marți, 9 aprilie, 2024
25 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeICL și Agrematch se asociază pentru a dezvolta o nouă soluție de nutriție a...

ICL și Agrematch se asociază pentru a dezvolta o nouă soluție de nutriție a plantelor cu ajutorul AI

Recomandate

ICL Group, un lider global în minerale specializate, se asociază cu Agrematch, un startup de agritech de inteligență artificială, pentru a dezvolta noi biostimulante pentru nutriția plantelor.

Ambele companii, cu sediul în Israel, vor lucra împreună pentru a dezvolta noi biostimulante și produse de nutriție vegetală care pot îmbunătăți sănătatea plantelor și a solului, precum și calitatea, randamentul și rezistența culturilor.

ICL a condus o rundă de investiții în Agrematch prin platforma sa de inovare și investiții în agricultură, Planet Startup Hub.

„Parteneriatul ICL cu Agrematch aduce aplicarea rapidă a AI în ecosistemul de dezvoltare agricolă al ICL. Platforma de predicție AI4AI a lui Agrematch are potențialul de a simplifica procesul nostru de descoperire a compușilor, de a reduce timpul și costurile implicate și de a conduce la dezvoltarea de soluții mai eficiente pentru culturi”, a declarat Hadar Sutovsky, vicepreședinte de inovare externă și director general al Planet Startup Hub de la ICL.

„Suntem încântați să ne asociem cu ICL și să explorăm noi soluții pentru nutriția plantelor”, a declarat Eyal Ben-Chanoch, CEO al Agrematch.

„Utilizarea științei datelor, și mai ales a inteligenței artificiale, ne-a ajutat să transformăm dramatic procesul de descoperire, eliminând atât natura sa secvențială, cât și barierele care fac ca metodele clasice de screening de mare volum să fie costisitoare, riscante și consumatoare de timp. Platforma noastră AI4AI a fost proiectată și construită pentru a descoperi noi compuși funcționali care îndeplinesc specificațiile definite.”

Elinor Erez, doctor în științe și vicepreședintă de cercetare și dezvoltare pentru ICL Growing Solutions, a declarat că parteneriatul cu Agrematch se va concentra pe dezvoltarea de produse biostimulante noi care oferă rezultate superioare pentru plante.

Ea a adăugat că această colaborare susține strategia ICL de a continua să investească în piața ag-biologicals, care este complementară și aliniată cu afacerea agricolă existentă și cu viitorul portofoliilor de nutriție specializată pentru culturi.

Citește și ›

Advertoriale