Convinge-te singur de îngrășămintele inovatoare care fac plantele recunoscătoare.

Nutriția optimă a plantelor

Optimizarea și modificarea nivelului nutrițional al plantelor necesită produse corespunzătoare. ICL/SF a dezvoltat îngrășăminte specializate care corespund oricărei metode de aplicare: foliară, fertirigare sau aplicare pe sol. Cu ajutorul produselor și recomandărilor primite de la ICL, investiți într-o cultură profitabilă cu un impact minim asupra mediului înconjurător.

Află mai multe despre tehnologia nutriției de precizie a plantelor.

Fertilizarea de bază

Îngrășămintele tradiționale asigură nutrienți imediat după aplicare, de obicei la începutul sezonului când cerințele plantei sunt mici. Cu toate acestea, culturile necesită nutrienți în fiecare perioadă de creștere activă. Îngrășămintele cu eliberare controlată ( Controlled release fertilizers – CRF ) sunt proiectate să asigure nutrienți pe toată perioada de vegetație. Agromaster reduce nevoia pentru fertilizarea fazială a culturilor, care de cele mai multe ori este aplicată în momente nepotrivite, ducând la apariția carențelor. O singură aplicare a produsului asigură nutriția dorită și are drept rezultat plante sănătoase, o creștere uniformă și o producție optimă. Îngrășămintele cu eliberare controlată oferă fermierului posibilitatea de a reduce numărul de aplicări fără a sacrifica producția. Acest lucru se traduce prin rezultate optime, cu eforturi minime.

Îngrășămintele cu eliberare controlată sunt îngrășăminte peliculate cu un înveliș semipermeabil. După aplicarea lor, apa pătrunde prin învelișul semipermeabil și începe sa dizolve nutrienții prezenți în granulă. Eliberarea nutrienților începe o dată ce aceștia au fost dizolvați. În interior se crează o presiune osmotică care ajută la eliberarea nutrienților, aceștia fiind puși la dispoziția plantelor.

Fertilizarea foliară

Fertilizarea foliară asigură o soluție excelentă atunci când sistemul radicular al plantei nu funcționează în mod optim sau când absorbția nutrienților prin sol este nesatisfăcătoare. Această formă de fertilizare este ideală când absorbția prin rădăcini a nutrienților este perturbată de factori, precum solurile prea reci sau prea calde, pH-ul ridicat al solului, concurența mare a buruienilor, sau infestarea cu nematozi. Utilizarea îngrășămintelor foliare este o formă unică, dinamică și eficientă de nutriție a culturilor. ICL foloseşte tehnologii patentate unice precum M-77 si Fertivant pentru a crește eficiența tratamentelor foliare. Portofoliul ICL include atât îngrășăminte lichide Agroleaf Liquid cît și îngrășăminte cristaline, solubile în apă Agroleaf Power și Agroleaf Special.

Aceste soluții moderne se concentrează pe aplicări atît preventive cît și curative.

Fertirigarea

Fertirigarea este o tehnică prin care îngrășămintele solubile sunt amestecate cu apa de irigat pentru a îmbunătăți productivitatea culturilor. Este o metodă foarte eficientă de aplicare a nutrienților. Această metodă face posibilă aplicarea nutrienților, conform stării nutriționale a solului și al stadiului de dezvoltare al culturilor.

Portofoliul ICL pentru fertirigare cuprinde îngrășăminte cristaline, solubile în apa Agrolution pHLow – reduce bicarbonații, are efect acidifiant, curăță și păstreaza curate liniile de picurare, Agrolution Special– îmbunătățește disponibilitatea nutrienților și previne deficiențele de calciu si magneziu.

Gama de produse Agrolution pHLow conține în formula sa, tehnologia unică PeKacid.

Fertirigarea face posibilă aplicarea foarte precisă a nutrienților conform cererilor nutriționale a plantelor. Aceasta are beneficii duble: poate crește potențialul de producție al culturii prin intermediul asigurării precise și la timp a nutrienților, iar cantitatea de nutrienți aplicată poate fi redusă, datorită reducerii pierderilor acestora prin levigare sau volatilizare.

Înainte de a stabili programul de fertilizare, trebuie să luăm în considerare anumite aspecte, cum sunt: analiza solului, analiza apei și cerințele culturii.

ICL Specialty Fertilizeres poate oferi asistență tehnică pentru calcularea personalizată a unor scheme optime de fertilizare. Cu softul AngelaWeb 2.0, ICL pune la dispoziția fermierilor un instrument inovator care vă va ajuta să vă calculați propriul plan de fertilizare.

Opțiuni suplimentare

PeKacid 0-60-20 este îngrășământul solubil în apă, patentat de ICL, ideal pentru culturile în câmp deschis și culturile fără sol. Produsul poate fi folosit atât în condiții dificile de apă cât și pe soluri calcaroase.

Nova PeKacid este un acid fosforic solid sub formă uscată, care combină avantajele și eficiența acidului fosforic cu ușurința și siguranța îngrășământului cristalin solid. Acest îngrășământ alb nu are sodiu și clor, fiind extrem de solubil la 670 g/litru H2O (la 20 °C). Datorită nivelului ridicat de aciditate, ajută la păstrarea picurătoarelor curate. În plus, datorită acidității sale ridicate, acesta poate fi amestecat în rezervor cu îngrășăminte care conțin calciu și magneziu, deși conține niveluri ridicate de fosfor. Nova PeKacid reduce pH-ul din solurile calcaroase, prevenind volatilizarea azotului.

Pentru mai multe informații, vizitați site-ul icl-sf.com

Pentru consultanță de specialitate contactați specialiștii și reprezentanții ICL:

Republica Moldova
com. Stăuceni, str. A. Mateevici, 81/2
Tel:( 022) 60-5-949
Fax: (022) 60-59-50
e-mail: [email protected]
www.vadalex.md

Magazin agricol

or. Chisinau, str. Vasile Alecsandri, 90
Tel: (022) 22-75-76

Recolte bine crescute cu 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here