sâmbătă, 20 aprilie, 2024
15.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeFOTO. AgroProfi - Ziua Câmpului 2016

FOTO. AgroProfi – Ziua Câmpului 2016

Recomandate

Peste 200 de fermieri din toată țara s-au adunat, joi, 18 august, în satul Ciucur-Minigir din Cimișlia, pentru a participa la Ziua Câmpului – un adevărat spectacol de tehnică agrară. Evenimentul a fost organizat de compania AgroProfi care și-a propus să fie nu doar o platformă expozițională, dar și una de comunicare și schimb de experiență între producători agricoli din Moldova.

„Sperăm că acest eveniment va avea un impact pozitiv pentru agricultori, deoarece reușitele lor definesc succesul nostru. Misiunea companiei este vladimir-ghiliovde a pune la dispoziția clienților nu doar produse  din clasa Premium, dar și un spectru complet de servicii profesionale: consultări, piese de schimb calitative și suport tehnic în regim de urgență”, a declarat, în cuvântul de salut, Vladimir Ghiliov, directorul AgroProfi, distribuitorul exclusiv al Case IH în R. Moldova.

Spre deosebire de expozițiile tradiționale, a ținut să precizeze Ghiliov, la acest eveniment fermierii au putut asista la demonstrații cu mașini și utilaje de ultimă generație și, nu mai puțin important, au putut afla părerile colegilor de breaslă care deja le exploatează, au împărțit din experiența lor și au stabilit noi contacte.

Mai exact, au fost făcute demonstrații cu agregate pentru prelucrarea solului, mașini de încorporat îngrășăminte, tractoare, combine și mașini de încărcat Bobcat, a căror distribuitor în RM au devenit recent cei de la AgroProfi.

Compania susține că are în vânzare o gamă largă de tehnică ce răspunde tuturor exigențelor fermierilor din țara noastră, începând cu utilaje tradiționale ca tocătoarele și terminând cu tehnică mini-till și no-till. Până acum, la cea mai mare căutare au fost tractoarele Case IH de clasă mică și mare, semănătoarele cerealiere și cele de precizie Maschio Gaspardo și Vaderstad, dar și scarificatoarele, în ultimii opt ani, fiind vândute peste 600 de unități.

igor-ciudnii„Fermierii moldoveni au înțeles că agricultura nu este un hobby, dar un business ce aduce profit. AgroProfi a decis să îi susțină în realizarea acestui obiectiv și anume ca afacerea lor să genereze profit și valoare adăugată, prin a le asigura  condiții optime la procurarea și exploatarea tehnicii agricole”, a declarat șeful Secției vânzări și marketing, Igor Ciudnîi.

Vești bune a adus Vladimir Gabriyelyan, reprezentat Case IH în Ucraina și R. Moldova, anunțând că AgroProfi va deschide, în viitorul apropiat, alte două centre de comercializare și deservire tehnică a utilajelor agricole, în regiunea de nord și sud a țării. Acestea nu se vor deosebi de cel din Chișinău, respectiv vor fi prevăzute cu show-room, depozit de piese de schimb și accesorii, centru de deservire etc.

La moment, în regim de testare a fost deschis un centru tehnic la Comrat, iar un altul va apărea și la Bălți.

Vladimir Gabriyelyan„Strategia Case IH presupune apropierea de client și necesitățile acestuia, iar pentru că de la nord la sud fiecare zonă a R. Moldova are specificul și potențialul lor, respectiv și fermierii au nevoie de soluții diferite”, a adăugat acesta.

Întrebat dacă se merită aceste investiții, având în vedere că țara nu are o suprafață mare, Gabriyelyan a declarat următoarele: „Deși aveți o țară mică, noi vedem potențial nu doar când vorbim de culturile cerealiere, dar și în viticultură și alte culturi de nișă. Dacă R. Moldova își va continua cursul european sunt convins că sectorul agricol va avea doar de câștigat, căci se va moderniza, respectiv tehnologiile vechi vor fi date uitării. Noi vrem să fim alături când acest lucru se va întâmpla și să fim cei care dau tonul pe această piață, ca să-i ajutăm să dezvolte o agricultură intensivă, nu extensivă”.

Despre operativitatea de care dă dovadă întreprinderea ne-a vorbit Fiodor Belicevicen, Șef-inginer AgroProfi: „Suntem la dispoziția Fiodor Belicevicen-agroproficlienților noștri non-stop pentru a le asigura o funcționare sigură și îndelungată a utilajelor agricole procurate, atât în perioada de garanție, cât și după. Facultativ, oferim suport tehnic și pentru cei care au în dotare utilaje ale altor branduri.  În depozitele AgroProfi veți găsi doar piese de schimb originale, din SUA sau Europa, pentru care se oferă garanție”.

Omul de afaceri Ivanov Serghei, din Fălești, s-a arătat foarte satisfăcut de parteneriatul cu AgroProfi, cu care colaborează din 2014 când firma pe care o conduce,Ivanov Serghei Profarm Invest SRL, și-a cumpărat un Tractor Case IH JX. Până atunci lucrase cu tractoare MTZ, inferioare atât după calitate, cât și după consum.

„AgroProfi este de departe una din cele mai prompte companii cu care am lucrat până acum. În ciuda distanței, nu am stat niciodată în câmp, cu tehnica rămasă în pană, mai mult de 24 de ore”, spune fermierul, precizând că în timpul cel mai apropiat urmează să achiziționeze de la AgroProfi încă câteva tractoare Maxxum.

„Suntem foarte mulțumiți de combina Case IH Axial Flow pe care o avem în dotare, de aceea am venit să vedem ce oferte au, poate Dumitru Cotetachiziționăm ceva. În ziua de azi, pentru ca afacerea să fie profitabilă, toate operațiile agricole trebuie făcute la timp, iar fără utilaje cu un randament înalt acest lucru e greu de realizat”, susține Dumitru Coteț, unul din fermierii prezenți la eveniment, venit din raionul Cahul.

Primarul satului Ciucur-Mingir, Gheorghe Pînzaru, a vorbit despre necesitatea asocierii celor ce activează în domeniul agricol.gheorghe pinzaru

„Ne punem toate speranțele că în viitorul apropiat toate gospodăriile mai mici vor fi consolidate în asociații și cooperative pentru a putea accesa mai ușor tehnică agricolă de înaltă calitate, ce cea prezentată astăzi”, a declarat primarul.

Galerie foto.

Posted by Agrobiznes – Fermierul on 20 August 2016
Agrobiznes
Agrobizneshttps://agrobiznes.md
Portalul agricol #1 în Moldova

Citește și ›

Advertoriale