luni, 17 iunie, 2024
29.4 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeHibrizii de rapiţă de la Syngenta oferă producţii stabile şi ridicate an de an

Hibrizii de rapiţă de la Syngenta oferă producţii stabile şi ridicate an de an

Recomandate

Una dintre cele mai promiţătoare culturi ale Syngenta este rapiţa. Compania este unul dintre cei mai importanţi producători de seminţe de rapiţă. Hibrizii Syngenta sunt bine cunoscuţi şi foarte solicitaţi în rândul agricultorilor din vestul şi centrul Europei şi se bucură de recunoaşterea şi se află printre preferinţele fermierilor din Republica Moldova.

Nelson şi NK Technic sunt două varietăţi deja bine cunoscute pe piaţa locală, care ani la rând au confirmat prin toleranţa lor la iernare, rezistenţa la principalele boli ale culturii şi rezultate sporite la recoltare.

Din 2016 Syngenta a introdus doi hibrizi de generaţie nouă în portofoliu –  SY Harnas şi SY Vesuvio – varietăţi de o calitate înaltă a materialului semincer, cu rezistenţa bună la iernare, capacitate foarte bună de ramificare, toleranţă la principalele boli ale culturii, ceea ce contribuie la obţinerea recoltelor maxime.

Opiniile fermierilor vin să confirme acest lucru.

Burlacu Vitalie, SRL Natcubi-Agro, inginer-agronom, s. Larga Nouă, r. Cahul: Deja de mulţi ani la rând suprafaţa cea mai mare de terenuri de rapiţă revine hibrizilor Syngenta. Până acum am cultivat hibridul NK Technic, care este unul rezistent la îngheţuri, ramifică foarte bine, este tolerant la principalele boli. Pentru sezonul agricol 2016-2017 am semănat peste 300 ha cu hibrizi Syngenta, de data aceasta am ales varietăţile SY Harnas şi SY Vesuvio, fiindcă am urmat recomandările specialiştilor de la Syngenta şi recomandările fermierilor din România, care sunt, pur şi simplu, fascinaţi de aceşti hibrizi. Recolta medie obţinută în acest an este de 3,6 t/ha.

Bajereanu Victor, SRL Vilora-V.S, director, s. Stolniceni, r. Edineţ: În fermă avem o largă varietate de culturi – pomi fructiferi, floarea-soarelui, porumb, cereale, sfeclă de zahăr, rapiţă. În toamna 2016 am semănat 200 ha cu rapiţă de la Syngenta – SY Harnas şi SY Vesuvio. Ne-am convins nu o dată că eşti în siguranţă dacă cultivi un hibrid cu potenţial înalt şi cu rezistenţe la diferiţi factori şi dacă utilizezi produse de uz fitosanitar calitative – doar atunci obţii spor de producţie şi profit. În anul 2016 am avut provocări pentru cultura de rapiţă , dar, în final, recolta cu hibrizii SY Harnas şi SY Vesuvio pe care am obţinut-o acum a fost una foarte îmbucurătoare: 4,2 t/ha cu SY Harnas şi 4,0 t/ha cu SY Vesuvio. Suntem mulţumiţi de colaborarea cu Syngenta. Fermierilor din Moldova le recomand să cultive anume aceşti hibrizi.

Timotin Vasile, CAP Manubeevca, director, s. Cazangic, r. Leova: Consider că hibrizii companiei Syngenta sunt printre cei mai buni care există acum pe piaţă. Noi, an de an, cultivăm porumb şi floarea-soarelui Syngenta. La rapiţă am ales să semănăm în toamnă SY Harnas şi SY Vesuvio. Condiţiile au fost extrem de nefavorabile, ne gândeam chiar să renunţăm la rapiţă, dar am semănat-o şi acum ne bucurăm pentru că a fost o decizie corectă: plantele au o toleranţă foarte bună la iernare, au avut o vigoare bună la răsărire şi o ramificare puternică, iar recoltele au fost peste aşteptările noasatre.

Syngenta
Syngenta
Syngenta este una dintre cele mai mari companii de agribusiness din lume având reprezentanţe în peste 90 de țări.

Citește și ›

Advertoriale