vineri, 29 martie, 2024
8.3 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeOrganizatorii TehAgroFest au dat startul înregistrărilor pentru participare la ediția din 2019

Organizatorii TehAgroFest au dat startul înregistrărilor pentru participare la ediția din 2019

Recomandate

Organizatorii TehAgroFest invită companiile din țară și de peste hotare să se înscrie la cea de-a doua ediție a expoziției care se va desfășura în iunie 2019. Doritorii de a expune tehnica agricolă, loturi demonstrative și tehnologii de prelucrare a solului, îngrășăminte și inputuri pentru agricultură sunt așteptați pentru discuții preliminare cu echipa de organizare a evenimentului.

Potrivit echipei TehAgroFest, prima ediție a expoziției s-a desfășurat cu succes, reușind să depășească toate așteptările. Pe viitor evenimentul își propune să devină o platformă de interacțiune directă dintre producătorii agricoli și cei care produc în industriile conexe.

Astfel, în scopul demarării procedurilor de rezervare a spațiului, însămânțarea loturilor demonstrative, pregătirea terenului, dar și alte momente organizatorice, a fost lansată înregistrarea prealabilă a participanților.

În cadrul ediției 2019 a expoziției TehAgroFest va fi expus un spectru amplu de informații utile de care au nevoie fermierii pentru dezvoltarea afacerilor, pornind de la diverși hibrizi de culturi și până la tehnici moderne de producție. Totodată, evenimentul va prezenta inovațiile în domeniul agricol, iar producătorii vor putea aprecia capacitățile tehnicii agricole direct în câmp, vor putea să vadă loturi demonstrative cultivate cu soiuri și hibrizi, demonstrații practice cu mașini și utilaje agricole, și vor cunoaște cele mai mari companii care vin să susțină și contribuie la dezvoltarea sectorului agricol din Republica Moldova.

La prima ediție, care s-a desfășurat în perioada 14-16 iunie 2018, în comuna Tohatin, municipiul Chișinău, au participat mai mult de 20 de companii, iar standurile au fost vizitate de zeci (sau sute?) de fermieri care au asistat la lucrările expoziției.

Tractoare, combine, agregate de cultivat terenurile agricole, stropitori, sunt doar câteva dintre numeroasele tehnologii agricole care au fost testate pe parcursul celor trei zile cât a durat expoziția. Producătorii mai îndrăzneți au urcat în tractoarele expuse, au încercat butoanele și au analizat minuțios ofertele propuse de companii.

Mai jos sunt câteva impresii expuse de vizitatori în timpul expoziției din acest an:

Gheorghe Furculița, fermier din raionul Călărași: „Nu îmi este străină agricultura, pentru că de mici copii suntem alături de părinții noștri în câmp. TehAgroFest este un eveniment foarte interesant, cu mulți participanți, care au expus cele mai deosebite și moderne agregate. Cel mai interesant este că poți ridica capota tractorului ca să vezi fiecare element în parte, văd solul prelucrat și pot să-mi fac o alegere”.

Mihai Bostan, reprezentantul companiei Agroelit SRL din satul Târnova, raionul Dondușeni: „Consider expoziția ca fiind un concept interesant, preluat și adaptat cu succes și la noi, din țările unde agricultura și competiția în agricultură este foarte dezvoltată. Piața de inputuri și de echipamente, care este la moment în Republica Moldova, ne demonstrează că suntem într-o dezvoltare continuă, iar expoziția ne oferă posibilitatea de a vedea tehnica în lucru, nu doar în pliante și fotografii unde sunt scrise caracteristicile echipamentului agricol. Deja, fiecare fermier face o apreciere. Este un concept salutabil și ne-am dori să devină unul tradițional, doar trebuie dezvoltat și în timp ar putea fi organizat și în 2 ediții, dar pentru început este destul de bine”.

Tudor Brăgaru din raionul Cahul: „Este foarte interesant că vedem cum fiecare tractor realizează o lucrare, iar noi putem să apreciem cât de calitativă este. Ediția curentă este una destul de bine organizată, dar ne-am dori să participe mai multe companii ca să vedem ofertele și să putem alege ceea ce corespunde cerințelor noastre. Anterior, mi-am procurat un tractor și acum doresc să cumpăr câteva agregate cum ar fi plug, un cultivator”.

Ion Cogâlniceanu din Orhei: „La TehAgroFest am mers să văd ce oferte au companiile participante, ce tehnică este demonstrată, pentru că sunt cointeresat să procur câteva agregate. Ne-am dori ca expoziția să fie organizată în fiecare an, iar producătorii agricoli să cunoască despre aceasta și să participe pentru a acumula informații și cunoștințe pe care să le aplice la ei în gospodării. Ne bucurăm să vedem tehnică modernă pe care, până acum o vedeam doar la televizor”.

Pe parcursul perioadei de desfășurare a primei ediții a TehAgroFest 2018, echipa Agrobiznes a realizat o serie de reportaje cu foto și video în care a relatat despre principalele activități desfășurate în câmp. Mai multe informații despre atmosfera de la expoziție găsiți aici și aici.

Pentru a lua legătura cu organizatorii TehAgroFest sunați la numărul de telefon +373-69-321-230 sau scrieți pe adresa [email protected]. Detalii suplimentare pe www.tehagrofest.md.

Advertorial
Advertorialhttps://agrobiznes.md/publicitate
Conținut sponsorizat de parteneri (P)

Citește și ›

Advertoriale