miercuri, 19 iunie, 2024
20.5 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeLamardor Pro - fungicidul Nr. 1 în Moldova pentru tratarea bolilor la semințele de...

Lamardor Pro – fungicidul Nr. 1 în Moldova pentru tratarea bolilor la semințele de grâu și orz

Recomandate

Lamardor Pro – fungicidul revoluționar care a devenit unul dintre cele mai populare în rândul fermierilor din țară și nu doar, este disponibil și în acest sezon pentru tratarea semințelor de orz și grâu.

„Lamardor Pro este produsul Numărul 1 pentru tratarea semințelor, în prezent, utilizat de fermierii din țară pe o suprafață de peste 100 de mii de hectare – adică aproximativ 25% din toată suprafața cultivată cu cereale în Republica Moldova. Lamardor Pro combate eficient bolile ce infectează culturile de cereale din toamnă, cum ar fi pătările foliare și putregaiul rădăcinilor. Pe lângă eficiența sporită în combaterea bolilor, produsul  influențează pozitiv morfologia plantei și anume: mezocotilul la plantule lipsește, ceea ce imprimă o răsărire mai viguroasă, tulpina plăntuței  este mai groasă,  astfel plantele înfrățesc mai timpuriu și mai puternic.  Un alt beneficiu foarte important este faptul că Lamardor Pro stimulează creșterea sistemului radicular, prin inhibarea gibirilinei, respectiv plantulele tinere  explorează  un volum mai mare de sol, având acces la o cantitate mai mare de apă și nutrienți, ceea ce duce la o dezvoltarea foarte bună din toamnă. De peste 5 ani, fermierii autohtoni extind suprafețele tratate cu Lamardor Pro, iar rezultatul nu se lasă mult timp așteptat”, a menționat Igor Copacinschi, directorul Departamentului Bayer CropScience Republica Moldova.

Lamardor Pro asigură o eficiență sporită la tratare datorită combinației din 3 substanțe active:

  • Protioconazol 100 g/l
  • Tebuconazol 60 g/l
  • Fluopiram 20 g/l

Forma preparativă: suspensie concentrată pentru tratarea semințelor

Ambalaj: 5 l

Lamardor® Pro – fungicid de ultimă generație al companiei Bayer. Combinare reușită a 3 substanțe active sistemice care face din acest produs un lider printre produsele de tratat materialul semincer.

Protioconazol – ultima descoperire a cercetătorilor care face parte din grupa chimică triazolintione, Fluopiram – care aparține de noua clasa chimică SDHI și posedă o spectru larg de acțiune. Fluopiram este efectiv împotriva la o serie de agenți patogeni din clasa Ascomycetes și Deuteromycetes. El inhibă respirația mitocondrială a ciupercilor blocând 2 fermenți din lanțul respirator care este responsabil de formarea ATP – sursa principală de energie a celulelor.

Datorită combinării ai acestor 3 substanțe obținem o eficacitate mai bună asupra ciupercilor de tip Penicilium sp, Alternarium, Ramularium și Helminthosporium.

Norma de aplicare

GRÂU – Mucegaiul de zăpadă, septorioză, măluri sp, tăciuni sp, putregaiul rădăcinelor……….0,5 -o,6 l/1 tonă de semințe.

ORZ – Mălura sp, helmintosporioză, putregaiul rădăcinelor………….0,5-0,6 l/t de semințe.

Lamardor® Pro – combate eficient un spectru larg de agenți patogeni care provoacă putregaiul rădăcinilor, posedă o eficacitate foarte bună împotriva mucegaiului de zăpadă (Fusarium nivale), helmintosporiozei, tăciuni și alte boli care se transmit prin semință și sol.

Produsul influențează pozitiv asupra morfologiei și fiziologiei plantei (plantele tratate cu Lamardor® Pro lipsește mezocotilul cea mai sensibilă parte a plantulelor) ceea ce înseamnă că tratamentul cu Lamardor® Pro sporește rezistența la îngheț al cerealelor.

De asemenea, influențează formarea unui sistemul radicular puternic dezvoltat astfel obținem o mai bună asimilare a apei cu substanțele minerale împreună cu o toleranță sporită la secetă. Un alt avantaj important constă în obținerea unui număr mai mare de frați productivi, o înfrățire mai timpurie și drept rezultat obținerea unei plantei bine dezvoltate și sănătoase.

click p-u a mări imaginea
click p-u a mări imaginea

Procesul de tratare

Lamardor® Pro este un produs gata pentru utilizare, el conținând nu doar substanțele active dar și adjuvant, colorant s.a. Înainte de aplicare produsul trebuie diluat cu apă.

Exemplu:

9,5 l de apă + 0,5 l de Lamardor® Pro = 10 l soluție de lucru pentru tratarea a unei tone de semințe.

Calitatea semințelor

La tratarea materialului semincer se va alege doar material calitativ, calibrat, curățaț de impurități și fără leziuni mecanice.

Păstrarea semințelor tratate

Materialul semincer tratat se recomandă de păstrat într-o încăpere răcoroasă, uscată, cu o bună ventilație. Semințele tratate de obicei se recomandă de însămânțat imediat. În cazul în care au rămas o anumită cantitate de semințe tratate, ele pot fi păstrate până la un an, însă energia de creștere și procentul de germinare va depinde de condițiile de păstrare. Se recomandă înainte de însămânțare de determinat procentul de germinare a semințelor.

Specialiștii apreciază adevărata bijuterie:

  1. Asigură o protecție excelentă împotriva putregaiurilor de rădăcină;
  2. Protecție sigură a materialului semincer în timpul depozitării;
  3. Conține 3 substanțe active care se complementează reciproc asigurând un efect cumulativ bine pronunțat;
  4. Influențează pozitiv morfologic și fiziologic plantele;
  5. Protejează plantele răsărite de factori climaterici nefavorabili;
  6. Indispensabil pentru condiții care necesită o însămânțare mai adâncă a cerealelor.
Bayer
Bayerhttps://agrobiznes.md/bayer
Reprezentanţa Companiei „BAYER” SRL Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 196 MD-2004, mun. Chişinău Tel: 022 212 354; 022 211 155; 069 300 529 sau 069 914 093 Email: [email protected]

Citește și ›

Advertoriale