- pub -

Agicultura de azi poate fi privită sub mai multe aspecte, poate fi criticată, poate fi proslăvită, dar cert este că acest domeniu de activitate a evoluat mult în ultimii ani. Agicultorii autohtoni au preluat multe soiuri de culturi din străinătate, au implementat tehnologii moderne de recoltare și postrecoltare, au introdus îngrășăminte și erbicide noi, ecologice și eficiente, fapt ce a sporit considerabil calitatea și cantitatea recoltei.

Rezultatele obținute sunt imbucurătoare, însă agricultorii s-au pomenit în situația când nu sunt pregătiți pentru depozitarea recoltei pentru a obține un preț bun și sunt nevoiți să vândă roada „din câmp”.

Motivul este că depozitele existente nu satisfac necesitățile agricultorilor din mai multe criterii: înălțimea mică a depozitelor nu permite descărcarea și încărcarea camioanelor moderne de tonaj mare, lipsa pardoselelor moderne, starea avariată a acoperișurilor, hidroizolarea proastă, sunt doar câteva dintre problemele depozitelor existente, nemaivorbind de faptul că și în așa stare aceste depozite nu sunt suficiente.

- pub -

În urma numeroaselor solicitări, compania „Comsales Grup” a început căutarea unei soluții care să satisfacă toate necesitățile agricultorilor. Depozitele noi trebuiau să îndeplinească urmatoarele criterii: înălțime care să permită descărcarea și încărcarea camioanelor mari, lățime mare fără coloane în interior care să permită manevrarea camioanelor și mecanismelor, acoperiș cu protecție anticondens pentru o păstrare uscată a cerealelor, posibilitatea încadrării în pereți a panourilor transparente pentru iluminarea naturală a depozitelor, pardosele moderne pentru evitarea pierderilor și păstrarea curată și uscată a cerealelor, dar cel mai important aceste depozite trebuie să aibă termen redus de proiectare, termen redus de construcție și preț accesibil.

La începutul anului 2016 în urma analizei tehnico-economice a mai multor tipuri de structuri au fost elaborate trei tipuri noi de hale agricole pentru diferite scopuri de întrebuințare. Fiecare dintre aceste hale tip este disponibilă în patru variante de lățime standard: 12, 15, 18 și 21 metri, și lungime variabilă după necesitatea clienților. Varietatea combinațiior de dimensiuni și tipuri dar și o mulțime de opțiuni adiționale fac posibilă satisfacerea necesităților chiar și celor mai exigenți beneficiari.

Pentru comoditatea clienților pe pagina web a companiei sunt afișate tipurile, dimensiunile și prețurile pentru toate halele tipizate produse de Comsales Grup. Prețurile depozitelor tipizate încep de la 75 euro/m2 și includ: adaptarea proiectului tip la terenul beneficiarului, construcția fundațiilor din beton armat, structuri metalice durabile, pereți și acoperiș din tablă profilată cu protecție anticondens și porți batante. La necesitate halele pot fi acoperite cu panouri termoizolante de tip „sandwich”, pot fi dotate cu porți secționale, cu geamuri termopan, sisteme de încălzire și ventilare și o mulțime de alte opțiuni.

Rezultatul a întrecut toate așteptările și aceste depozite s-au adeverit a fi o soluție convenabilă pentru depozitarea cerealelor, a furajelor, semințelor, legumelor și fructelor, tehnicii și utilajului agricol. De asemenea, în interiorul depozitelor tipizate pot fi instalate linii de sortare, ambalare, uscătorii și secții de producere.

În rezultat, deja în anii 2016 – 2017 compania Comsales Grup a primit mai multe comenzi, iar asta demonstrează că aceste hale sunt convenabile și satisfac necesitățile clienților.

Aflați cum depozitele tipizate pot ajuta să prospere și compania dv-stră accesând pagina web: www.depozit.comsales.md

- pub -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here