joi, 16 mai, 2024
16.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeMaisTer Power - Erbicid postemergent pentru combaterea celor mai periculoase buruieni

MaisTer Power – Erbicid postemergent pentru combaterea celor mai periculoase buruieni

Recomandate

Un suflu nou în protecția porumbului de buruieni.

Substanţe active:

  • foramsulfuron 31,5 g/l +
  • iodosulfuron 1,0 g/l +
  • tiencarbazon – metil 10 g/l +
  • ciprosulfamid (antidot) 15 g/l

Forma preparativă: ulei dispersabil

Ambalaj: 5l

MaisTer Power – erbicid postemergent cu spectru larg de acţiune pentru combaterea buruienilor mono şi dicotiledonate anuale şi perene, inclusiv a celor mai periculoase cum ar fi volbura, pălămida, hrişca urcătoare care anterior putea fi combătută doar prin combinarea erbicidelor.

Mecanism de acţiune

Foramsulfuron, iodosulfuron – metil de Na şi tiencarbazon – metil, substanţe active sistemice cu acţiune de contact, absorbite de frunze şi rădăcini, inhibă fermentul acetolactat sintetaza (AHAS), care duce la perturbarea sintezei proteinelor şi a aminoacizilor în ţesuturile plantei, drept urmare are loc stoparea creşterii plantei şi in final moartea ei.

Ciprosulfamid (antidot) – sporeşte proce­sul de metabolizare a erbicidului în planta de porumb, fără a influenţa eficienţa substanţelor active asupra buruienilor. Formularea unică patentată (OD) – un sistem complex de adjuvanţi, care asigură o aderenţă net superioară şi o pătrundere mai bună a erbicidului in ţesuturile buruienilor.

Video seminar Bayer – Dekalb februarie 2019

Selectivitatea

MaisTer Power este selectiv faţă de majoritatea hibrizilor de porumb datorită antidotului din componenţa produsului. În privinţa utilizării erbicidului MaisTer Power la cultura porumbului zaharat, în cadrul liniilor de hibridare, se recomandă de a consulta companiile originatoare de semințe.

Normele de aplicare

1,25 – 1,5 l/ha MaisTer Power

Datorită unei noi formulări a erbicidului MaisTer Power, nu este necesar de adăugat adjuvanţi.

Norma de consum a soluţiei de lucru constituie 200-300 l de apă.

Tehnica de aplicare

Datorită conţinutului de antidot in componen­ţa erbicidului MaisTer Power, el este inofensiv faţă de porumb, (in condiţii normale de vegetaţie) de la inceputul vegetaţiei până la faza de 8 frunze ale culturii. Efectul optimal al erbicidului MaisTer Power se obţine la aplicarea în faza de 5-6 frunze ale porumbului. La aplicarea mai târzie (după 6 frunze ale porumbului), se recomandă de evitat aplicarea erbicidului când este rouă. De asemenea se recomandă de aplicat erbicidul MaisTer Power impotriva buruienilor tinere, cu creştere activă: dicotiledonate anuale (2-6 frunze) inclusiv spănac sălbatic nu mai târziu de 8 frunze, mono­cotiledonate anuale (de la 1 frunză – până la mijlocul înfrăţirii), buruienile perene cu înălţimea de 10 -15 cm, inclusiv pălămida, până la împăiere, volbură – (lungimea de până la 15cm).

Pregătirea soluţiei de lucru

Umplerea rezervorului stropitoarei cu 1/3 apă, de adăugat erbicidul MaisTer Power, de pornit agitatorul stropitoarei pentru amestecarea soluţiei timp de 10-15 minute, concomitent adăugând apă până la nivelul necesar. Soluţia de lucru pregătită trebuie să fie folosită în decurs de 24 ore . Dacă pe parcursul aplicării a erbicidului, tehnica a fost oprită pentru o oră sau mai mult, înainte de reînceperea lucrului este necesar de pornit agitatorul amestecând soluţia timp de 10-15 minute până când se obtine o soluţie omogenă. De asemenea este foarte important controlul duzelor după fiecare alimentare cu soluţia de lucru.

Screenshot at mai 03 12-59-36

În cazul când avem un grad inalt de imburuie­nire, „perioada critică” de dezvoltare începe de la faza de 3-4 frunze, iar de la gradul inalt până la cel moderat de îmburuienire „perioada critică” începe de la 4-6 frunze. De asemenea se cunoaşte că sensibilitatea plantelor de porumb faţă de buruieni, şi capcacitatea ei de a concura cu buruienile depinde de faza de dezvoltare şi este neuniformă pe parcursul perioadei de vegetaţie. Până la faza de 2-3 frunze planta de porumb este slab sensibilă faţă de buruieni, iar de la 2-3 frunze până la faza de 10 frunze ale culturii de porumb, concurenţa buruienilor poate fi un factor decisiv în scăderea bruscă a recoltei de porumb. În acest interval de timp (20-30 zile) este foarte important de menţinut lanurile de porumb curate. În cazul apariţiei buruienilor după această fază, influenţa lor asupra recoltei este minimă dar din punct de vedere practic pentru a obţine un lan curat de regulă este necesar de efectuat 2 aplicări. Odată cu lansarea erbicidului MaisTer Power, datorită particularităţilor şi acţiunii de sol de lungă durată, fermierii au primit un nou suflu pentru protecţia culturii de porumb, fiindcă nu este necesar de adăugat parteneri (de făcut amestecuri), pentru a obţine rezultatul scontat. De asemenea s-a mărit simţitor perioada de protecție chiar la aplicarea postemergentă timpurie (3-4 frunze), când noi combatem nu doar buruienile răsărite ci şi cele în curs de germinare (datorită acţiunii de sol al tiencarba­zon metilului), iar acest lucru este foarte impor­tant în controlul buruienilor specifice care apar mai târziu în cultura de porumb cum ar fi volbura, hrişca urcătoare.

Acţiunea MaisTer Power asupra buruienilor

Erbicidul MaisTer Power posedă o eficacitate biologică înaltă în controlul buruienilor mono şi dicotiledonate anuale şi perene, inclusiv a speciilor spănac sălbatic, hrişcă urcătoare, pălămidă, volbură (ultima in perioada optimă de dezvoltare 10-15 cm lungime).

Lanuri curate doar cu MaisTer Power!

Advertorial
Advertorialhttps://agrobiznes.md/publicitate
Conținut sponsorizat de parteneri (P)

Citește și ›

Advertoriale