sâmbătă, 22 iunie, 2024
16.6 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeDirectorul Imexagro: În 2018 am obținut rezultate peste așteptări alături de ICL, ZemlyakoFF și...

Directorul Imexagro: În 2018 am obținut rezultate peste așteptări alături de ICL, ZemlyakoFF și Saaten Union

Recomandate

Tehnologii avansate în obținerea recoltelor calitative și cantitative au fost prezentate și discutate în cadrul unui seminar organizat, la date de 27 februarie curent, de Compania Imexagro alături de partenerii ICL, ZemlyakoFF și Saaten Union.

Fermierii din diferite zone ale țării și-au împărtășit rezultatele, dar și problemele cu care s-au confruntat în anul agricol 2018, iar specialiștii au explicat în detaliu care sunt cele mai eficiente scheme de protecție, dar și momentele oportune pentru aplicarea produselor.

În cuvântul de deschidere a evenimentului Oleg Scutari, directorul companiei Imexagro, a remarcat că, alături de parteneri au reușit să înregistreze rezultate peste așteptări, astfel că au obținut încredere și forță pentru a face față noilor provocări din sezonul agricol 2019.

„Prin intermediul seminarului ne-am propus să lansăm campania de primăvară. Totodată, luând în considerație faptul că în anul 2018 am devenit distribuitorii oficiali ai companie ZemlyakoFF, am decis să prezentăm fermierilor rezultatele obținute. Chiar din primul an de la lansare, cu 9 produse am crescut volumul de realizări cu 40%. ZemlyakoFF este o companie din sectorul premium cu produse de cea mai înaltă calitate, care sunt elaborate la uzinele europene și ajustate la condițiile din Republica Moldova. Produsele ZemlyakoFF, chiar din primul an au ocupat mai mult de jumătate din volumele de realizări ale Imexagro. Țin să amintesc că, avem o conlucrare de succes și cu compania ICL, datorită căreia portofoliul nostru este unul complex. Propunem fermierilor o gamă largă de soluții pentru problemele din câmp. Tehnologia care stă la baza produselor ICL este una avansată. În anul trecut, am testat cu succes mai multe preparate care au fost înregistrate în țara noastră. Îndemnăm producătorii agricoli să testeze mai întâi pe sole mai mici pentru a se convinge de eficacitate și de eficiență economică. Și partenerii de la Saaten Union sunt de nădejde și cu perspectivă. Compania Imexagro este alături de fiecare fermier oferind suport, consultanță și produse de cea mai înaltă calitate. Suntem cu toții în aceeași barcă, respectiv avem un scop comun pe care trebuie să-l dezvoltăm. Rezultatele bune înregistrate de producători ne avantajează și pe noi”, a spus Oleg Scutari.

ICL Specialty Fertilizers este o companie globală puternică și unită, care satisface nevoile în continuă evoluție din agricultură, horticultură. Propune fermierilor din Moldova îngrășăminte, fertilizanți care contribuie la obținerea recoltelor cantitative și calitative.

În context, Alexandru Dumitru, reprezentantul comercial al companiei ICL pe partea de fertilizanți pentru regiunea România, R. Moldova a amintit că, ICL este lider mondial în industria globală de îngrășăminte produse pentru agricultură și a explicat că pentru o fertilizare corectă trebuie să se cunoască rolul elementelor nutritive în viața plantelor și cum influențează ele calitatea recoltei.

„Suntem prezenți în portofoliul Imexagro cu 2 game de produse Solinure și Elite Liquid, care este un fertilizant lichid pentru uz general atât în viticultură, pomicultură, cât și cultura mare cu conținut de aminoacizi. Produsul este destinat pentru stimularea creșterii vegetative, prevenind, corectând carențele de elemente. Aceasta și face acest produs unic. Pe lângă rata de azot, fosfor, potasiu și microelemente pe care o are mai conține are și o cantitate semnificativă de aminoacizi. Solinure GT este un produs arhicunoscut pentru uz atât prin picurare, cât și foliar, care conține o cantitate mare de microelemente și în mod special magneziu pentru a asigura plantelor necesarul nutritiv față de acest element. Producătorii, atunci când aplică produsele ICL trebuie, în primul rând, să știe exact ce-și doresc de la produsul finit. Fie cantitate, fie calitate, fie ambele, dar trebuie să respecte absolut toate ferigile tehnologice. În general, produsele foliare sunt fie pentru corecție, deficiențe, fie pentru creșterea calității. În principiu, nu există o fertilizare eficientă doar foliar, trebuie aplicată și fertilizarea de bază. Totodată, recomand să se informeze despre calitatea apei. Cunoaștem că în Republica Moldova apa este destul de dură. Pentru aceasta propunem produsul pKacid cu pH 2,2 și poate fi folosit cu succes în reducerea pH apei. În general, pesticidele acționează foarte bine în jurul pH de 5,5. Produsele ICL în sine înseamnă garanția calității. Fertilizanții foliari, în mod special sunt ultima verigă. Colaborăm cu Imexagro de 5 ani, avem o colaborarea fructuoasă, creștem de la an la an, ne extindem și portofoliul. Și ei ,la rândul lor, au ambiții mari și împreună încercăm să aducem fermierilor cele mai bune tehnologii”, a explicat Alexandru Dumitru.

Compania ZemlyakoFF este lider în producerea produselor de uz fitosanitar pe piața din Rusia. În Republica Moldova s-a lansat acum un an, iar compania Imexagro este distribuitorul exclusiv al produselor.

Nicolai Maistrenco, director de dezvoltare al companiei ZemlyakoFF, a menționat că câmpurile unde au fost aplicate produsele lor au arătat rezultate peste așteptări.

„Seminarul organizat este unul de totalizare privind rezultatele înregistrate în anul 2018. Anul trecut am înregistrat și lansat pe piața Republicii Moldova produse pentru culturile de câmp, vii și livezi, ce și-au demonstrat eficiența și în alte țări. Toate produsele înregistrate au prezentat rezultate foarte bune. Mai întâi de toate, aș dori să menționez erbicidul Status Grand, care cred că la moment în Republica Moldova este unul dintre cel mai bun și va fi aplicat pe larg de producători. Este un erbicid ce acționează strict asupra buruienilor, are un grad redus de toxicitate și impact minim asupra mediului. Potrivit rezultatelor obținute în urma aplicărilor pot menționa că eficacitatea acestuia, comparativ cu alte produse ce conțin unele din substanțele active comune, este mult mai înaltă. Tehnologia de producere a erbicidului Status Grand corespunde standardelor actuale stabilite pentru produsele de uz fitosanitar, ceea ce este foarte important din punct de vedere al ecologiei. Este un produs din clasa premium, ce nu are acțiune post aplicare asupra următoarelor culturi din asolament. Pentru floarea soarelui din tehnologia Clearfield recomand erbicidul Global, care pătrunde în plante prin organele aeriene și sistemul radicular și este de neînlocuit la moment. Toate loturile experimentale, dar și suprafețele pe care a fost aplicat acest erbicid în Moldova, în 2018, au arătat rezultate bune la toate culturile. Chiar dacă suprafețele se reduc din cauza apariției tehnologiei Express, suntem gata și pentru aceste schimbări. Avem deja înregistrat produsul Grand Plus, un erbicid sistemic, care a prezentat rezultate de invidiat la toți hibrizii la care a fost aplicată tehnologia de protecție Express. Preparatul Modern Lux, datorită unei combinări perfecte a substanțelor active are o eficiență înaltă, iar impactul asupra mediului redus. Un alt avantaj îl constituie prețul. Producătorii ar trebui să aleagă produsele noastre deoarece acestea prezintă eficiență înaltă, grad redus de nocivitate asupra mediului și sunt produse conform tehnologiilor moderne”.

Reprezentanții companiei Saaten Union au prezentat portofoliul de hibrizi disponibili și pentru producătorii din țara noastră, dar și caracteristicile care îi fac să fie solicitați și apreciați de cei care deja s-au convins de potențialul de recoltă pe care le au semințele atât de floarea soarelui, porumb, cereale păioase, cât și leguminoase.

Fermierii prezenți au remarcat că colaborarea cu compania Imexgro le-a ajutat să depășească mai multe dificultăți apărute pe parcursul anului agricol 2018. Eudochia Marinova, din orașul Comrat, agronom principal al companiei MAIDAN-GRUP SRL, a menționat că pe lângă produse de calitate apreciază receptivitatea specialiștilor.

„Pentru prima dată am utilizat produsele ZemlyakoFF pentru tratarea rapiței – insecticidul Organsa, un insecticid destinat combaterii tuturor dăunătorilor din cultura de rapiță. Ne-a plăcut mult rezultatul obținut, așa că am testat și alte produse. Pe lângă produse eficiente am primit și consultanță din partea specialiștilor companiei. Astfel, cultivând și alte culturi măream și spectrul de produse utilizate de la Imexagro, inclusiv insecticide, fungicide, erbicide. Suntem mulțumiți de recoltele pe care le-am obținem an de an și ne dorim o colaborare la fel de eficientă și în continuare. La acest eveniment am aflat că vor fi disponibile pentru producători și îngrășăminte, astfel, planificăm să le procurăm și să le testăm, deoarece fără o hrană adecvată nu putem conta să obținem recolte înalte”, a remarcat producătoarea.

Andrei Dânga, directorul companie Ecoaliment-Prim în orașul Ștefan Vodă, a recunoscut că după ce a testat mai multe produse a înțeles că doar aplicarea unor preparate testate, care corespund tuturor cerințelor de calitate garantează recolte înalte.

„Cu Imexagro colaborăm de mai mulți ani, avem un parteneriat fructuos. Procurăm de la ei o gamă largă de produse, pornind de la insecticide, semințe, pesticide, fungicide, cât și apelăm la recomandările specialiștilor care vin direct în câmp. Ne oferă cele mai bune sfaturi ca să soluționăm problemele care apar la culturile pe care le creștem. Cred că compania Imexagro este o una de top. În general, am testat mai multe produse, de la diferite companii, dar am revenit la Imexagro pentru că avem încredere în calitatea preparatelor. Dacă să mă refer la raportul preț-calitate atunci este unul destul de avantajos. Agricultura este un domeniu destul de riscant, iar costul inputurilor contează foarte mult. Am aplicat îngrășăminte de la compania ICL și anume Solinure și pot să spun cu încredere că este un produs foarte bun, astfel că am obținut recolte chiar mai mari decât ne așteptam. Intenționăm să testăm și Elite Liquid B 9% și aminoacizi la rapiță, floarea soarelui. Am aplicat Solinure la grâu și am observat o creștere în special, după perioadele de stres de iarnă. Sunt produse calitative la un preț convenabil. Pentru culturile principale cum sunt porumbul, floarea soarelui, grâu am aplicat erbicide de la Imexagro. Reieșind din faptul că toamna a fost un pic mai dificilă ne gândim să aplicăm aminoacizi, după perioada de iarnă. Sperăm să avem totuși o cultură buna, dar pentru această trebuie să o hrănim corespunzător”, a mai adăugat Andrei Dânga.

Nicolai Mironic, un alt producător din satul Fundurii Noi, raionul Glodeni, a spus că va testa produsele prezente pentru că rezultatele obținute de colegi l-au convins că trebuie să încerce aceste preparate.

„Gospodăria noastră cultivă în special culturile de câmp cum ar fi grâu, porumb, soia, orz, floarea soarelui, rapiță. Colaborăm cu compania Imexagro de 3 ani și aplicăm produsele pe care ni le recomandă specialiștii. Produsele promovate de la compania ZemleakoFF încă nu le-am folosit, dar intenționez să le testez în gospodăria noastră. Cu atât mai mult cu cât mai mulți colegi mi-au spus că aceste produse sunt calitative. Particip la seminar pentru a mă informa despre aceste preparate și pentru a afla de la specialiști cum se aplică corect pentru a obține rezultate îmbucurătoare. Mi-a atras atenția și prețul produselor care este unul avantajos. Apreciez că în cadrul seminarului specialiștii au explicat în detaliu schema de aplicare”, a conchis Nicolai Mironic.

Pe finalul evenimentului organizatorii și-au exprimat încrederea că anul agricol 2019 va fi unul mai îngăduitor, iar fermierii vor obține recolte pe măsura așteptărilor.

ICL Specialty Fertilizer
ICL Specialty Fertilizerhttps://fertilizare.icl-agro.news
ICL este una dintre cele mai mari companii producătoare de îngrășăminte din lume, oferind fermierilor de pe cinci continente soluții performante de fertilizare a culturilor agricole.

Citește și ›

Advertoriale