luni, 24 iunie, 2024
21.1 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeFOTO. Tehnologia succesului în agricultură prezentată la Platforma Syngenta

FOTO. Tehnologia succesului în agricultură prezentată la Platforma Syngenta

Recomandate

Peste 260 de persoane: fermieri din diferite raioane ale țării, autorități locale și oficialități de stat au participat pe 6 august la Ziua câmpului. Evenimentul a avut loc la cea de-a doua Platformă a echipei Syngenta Moldova.

A fost prezentat portofoliul de produse pentru culturile de câmp și ultimele noutăți în genetică și protecția plantelor (recentele înregistrări și produsele în proces de testare) – cu ajutorul cărora fermerii din Moldova pot obține producții sigure, de top și profit garantat chiar și în condiții climaterice nefavorabile.

Agricultorii au fost invitați la eveniment pentru a le prezenta beneficiile tehnologiei Syngenta și a soluțiilor integrate care îi pot ajuta să crească productivitatea.

Participanții au lucrat în ateliere de culturi: floarea-soarelui, porumb, sfeclă de zahăr, cereale și rapiță, având ca prezentatori profesioniști în domeniu din echipa locală și reprezentanții Syngenta Agro SRL (România). Astfel fermierii au avut ocazia să discute cu specialiștii Syngenta despre soluțiile oferite și cât de bine acestea răspund necesităților agricultorilor din țară.

În cadrul atelierului de Cereale participanților le-a fost prezentată oferta de produse pentru tratarea semințelor Dividend Star, Dividend Formula M și Celest Top – un produs nou absolut spectaculos care conține două fungicide și un insecticid ce conferă protecție completă culturii, atât prin prizma atacului dăunătorilor cât și al bolilor.

Portofoliul de Rapiță a fost prezentat fermierilor cu deja bine cunoscuții hibrizi Technic, Petrol și Nelson care asigură un randament sporit. Pentru controlul buruienilor Syngenta recomandă erbicidele Dual Gold, Lontrel Grand, Galera Super, Fusilade Forte, Zellek Super (în dependență de faza de dezvoltare a culturii); iar pentru controlul dăunătorilor, de-a lungul întregului sezon soluția companiei este insecticidul Karate Zeon.

Portofoliul de Porumb prezentat în Platformă a inclus 11 hibrizi: Olympic, Ondina, Arioso, Symba, Kansas, Batanga,  Lucius, Thermo, Dolar, Cisko și Columbia.

Noutate pentru oferta 2016 sunt varietățile Arioso – hibrid de genetică nouă care are un bagaj superior de însușiri pentru grupa sa de maturitate (timpuriu), potential înalt de producție și adaptat diverse condiții pedo-climatice si agrotehnice; Batanga – hibrid cu rezultate foarte bune în condiții medii și nefavorabile de tehnologie.

De asemenea, a fost demonstrată și înalta eficacitate a erbicidelor Gardo Gold,  Lumax, Elumis și Prima.

Atelierul de Floarea-soarelui a cuprins hibrizii clasici – Delfi, Subtil, Kondi, Armoni și Clearfield – Alego, Adagio, Neoma din portofoliul Syngenta, precum  și hibrizii care sunt în proces de testare și înregistare:

  • Bacardi și Neostar – tehnologia Clearfield Plus;
  • Talento și Tutti – hibrizi High Oleici (cu un conținut ridicat de acizi oleici în ulei);
  • Sumiko și Subaro – hibrizi adaptați tehnologiei ExpressSun.

Cu noile lansări Syngenta (HO, ExpressSun, Clearfield Plus) ne propunem ca in 2016 să acoperim toate tehnologiile adoptate în Moldova la cultura de floarea-soarelui.

Pentru cultura de Sfeclă de zahăr Syngenta este unica companie din Moldova ce oferă un portofoliu complet având semințe, tratament semințe, erbicide, fungicide si insecticide.

Hibrizii de sfeclă de zahăr se caracterizează prin productivitate, conținut foarte înalt de zahăr, toleranță la principalele boli ale aparatului foliar (Cercospora) și rădăcinilor (Rhizomania și Rhizoctonia) și adaptate condițiilor de stress în perioada de vegetație.

În platformă fermierii au văzut hibrizii Cantata, Cassidy, Riselda și HI 1387.

După excursiile la lot și lucrul pe ateliere, Syngenta și-a surprins invitații cu o tombolă la care 3 fermieri norocoși s-au ales cu premii speciale. Seara a continuat cu un program artistic pregătit pentru invitați.

Syngenta își propune an de an să crească productivitatea plantelor pe hectar și profitabilitatea agricultorilor. Echipa Syngenta va continua să susțină agricultura de performanță din Republica Moldova, oferind soluții de ultimă generație și produse care să răspundă provocărilor și să satisfacă necesitățile fermierilor.

Mai jos, foto de la eveniment.

 

Syngenta
Syngenta
Syngenta este una dintre cele mai mari companii de agribusiness din lume având reprezentanţe în peste 90 de țări.

Citește și ›

Advertoriale