Nativo 300 SC: Fungicid sistemic pentru combaterea bolilor foliare la floarea soarelui și soia

596
  • Substanţe active: trifloxistrobin 100 g/l + tebuconazol 200 g/l
  • Formulare: SC (suspensie concentrată)
  • Certificat de omologare: Nr. 02-0149 din 28.02.2013

Mod de acţiune

Nativo® 300 SC este un fungicid cu acţiune sistemică şi mesosistemică in plante. Trifloxistrobin are un spectru larg de activitate şi posedă o acţiune de tip mesosistemic, caracterizată prin afinitate foarte ridicată la suprafaţa frunzei, redistribuirea şi redepunerea pe părţile aeriene ale plantei. Tebuconazol pătrunde în plante şi este distribuit acropetal în interiorul ţesuturilor, blocând extinderea ciupercii prin inhibarea procesului de sinteză a ergosterolilor. Nativo are acţiune preventivă şi curativă asupra ciupercilor patogene, asociată cu un efect de lungă durată. Poate combate inclusiv formele rezistente la alte fungicide datorită modului diferit de activitate al celor două substanţe active. Specific acestui produs este efectul „green leaf” (menţinerea foliajului verde o perioadă mai lungă de timp), ceea ce permite acumulări suplimentare în boabe. Totodată, se îmbunătățeşte absorbţia apei şi a azotului, toate acestea ducând în final la sporuri de producţie.

Mod de utilizare

Floarea Soarelui – Se efectuează 1-2 tratamente la interval minim de 21 zile. Primul tratament se efectuează în fenofaza de 6-8 frunze a plantelor, iar următorul la începutul înfloririi, atunci când primele flori ligulate sunt vizibile. În cazul unui singur tratament, acesta se face la apariţia distinctă a calatidiului. Volumul soluției de apă: 200-400 l/ha.

Soia – Se efectuează 1-2 tratamente la doză de 0,75 l/ha + Mero EC 810 200 ml la primele simptome de boală sau profilactic în perioada de înflorire deplină.

(!) Cere produsul de la distribuitorii oficiali ai Bayer în Republica Moldova.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here