sâmbătă, 20 aprilie, 2024
14.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeFOTO. Administratorul Agarista Agricolă: „Lansăm soluții și produse optime la provocările agricole din câmp"

FOTO. Administratorul Agarista Agricolă: „Lansăm soluții și produse optime la provocările agricole din câmp”

Recomandate

La început de nou sezon agricol compania Agarista Agricolă și-a adunat prietenii – fermieri la un seminar de informare, în cadrul căruia a prezentat mai multe informații utile pentru producătorii agricoli din regiunea de nord a țării.

Mesajul pe care a ținut să-l transmită echipa Agarista Agricolă în cadrul celui de-al șaselea eveniment din acest an a fost: „Să inițiezi o afacere este ușor, dar să o crești și să o menții este o artă”. Compania activează pe piața din Moldova de peste 20 de ani și se poate mândri cu rezultate îmbucurătoare, mai mult, pornind de la un portofoliu de 50 de clienți a ajuns în anul 2019 la peste o mie.

Agarista Agricolă propune fermierilor o gamă largă de produse cum ar fi preparate noi pentru protecția plantelor, fertilizanți, îngrășăminte, semințe și toate la un preț accesibil. Iar specialiștii din consultanță vin cu soluții tehnice inovative care să răspundă provocărilor din câmp.

În mesajul de deschidere a evenimentului Tatiana Gherghelegiu, administratorul Agarista Agricolă a menționat că, succesul companiei se datorează perseverenței și muncii asiduă a întregii echipe, dar și parteneriatelor de lungă durată cu fermierii.

„În ultimii ani punem un accent deosebit pe echipă, ceea ce ne oferă deja roade. Și atunci când spun echipă mă refer la echipele mobile care activează pe întreg teritoriul țării. Totodată, tinerii care vin direct de pe băncile universității sunt încadrați în colectivele de specialiști unde au posibilitatea să vadă provocările și problemele reale ale producătorilor. Totul însă, este posibil, inclusiv datorită gamei bogate, care cuprinde 150 de preparate și bunei organizări, insistenței. Atât produsele, cât și semințele pe care le comercializăm sunt de o calitate înaltă, la prețuri accesibile. Majoritatea clienților sunt creditați de compania noastră, pentru că încercăm să identificăm cea mai potrivită soluție, astfel ca să avem un parteneriat de durată cu fermierii. Ne străduim să fim corecți, informați și echidistanți în relația cu partenerii noștri pe o perioadă cât mai mare de timp”.

Prezent la seminar a fost și unul dintre fondatorii companiei, Roman Sahramanov, care a declarat că pe parcursul timpului au avut parte de diferite provocări, dar este îmbucurător faptul că Agarista Agricolă a reușit să se mențină pe piață și să promoveze produse de calitate.

„Am avut parte de mai multe provocări, dar datorită faptului că am planificat întotdeauna munca pe care trebuia să o realizăm, am analizat, am reușit să creștem și să progresăm. Totul a fost în permanentă schimbare, iar compania a adaptat produsele și serviciile pentru a fi mereu în topul preferințelor producătorilor agricoli. La moment, ne mândrim cu rezultatele obținute bazate pe partenerii cu care lucrăm, pentru că  avem ca și scop nu doar să păstrăm, dar și să îmbunătățim parteneriatele. Pentru a rămâne în top trebuie să venim cu propuneri care să corespundă așteptărilor și cerințelor partenerilor noștri, adică fermierilor. Unul dintre scopurile companiei este de a selecta o echipă tânără care să devină specialiști cu o largă calificare. Totodată, în anul curent, compania își propune să importe preparate bio pentru a minimaliza încărcătura de pesticide. Vom promova aceste preparate, pentru că contează să avem produse agricole de calitate, sigure. Pe lângă faptul că suntem o companie distribuitoare de inputuri și semințe, dispunem de o livadă de circa 200 de hectare, iar în anul trecut am decis să diversificăm piețele de desfacere și am obținut certificatele de calitate Global G.A.P. și GRASP pentru a putea exporta prune în Germania. În rezultatul analizelor, nivelul de reziduuri din fructe a fost unul cu mult mai mic decât nivelul admisibil. Și aceasta vorbește despre intenția sinceră de a propune produse de cea mai înaltă calitate”.

Nicolae Oboroceanu, agronom-șef în cadrul companiei Agarista Agricolă a dat tonul evenimentului și a prezentat fermierilor produsele noi ce se vor regăsi în catalogul din anul curent. Mai mult ca atât, specialistul a ținut să atenționeze fermierii despre tehnologia de aplicare, timpul optim și rezultatele pe care trebuie să le obțină aceștia, dacă vor respecta recomandările.

Nadejda Pozdârcă, manager pe vânzări, Agarista Agricolă, care activează în cadrul companiei încă de la fondarea acestea a confirmat faptul că tinerii au constituit o prioritate, iar cei cu experiență îi susțin și ajută astfel ca aceștia să devină specialiști adevărați.

„Activez în această companie chiar de la fondare. Ne bucurăm mult de tinerii care vin în companie încă de pe băncile Universității și înregistrează rezultate frumoase, având posibilitatea să contacteze direct cu producătorii agricoli, totodată având și un schimb de experiență dintre agronomii din teritoriu și studenți. Dacă ințial, Agarista Agricolă lucra doar cu un singur furnizor, la moment, avem un pachet de produse destul de competitiv de la furnizori cu reputație, care oferă un raport preț-calitate apreciat și de clienții noștri. Fiind parteneri cu fermierii oferim flexibilitate și susținere, astfel ca să construim un parteneriat de lungă durată. Mai mult, credităm, în diferite situații de criză fermierii, ceea ce desigur este înalt apreciat de către producători”.

Diana Vlasiuc, manager de dezvoltare Agarista Agricolă a reiterat interesul sporit al companiei de a se menține în top și a enumerat câteva dintre principalele direcții de dezvoltare pentru anul 2020.

„Pe lângă faptul că importăm și realizăm produse de uz fitosanitar dispunem și de o livadă de 200 de hectare, ceea ce poate demonstra cel mai bine cum să se aplice toate tratamentele în livadă și cum să obții un produs finit de calitate și sigur. Mai mult decât atât, cu această calitate am cucerit piața de export din Germania, fiind una dintre companiile care a avut o analiză a cantităților de reziduuri cu cei mai mici indici. Schema de tratare a fost stabilită corect din start, ceea ce ne-a oferit și un rezultat impresionant. În anul 2019 Agarista Agricolă a înregistrat rezultate foarte bune și prin faptul că am reușit să obținem certificatele de calitate Global GAP și GRASP. Evident că, urmare a certificărilor a fost exportul de prune în Germania. În viitorul apropiat, ne propunem să lărgim frigiderul, care are la moment o capacitate de doar 500 de tone. Totodată, ne propunem să instalăm o linie de sortare. Pentru noi contează mediul în care activează angajații și intenționăm să îmbunătățim infrastructura din câmp”.

Un alt motiv de mândrie îl reprezintă și tinerii specialiști pe care Agarista Agricolă îi angajează în câmpul muncii încă de pe băncile Universității.

Eudochia Goncear este studentă anul IV la Universitatea Agrară de Stat din Moldova, facultatea Horticultură, specialitatea Protecția plantelor și în același timp activează în cadrul companiei Agarista Agricolă.

„Sunt foarte recunoscătoare că am fost angajată în această companie, imediat după practica de producție. Îmi place locul de muncă, pentru că este o echipă tânără, dinamică care învață permanent și progresează împreună. Cred că, agricultura este unicul domeniu unde tinerii își pot găsi mult mai ușor un post de muncă. A fost destul de ușor să comunic cu fermierii, să le ofer recomandări și să experimentăm împreună. Agarista Agricolă este una dintre puținele companii care își asumă responsabilitatea și angajează tineri încă de pe băncile Universității. La instituțiile de învățământ mai mult studiem partea teoretică, pe când angajându-ne aici avem posibilitatea să acumulăm experiență practică”.

Și Gheorghe Grițco este student și angajat al companiei Agarista Agricolă. Ne-a spus că, datorită faptului că reușește să meargă și la studii și la serviciu speră să devină un specialist adevărat.

„Fiind în anul II de facultate mi s-a propus să activez în cadrul companiei Agarista Agricolă. Concomitent cu munca de zi cu zi merg și la ore, ceea ce mă ajută să devin un bun specialist. Sunt mulțimit de posibilitatea care mi s-a oferit, pentru că activez într-o echipă profesionistă, puternică, energică, merg în toate raioanele țării și am posibilitatea de a acumula experiență și practică. Sunt susținut și îndrumat de colegii mai mari. Cred că, Agarista Agricolă este una dintre cele mai puternice companii de la noi, cu viitor, care propune un spectru larg de preparate”.

Companiile care își promovează produsele prin intermediul Agarista Agricolă au doar cuvinte de laudă despre profesionalismul și dedicarea echipei.

„Agarista Agricolă este un distribuitor de încredere cu care avem o colaborare reușită. Apreciem modul în care promovează hibrizii de la KWS, dar și felul cum evoluează parteneriatul nostru. În anul curent, compania Agarista Agricolă va avea în comercializare 6 hibrizi de porumb de la KWS, dar sperăm că în viitor portofoliul de hibrizi comercializați de Agarista se va mări și se vor regăsi și semințe de floarea soarelui, dar și de alte culturi cum ar fi sorgul”, a menționat Radu Șaganean, manager produs floarea soarelui, porumb, KWS.

Nicolae Pamujac, profesor la Universitatea Agrară de Stat din Moldova, catedra Protecția plantelor a remarcat faptul că mulți dintre discipolii săi s-au realizat cu ajutorul companiei Agarista Agricolă.

„În Republica Moldova activează circa 30 de companii care importă și comercializează pesticide, una dintre care este Agarista Agricolă, care funcționează pe piața din Moldova de peste 20 de ani. Dispune de un asortiment larg de produse, circa 100 înregistrate. Pornind de la numărul mare de producători care au participat la seminar pot să spun că este o companie care a câștigat încrederea clienților. Dacă producătorii aleg produsele de la Agarista Agricolă înseamnă că rezultatele obținute sunt înalte. Sunt bucuros să revăd printre specialiștii care lucrează la această companie pe mulți dintre studenții mei. Acesta este un aspect foarte important și mai ales că studenții obțin cunoștințele și experiența necesară pentru a fi angajați în companii cu renume”.

Fermierii prezenți, în număr de 120 din Sângerei, Glodeni, Râșcani, Telenești au recunoscut că alături de echipa Agarista Agricolă, dar și a produselor inovative au reușit să depășească o serie de provocări. Totodată, au stabilit parteneriate care au continuitate.

„Conlucrăm cu Agarista Agricolă începând cu anul 1999. Produsele pe care le achiziționăm de la această companie sunt de calitate și accesibile. Produsele de uz fitosanitar pe care le aplicăm sunt eficiente, dar desigur că depinde foarte mult de condițiile climaterice. 90% din reușita unui preparat depinde de cunoștințele agronomului ce se referă la timpul și calitatea aplicării. Specialiștii care lucrează la Agarista sunt foarte experimentați, dispun de cunoștințele necesare pentru a veni cu recomandări. Totul este într-o schimbare continuă, respectiv și în agricultură, iar noi trebuie să ne adaptăm și să fim bine pregătiți pentru a aplica aceste schimbări și în gospodăriile noastre. Venind la aceste seminare ne îmbogățim cunoștințele, aflăm detalii despre produsele noi și aceasta ne ajută foarte mult. Apreciez că produsele sunt livrate foarte rapid”, a spus Alexandru Cușnir din satul Sturzovca, raionul Glodeni.

„Conlucrăm cu Agarista Agricolă de circa 7 ani, avem un parteneriat foarte bun și reușim să înregistrăm rezultate înalte. Aleg să lucrez cu această companie, deoarece echipa este foarte receptivă la orice problemă cu care ne confruntăm. Soluționăm în timp util toate provocările. De obicei, dacă procur semințe atunci procur întreg pachetul pentru protecție, deoarece purtăm responsabilitate pentru roadă împreună. Seminarul a fost foarte bine organizat cu informații foarte utile și inovative, pentru că noi producătorii nu avem timp să ne informăm suplimentar și atunci aceste seminare sunt de un real folos”, a constatat Nicolae Dumbrăveanu, agricultor din satul Corlăteni, raionul Râșcani.

„Lucrăm cu Agarista Agricolă din anul 2001 și procurăm tot spectru de preparate pentru toate culturile. Avem un parteneriat de încredere, echipa este foarte receptivă și corectă în relația cu fermierii. Suntem creditați în situațiile în care avem diferite probleme cu recoltele, iar aceasta demonstrează intenția serioasă pe care o are această companie. Produsele sunt de calitate și la un preț accesibil. Dacă reușim să menținem parteneriatul pe parcursul acestor ani, înseamnă că avem încredere reciprocă”, a spus Victor Marandiuc, conducătorul întreprinderii Semedar-Agro SRL, Sângerei.

„Lucrez cu această companie de la fondare și procur o gamă largă de produse cum ar fi erbicide, fungicide, îngrășăminte. Sunt satisfăcut de serviciile pe care le oferă Agarista Agricolă și în mare parte de produsele care nu m-au dezamăgit nici într-un an. Echipa este foarte profesionistă reacționează la problemele noastre. Un serviciu important este faptul că ne creditează în condițiile în care avem probleme cu finanțele, mai ales că activăm într-un sector foarte riscant”, a relatat Grigorie Prenco din satul Brânzenii Noi, Telenești.

Pentru ca să-și răsplătească clienții pentru fidelitate, dar și pentru a confirma intenția de colaborare reciproc avantajoasă, Agarista Agricolă a oferit, pe final de eveniment,  premii în cadrul unei tombole tuturor participanților.

Tatiana Caraman
Tatiana Caraman
Staff Editor

Citește și ›

Advertoriale