joi, 7 decembrie, 2023
-1.7 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeFOTO. VIDEO. În 2018, Limagrain vine cu un portofoliu îmbunătăţit de produse destinate agricultorilor

FOTO. VIDEO. În 2018, Limagrain vine cu un portofoliu îmbunătăţit de produse destinate agricultorilor

Recomandate

Echipa Limagrain Moldova a organizat joi, 1 februarie, la Chișinău, tradiționala întâlnire cu producătorii agricoli și distribuitorii săi. Evenimentul a avut ca obiectiv primordial familiarizarea partenerilor locali cu noutăţile Companiei.

În cadrul întrunirii au fost prezentate elemente noi ale tehnologiilor de cultivare a porumbului şi floarea soarelui, dar şi noile realizări genetice valorificate în produsele prezente în portofoliul Companiei. Pentru anul 2018, Limagrain vine cu un portofoliu îmbunătăţit de produse destinate agricultorilor.

Citește și: LIVE VIDEO de la evenimentul organizat de Limagrain la Chișinău

Vitalie Gorincioi, director general Limagrain Moldova, a menționat că pe piața din Republica Moldova sunt multe companii care propun semințe la prețuri mici, iar producătorii din lipsa de finanțe, procură aceste semințe, care însă se dovedesc a fi necalitative, astfel roada fiind compromisă.

„Organizăm aceste seminare cu scopul de a informa și a ajuta producătorii să facă cea mai bună alegere. În anul curent, Limagrain va prezenta noi hibrizi, care vor corespunde cerințelor expuse de producători, cât și posibilităților financiare ale acestora. Principiul Limagrain este că orice hibrid nou inclus în portofoliul Companiei trebuie să dispună de o productivitate cu cel puțin 2 chintale mai mult decât precedentul. Totodată, hibridul trebuie să fie rezistent la bolile care sunt specifice pentru cultura respectivă și să reziste la stresurile hidrice care se înregistrează frecvent în țara noastră, sau la înghețurile tardive. Compania Limagrain este partenerul producătorilor nu doar pentru un sezon de producere, ci pentru un timp mai îndelungat în care să reușim să devenim parteneri de încredere”, a specificat Vitalie Gorincioi.

Frederic Arboucalot, director executiv adjunct Limagrain Europe, a menționat că producătorii, prin prezența lor la eveniment, demonstrează că deja există o colaborare fructuoasă și de durată.

„Limagrain este una dintre cele mai mari patru companii producătoare de semințe din lume. În sezonul agricol 2016-2017 am avut o creștere semnificativă a volumului de semințe comercializate în toată lumea. În 2018, ne dorim o creștere continuă, în special la culturile de mazăre și rapiță. Pe parcursul ultimilor ani, în industria de producere a semințelor au fost realizate schimbări majore. S-a observat o tendință de a combina semințele și pesticidele. Limagrain va rămâne, și în continuare, o Companie care produce și comercializează doar semințe. Compania noastră aparține fermierilor, suntem alături de fermieri și lucrăm pentru fermieri”, a conchis Frederic Arboucalot.

Compania Limagrain a prezentat proiectele inovative asupra cărora lucrează la moment.  Aceste proiecte se referă la inovații pe domeniul semințelor de porumb și anume crearea unui stimulator de creștere, care combină un extract din plante și o bacterie vie și care acționează asupra sistemului de rădăcini astfel obţinând maximul potențialului genetic al semințelor. O altă inovație se referă la optimizarea ratei de însămânțare pe un anumit câmp în dependenţă de repartizarea calitativă a solului pe acest câmp.

Karoly Kupi, manager dezvoltare porumb Europa Centrală, Est și Sud, a comunicat că este prezent pentru a șaptea oară în țara noastră și se bucură să întâlnească fețe cunoscute, ceea ce vorbește despre o continuitate a relațiilor de parteneriat dintre Limagrain și producătorii agricoli locali.

„Multe companii de pe piața din Republica Moldova propun hibrizi de porumb rezistenți la secetă, dar producătorii trebuie să cunoască că la baza rezistenței la secetă stă testarea acestora la condițiile de secetă şi selectarea celor mai rezistenţi. Tehnologia HydraNeo include hibrizi care sunt rezistenți și au o productivitate mare. Astfel, Compania Limagrain revine asupra subiectului dat și comunică că pentru a atinge obiectivul selectării hibrizilor cu rezistență înaltă la secetă sunt necesare două componente majore: vorbim în primul rând de baza genetică de care trebuie să dispună compania și testarea hibrizilor în diferite locaţii şi condiții climaterice. În acest context, Compania noastră vine cu următorul mesaj pentru producătorii agricoli –  hibrizii incluși în categoria HydraNeo sunt înalt productivi și în același timp roada este stabilă chiar și în condiții de stres”.

Potrivit reprezentanților Limagrain, HydraNeo este soluţia perfectă pentru agricultorii moldoveni. Utilizarea acestor hibrizi în procesul de plantare, creștere și recoltare va aduce doar roade bogate pentru agricultorii de la noi.

Dumitru Brânzilă, director dezvoltare  produs și marketing Limagrain Moldova, a subliniat avantajele și prioritățile tehnologiei HydraNeo, evidențiind că detaliile expuse fac diferența pozitivă. Deasemenea, s-a menţionat și despre cultura mazării.

„În anul curent a fost înregistrat un soi nou de mazăre cu denumirea de Abarth, care este un soi semi-timpuriu, adecvat pentru cultivarea atât pe soluri medii cu o bună fertilitate, cât și pe soluri înalt fertile. Pentru a obține o roadă bogată şi de calitate este necesar de respectat toate principiile agrotehnice. Acest soi manifestă o rezistență ridicată la pătulire şi la mucegaiul de mazăre, rezistă foarte bine la antracnoză și boli complexe radiculare”.

Alexandru Bumacov, SRL „Beta-Service”, raionul Ocnița, spune că lucrează cu Compania Limagrain de mai mult timp și este mulțumit de rezultatele înregistrate.

„Hibrizii propuși de Compania Limagrain sunt foarte productivi, rezistenți la secetă, iar producătorii reușesc să înregistreze venituri considerabile. Suntem din anul 2002 pe piața din Republica Moldova în calitate de distribuitori, iar fermierii au încredere în hibrizii comercializați de Limagrain. 30 de ha din totalul pe care îl dețin sunt cultivate cu hibrizi de floarea soarelui și porumb de la această Companie”.

Vasile Șerban, șef al Direcției politici de producție, procesare și reglementare a calității produselor vegetale al MADRM, a salutat organizarea unui asemenea seminar în care sunt prezentate avantajele și caracteristicile pentru fiecare hibrid în parte.

„Este important ca în această perioadă producătorul agricol să fie bine informat și să conștientizeze faptul că la însămânțarea unui teren, un rol important îl are anume hibridul. Pe lângă faptul că agricultorul trebuie să țină seama de pregătirea solului înainte de plantare, tehnologia de cultivare, la fel de important este și hibridul care ne asigură acel venit în afacere. În acest context, aș recomanda producătorilor agricoli să fie atenți la alegerea hibridului și în primul rând ca acesta să fie înregistrat în Catalogul soiurilor de plante. Producătorul trebuie să cunoască că seminţele hibridului ales dispune de un certificat de calitate, care este perioada de precocitate, care este productivitatea acestuia și să țină seamă de cerințele de piață. Hibridul pe care îl va selecta trebuie să aibă rezistență la diferite condiții de stres. Este un seminar binevenit pentru toți cei care sunt în dilemă și nu știu care semințe sunt mai bune pentru cultivare în Republica Moldova”.

Limagrain Moldova este reprezentantul oficial al companiei franceze Limagrain Europe, parte a grupului internațional Limagrain. Distribuitor exclusiv în Republica Moldova de semințe înalt productive de selecție LG: porumb, floarea soarelui, mazăre, grâu și rapiță.

Click aici pentru a deschide Galeria Foto.

Agrobiznes
Agrobizneshttps://agrobiznes.md
Portalul agricol #1 în Moldova

Citește și ›

Advertoriale