miercuri, 22 mai, 2024
11.6 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeFermierii și profesioniștii agricoli din Moldova, invitați la FarmConect România 2023, între 31 august...

Fermierii și profesioniștii agricoli din Moldova, invitați la FarmConect România 2023, între 31 august și 03 septembrie

Recomandate

FarmConect România, un eveniment de anvergură în domeniul agricol, își deschide porțile pentru a doua ediție între 31 august și 03 septembrie 2023, la Slobozia. La eveniment sunt așteptați să participe și reprezentanți ai sectorului agricol din Republica Moldova.

Organizat de Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (FAPPR), cu sprijinul Consiliului local al județului Ialomița și al Primăriei Municipiului Slobozia, evenimentul reunește actori importanți din lanțul alimentar, de la fermieri și procesatori, până la consumatoriAgrobiznes este partener media al acestei ediții.

FarmConect România urmărește să construiască un pod de comunicare între producători și consumatori, oferind o perspectivă aprofundată asupra întregului lanț alimentar. 

Evenimentul nu se limitează doar la a fi un târg de agricultură, ci se constituie și ca un spațiu de învățare și dialog despre provocările și soluțiile moderne ale sectorului agricol.

„Acest tip de eveniment, cum este FarmConect România, reprezintă mult mai mult decât un simplu târg de agricultură. Este un apel la provocările globale cu care se confruntă fermierii – producția durabilă pentru a găsi soluții la problemele de mediu și schimbările climatice, asigurarea competitivității într-un sector expus concurenței internaționale, și îndeplinirea obiectivelor ambițioase prevăzute în strategia „De la furcă la furculiță”. Invităm cu căldură fermierii din Moldova să participe la FarmConect România, pentru a vedea cum aceste provocări sunt abordate, pentru a învăța despre cele mai noi tehnologii și soluții inovative pentru o agricultură sustenabilă, și pentru a face parte din discuțiile care formează viitorul agriculturii noastre”, a declarat Alina Crețu, Director Executiv FAPPR.

Pe durata evenimentului, vor fi prezentate cele mai noi tehnologii agricole, utilaje performante și soluții inovative pentru o agricultură sustenabilăÎn plus, va exista și o componentă educațională, cu conferințe și seminare tematice, unde experți recunoscuți în domeniu vor dezbate provocări actuale ale sectorului agroalimentar, precum schimbările climatice, durabilitatea și competitivitatea.

„Fermierii din România au astăzi capacitatea de a-și reprezenta interesele și pot face mai mult pentru a promova modelul de agricultură românesc. Un astfel de târg ne va da posibilitatea să arătăm cum facem astăzi agricultura în România, cum se produc hrana și materiile prime pentru industria agroalimentară și care este implicarea noastră, a agricultorilor, în dezvoltarea satelor românești”, a declarat Nicolae Sitaru, Președintele FAPPR.

FAPPR, o asociație de producători agricoli și reprezentanți ai industriei agricole din România, și-a început activitatea în 2012 și a devenit un partener de dialog constant pentru autoritățile de la București și Bruxelles. Este, de asemenea, membră a Confederației Europene a Producătorilor de Porumb (CEPM), reprezentând interesele fermierilor români la nivel european.

Mai multe detalii despre FarmConect România aflați pe site-ul dedicat evenimentului: www.farmconect.farmforum.ro.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

Citește și ›

Advertoriale