marți, 16 aprilie, 2024
24.2 C
Chișinău
HomepageBlogLIVE VIDEO. Conferința AgTech 2024 - prezentările de la eveniment

LIVE VIDEO. Conferința AgTech 2024 – prezentările de la eveniment

Recomandate

Conferința AgTech 2024, un eveniment emblematic organizat de Agrobiznes în parteneriat cu USAID PCRR, OPTIM, și Tekwill, s-a desfășurat cu succes pe data de 5 martie, marcând un moment important în calendarul inovațiilor agricole. 

Sub tema „Tendințe și inovații ce marchează anul agricol”, conferința a fost o platformă deosebită de întâlnire pentru experți, fermieri, și organizații ce susțin inovațiile, dezvăluind cele mai recente progrese tehnologice și tendințe care formează viitorul agriculturii.

Cu o participare impresionantă de aproximativ 350 de persoane, evenimentul a prezentat 15 speakeri de renume care au explorat o gamă largă de subiecte, de la digitalizarea fermelor la soluții sustenabile de gestionare a dăunătorilor și bolilor. 

Aceștia au discutat despre tehnologii avansate, soluții digitale pentru agricultură și au prezentat noi oportunități de finanțare și proiecte inovatoare.

Highlight-ul conferinței a fost prezentarea primei ferme complet digitalizate din România, a inovațiilor premiate la expoziția mondială Agritechnica, a inovațiilor în irigații și prezentarea primei aeronave fără pilot de combatere a grindinei disponibile comercial în Moldova.

Vasile Șarban, secretar de stat MAIA, William Trigg, directorul departamentului Creștere Economică USAID Moldova, și Olivier Burki, director adjunct al Biroului de Cooperare al Elveției în R. Moldova, au fost printre distinșii vorbitori care au marcat deschiderea evenimentului. 

În plus, a fost adus în atenția publicului subiectul utilizării feromonilor și a altor metode inovatoare pentru reducerea consumului de pesticide, subliniind importanța sustenabilității în practicile agricole actuale. 

Această temă a fost continuată de discuțiile despre investițiile în sectorul zootehnic, prezentate de Ion Moraru, care a oferit o perspectivă comparativă asupra tehnologiilor de producție a laptelui din SUA și Europa, evidențiind tendințele și oportunitățile emergente.

Pe lângă sesiunile plenare, conferința a inclus o expoziție impresionantă unde 17 companii, organizații și proiecte și-au prezentat soluțiile optimizate, tehnologiile avansate, și proiectele revoluționare, facilitând astfel dialogul între participanți și deschizând drumul pentru noi colaborări.

Conferința AgTech 2024 a fost nu doar o platformă de prezentare a inovațiilor ci și un forum de discuții valoroase și schimb de cunoștințe care vor avea un impact semnificativ asupra viitorului agriculturii.

Participantii au plecat cu o viziune îmbogățită și soluții concrete pentru a naviga provocările viitoare și pentru a exploata oportunitățile emergente în acest sector dinamic.

Conferința Agtech 2024

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Despre noi