20 C
Chișinău
luni, 13 iulie, 2020
20 C
Chișinău

FOTO. Rezultatele produselor Avgust în câmpurile cu porumb și floare – recolte maxime la prețuri rezonabile

Recomandate

Licitație: Selectarea unei companii pentru elaborarea Strategiei Naționale de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural

În cadrul Programului Rural de Reziliență Economico-Climatică Incluzivă (PRRECI), finanțat de Facilitatea Globală de Mediu (GEF) şi implementat de către Unitatea Consolidată...

Vinăriile din țară încep să-și deschidă ușile pentru oaspeți! Participă la unul dintre cele mai faine challenge-uri

Una câte una, vinăriile din țară au început să-și redeschidă ușile și să primească vizitatori. Cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță, de...

AgroMeteo: Cod galben de vânt. Sunt așteptate averse cu descărcări

Serviciul Hidrometeorolorgic de Stat a emis pentru prima jumătate a zilei Cod galben de vânt pe întreg teritoriul țării. În perioada indicată...

Locuitorii unui sat din nordul țării susțin că „statul le-a furat pământul”

Peste 20 de ani s-au trezit că statul „le-a furat pâmântul”. Este situația în care s-au pomenit mai mulți cotași din Chiurt,...

C.Î. Agrostoc angajează Șef de Producere – sector administrativ în Florești

C.Î. Agrostoc angajează șef de Producere-sector administrativ în satul Domulgeni, raionul Florești.Responsabilități:Implementarea managementului general al...

Fermierii din Basarabeasca cer declararea stării excepționale produsă de secetă

Seceta hidrologică și pedologică înregistrată de luni bune în unele raioane din sudul țării continuă să producă pagube importante fermierilor. În mare...

Peste 150 de producători din întreaga țară au participat, zilele trecute, la un eveniment cu genericul Festivalul roadei, organizat în satul Cojușna de către compania Agrimatco-Service SRL în parteneriat cu compania Avgust. Organizatorii și-au propus astfel să prezinte rezultatele obținute pe loturile demonstrative de porumb și de floarea soarelui în urma aplicării produselor pentru protecția plantelor de la compania Avgust (Balerina, SE, Dublon Super, WG, Adjiu, J).

Producătorii prezenți la eveniment au apreciat tehnologia aplicată și au apelat la specialiști pentru a cunoaște cele mai bune practici pe care ulterior să le aplice și în gospodăriile lor.

Ivan Roşior, reprezentantul companiei Avgust în Moldova a menționat, pentru Agrobiznes, că evenimentele pe care le organizează sunt un suport pentru fermierii care se încred în produsele oferite de compania Avgust, iar rezultatele din câmpurile demonstrative vin să confirme că respectarea tehnologiilor, alături de aplicarea schemelor de protecție care includ produse calitative, garantează roade înalte.

„Compania Avgust este una dintre liderii mondiali la categoria produselor destinate protecţiei plantelor. În cadrul evenimentului am prezentat loturile demonstrative de floarea soarelui tratate cu erbicidul Paradox şi loturile de porumb unde protecția a fost realizată cu cele mai renumite produse ale companiei Avgust incluse în 3 scheme: mă refer la produsul Balerina aplicat împreună cu adjuvantul Adiu și produsul Dublon Super. Toate schemele au o eficienţă înaltă, iar producătorul decide pe care o alege, în dependenţă de preţ. Sper că, fermierii care au participat la eveniment au putut să afle ceva nou. La fel, producătorii au realizat un schimb de experienţă şi au cunoscut multă informaţie utilă. Produsele noastre sunt de calitate superioară şi au un preţ rezonabil, iar partenerii noștri pot să primească consultanța necesară pe parcursul întregului sezon. Rezultatele acestui an variază, pentru cerealele din prima grupă recoltele au fost mai mici decât cele prognozate, sper însă că la porumb şi floarea soarelui va corespunde aşteptărilor. În cazul în care producătorii respectă tehnologia şi recomandările, pe parcursul vegetaţiei, la sigur vor obţine o producţie înaltă şi de calitate. Lanţul respectiv nu poate fi complet fără utilizarea seminţelor de calitate. În acest an, vom prezenta alte 10 produse noi care vor avea un preţ competitiv. Astfel, dorim să corespundem cerinţelor clientului, fără ca acesta să suporte cheltuieli mari. Calitatea produselor noastre este incontestabilă şi depunem maxim efort pentru a o menţine la acest nivel pe parcursul anilor”, a remarcat Ivan Roșior.

Iurie Usaceov, tehnologul companiei Avgust din cadrul oficiului central din Moscova, a constatat că producătorii din țara noastră au trecut la un alt nivel de producere, se dezvoltă permanent și aplică cele mai moderne tehnologii, iar compania Avgust vine să-i susțină oferind produse de calitate cu eficacitate maximă.

„Am venit în Moldova pentru a participa la cele 2 seminare care au fost organizate împreună cu partenerii noştri. La Festivalul roadei prezentăm câmpurile demonstrative cu porumb şi floarea soarelui unde au fost aplicate preparatele companiei noastre. Evident, dispunem de un spectru mult mai larg de produse ce sunt înregistrate în Moldova, inclusiv şi pentru legume. Vizitând câmpurile, am realizat că tehnologia de cultivare este la nivel, iar porumbul şi floarea soarelui arată la fel ca şi cele din Rusia. Recolta, deja va arăta cât de eficient au muncit agricultorii, însă prognozele sunt îmbucurătoare. Partea negativă este că mulţi producători nu tratează floarea soarelui cu fungicide şi o parte bună din plante sunt atacate de alternarioză sau chiar putregai. Aş recomanda producătorilor să efectueze astfel de tratamente, în rest câmpurile arată bine”, a ținut să remarce Iurie Usaceov.

Ibrahim Zag Rakan, directorul companiei Agrimatco-Service, a spus că parteneriatele durabile au la bază rezultatele remarcabile obținute prin eforturi comune, astfel că câmpurile demonstrative vin să confirme această afirmație.

„Evenimentul a fost organizat pentru a oferi fermierilor posibilitatea de a cunoaşte produsele noastre, de a le demonstra eficienţa acestora şi a le explica tehnologia pe care aceştia o pot aplica în gospodăria lor, pentru a obţine rezultatele dorite. Agrimatco-Service este o companie internaţională. Colaborăm și cu Avgust de mai mulţi ani, prezentând produsele acestora şi realizându-le în mai multe ţări. În Moldova colaborarea a început acum un an, iar rezultatele obținute sunt îmbucurătoare, ceea ce ne face să continuăm parteneriatul. Câmpurile prezentate arată recolte destul de bune, mai ales dacă luăm în considerare condiţiile climaterice nefavorabile din acest an. Rezultatele pentru porumbul şi floarea soarelui ce au fost irigate sunt mult mai bune. Recolta de boabe va fi practic dublă pe câmpurile irigate”, a comunicat directorul companiei Agrimatco-Service.

Igor Saleţchi, reprezentantul companiei Euralis în Republica Moldova, a amintit că pentru a avea recolte remarcabile este nevoie de a dispune de semințe de calitate, dar și de preparate de uz fitosanitar la fel de calitate, doar astfel se poate conta pe succesul unui an de muncă.

„Pe câmpurile demonstrative permanent sunt efectuate diverse experimente pentru a verifica eficienţa preparatelor, dar şi a prezenta rezultatele obținute fermierilor. Cererea este mare, deoarece suntem recomandaţi fermierilor de cei ce ne-au devenit clienţi fideli. Compania Avgust este una dintre cele mai bune companii de produse utilizate pentru protecţia plantelor, deoarece majoritatea gospodăriilor ce procură seminţele noastre, efectuează tratamentele anume cu produsele de la Avgust. Dacă producătorii au respectat tehnologia şi au utilizat produse de calitate, rezultatele vor fi bune. Recomand fermierilor să lucreze cu seminţe şi produse certificate, care vor oferi recolte bune indiferent de condițiile climaterice”.

Valerian Pârău, agronomul gospodăriei Agropopuros din satul Mărăndeni, raionul Fălești crede că roadele pe care le recoltează fermierii sunt dependente de calitatea semințelor, a produselor de uz fitosanitar, dar nu în ultimul rând și de priceperea fiecăruia de a realiza tehnologia în termeni optimi.

„Participăm la Festivalul roadei organizat de compania Agrimatco-Service în colaborare cu compania Avgust. Avem un parteneriat reciproc avantajos, procurând semințe, pesticide, tehnică agricolă. Suntem mulțumiți de rezultate, de calitatea produselor pe care le comercializează. Vom colabora și pe viitor pentru că împreună contribuim la dezvoltarea agriculturii din Moldova. Avem recolte bune, gospodăria se dezvoltă. Cu compania Avgust, la fel, colaborăm și aplicăm cele mai eficiente și cunoscute produse de uz fitosanitar la floarea soarelui, grâu, porumb și sfecla pentru zahăr. Astfel, în anul curent am recoltat câte 4 tone/ha de grâu. Așteptăm recoltă frumoasă și la floarea soarelui, sperăm să nu fie mai puțin de 3 tone/ha, iar la porumb prognozăm aproximativ 10 tone de boabe. O mare importanță o are efectuarea la timp și cu produse bine alese începând de la semințe, pesticide pentru obținerea roadelor înalte și de calitate. Fiecare producător trebuie să înțeleagă că pentru roade bogate, indiferent de condițiile climaterice, este nevoie să respecte o schemă de protecție și o anumită tehnologie”.

Nicolae Chiruță, reprezentantul gospodăriei Scumprodagro din satul Scumpia, raionul Fălești a remarcat că pentru cei mai mulți agricultori de la noi contează foarte mult raportul preț-calitate, și de cele mai multe ori determinant este prețul produsului.

„Activăm din anul 2000 și avem o colaborare frumoasă cu Agrimatco-Service, care este distribuitorul companiei Avgust. Procurăm de la ei semințe de floarea soarelui, porumb, rapiță. La fel, aplicăm pesticide, ierbicide de la Avgust, care se manifestă destul de bine, nu am avut nicio problemă cu acestea. Sunt parteneri de nădejde, iată de ce rămânem fideli și conlucrăm cu ei. Semințele, atât de floarea soarelui, cât și de porumb, în anul curent, cu toate că în primăvara am avut condiții climaterice mai puțin favorabile, arată rezultate destul de îmbucurătoare. Dar și produsele de uz fitosanitar și-au făcut efectul. Noi am introdus în schema de protecție așa preparate cum ar fi Paradox, Adjiu care au fost foarte efective. Folosim produse noi pentru că trebuie să ne dezvoltăm odată cu tehnologiile și posibilitățile moderne. Prețul produselor de la Avgust, dacă analizăm efectul, sunt rezonabile. Dacă procurăm un produs cu un preț mai mic, dar care nu își face efectul atunci cheltuim în zadar. Colaborarea pe care o avem este una de perspectivă”, a mai adăugat producătorul.

Sergiu Tutovan, agronom Agrimatco Service SRL, reprezentant pentru partea de sud a Republicii Moldova, spune că produsele companiei Avgust sunt cunoscute, apreciate și solicitate de fermieri pentru că rezultatele vorbesc despre calitatea produsului.

„Cu toate că sunt produse de generic ele nu cedează cu nimic în fața produselor de brand, în schimb au o poziționare cu mult mai favorabilă din punct de vedere a prețului. La sudul Moldovei, preparatele companiei începând cu ierbicide, pesticide, fungicide, insecticide sunt cunoscute și utilizate de către producători, care sunt foarte mulțumiți de rezultatele pe care le înregistrează. Cele mai apreciate sunt fugicidele omologate la vița de vie. Produsele companiei Avgust sunt de top cu eficacitate demonstrată. Gama de insecticide care face față tuturor provocărilor determină fermierii să le aplice pentru rezultate maxime. Ierbicidele folosite la culturile păioase, cât și la porumb, floarea soarelui, la fel, sunt foarte apreciate și solicitate. Chiar dacă condițiile climaterice au fost foarte complicate în prima perioadă de vegetație, precipitațiile din ultimele săptămâni au venit să redreseze situația, astfel că producătorii așteaptă roade destul de bune. Fiecare gospodar trebuie să înțeleagă că pentru a avea recolte trebuie să facă lucrările la timp și calitativ”.

Vladimir Pâslari, reprezentant al companiei Agrimatco-Service, a îndemnat participanții să aplice doar produse certificate și testate.

„Compania Agrimatco-Service colaborează cu cele mai renumite branduri, inclusiv şi cu compania Avgust, ce are o gamă largă de produse calitative pentru culturile de câmp, legume, fructe. Practic, am putea lucra doar cu această companie, deoarece suntem siguri în ea, iar clienţii rămân mereu mulţumiţi. Dintre preparatele incluse în portofoliul companiei cea mai bună o consider grupa insecticidelor și erbicidelor, care sunt foarte apreciate de clienţi. Calitatea corespunde preţului, iar fermierilor le recomand cu încredere să aleagă Avgust”.

Compania Avgust este prezentă pe piața din Republica Moldova de mai bine de 16 ani, iar portofoliul de produse este în continuă dezvoltare, astfel că la moment cuprinde peste 45 de preparate. Multe dintre acestea nu au analogi. Fermierii sunt interesați de produsele Avgust și odată cu aceasta se mărește și numărul distribuitorilor.

(!) Urmărește Agrobiznes direct pe Viber, grupul de Facebook, canalul YouTube, abonează-te la pagina de Instagram sau newsletter-ul săptămânal.

Citește și ›

Advertoriale

Acarienii și minatorii – dăunători problemă ai livezilor!

În această iarnă, temperaturile mai ridicate decât în mod normal au determinat ca mulți dăunători să rămână, formând astfel o rezervă biologică...

VIDEO. Vinuri inedite cu Zorvec™ Vinabria™ – experiența Vinăriei Poiana

Pentru a produce vinuri de calitate, este nevoie și de o abordare pe măsură, iar protecției eficiente a culturii de viță de...

VIDEO. Putere de ramificare, vigoare și producții ridicate cu hibrizii de rapiță Syngenta

Una dintre cele mai promițătoare culturi ale companiei Syngenta este rapița. Astăzi, compania noastră este unul dintre cei mai importanți producători de...

Teldor® – soluție eficientă în combaterea putregaiului cenușiu și a moniliozei la fructe şi vița de vie

Fungicid cu acţiune de contact şi local sistemică pentru combaterea putregaiului cenușiu și a moniliozei la fructe şi vița de vie.

Umidometru pentru cereale: Sfaturi și recomandări la alegerea unui dispozitiv calitativ, la preț echitabil

Utilajele moderne și compacte necesare pentru analiza culturilor de cereale și furaje devin din ce în ce mai populare. Unul dintre cele mai utile...

Recolte maxime la grâu și orz, indiferent de condiții, prin tratarea semințelor cu STIM+

Cerealele constituie o parte semnificativă a suprafeței cultivate în Republica Moldova. Cu toate acestea, randamentele obținute sunt departe de potențialul oferit de soiurile...