miercuri, 22 mai, 2024
14.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialePESTICLEAN - curăță echipamentele de pulverizare, evită fitotoxicitatea

PESTICLEAN – curăță echipamentele de pulverizare, evită fitotoxicitatea

Recomandate

În timpul primăverii, fermierii se confruntă cu multiple provocări legate de aplicarea tratamentelor agricole.

Această perioadă este caracterizată de procese rapide și de o succesiune intensă a lucrărilor, ceea ce crește riscurile asociate utilizării echipamentelor de erbicidat.

De exemplu, în timp ce se aplică tratamente pentru eradicarea buruienilor în culturile de cereale, există un risc semnificativ ca urmele de erbicid să persiste în diverse componente ale echipamentului, precum filtrele, duzele sau rezervorul.

În acest context, recomandăm fermierilor să efectueze o clătire meticuloasă a echipamentului atunci când schimbă tratamentele între diferite culturi sau când modifică tipul de substanțe active utilizate.

De exemplu, acest lucru este necesar atunci când trec de la erbicide destinate culturii de porumb la erbicide utilizate pentru floarea-soarelui și invers, precum și când se face trecerea de la erbicide la fungicide.

Utilizarea produsului PESTICLEAN, facilitează o clătire eficientă a echipamentului, eliminând riscul de contaminare a noilor tratamente cu reziduurile anterioare.

Astfel, fermierii pot evita pierderile de producție cauzate de fitotoxicitate și pot asigura dezvoltarea sănătoasă a culturilor lor.

Ce este PESTICLEAN

PESTICLEAN este un produs unic, conceput pentru curățarea riguroasă a echipamentului utilizat în aplicarea tratamentelor agricole.

Formularea sa include agenți chimici anticorozivi, având ca scop spălarea eficientă a reziduurilor rămase în echipamentele sau mașinile de stropit.

Prin creșterea pH-ului, PESTICLEAN degradează reziduurile de pesticide, asigurând îndepărtarea completă a tuturor depunerilor din mașinile de stropit.

Acest proces este esențial pentru prevenirea contaminării tratamentelor ulterioare, contribuind astfel la sănătatea și productivitatea optimă a culturilor agricole.

Cum se utilizează

pesticlean echipament curatare stropitori

Clătirea echipamentelor se face la o doză de 2 l produs / 400 l apă (concentrație de 0,5%).

Mai întâi de toate, goliți foarte bine rezervorul mașinii de stropit după utilizare.

Alimentați cu 400-800 l apă curată, efectuați o preclătire a instalațiilor mașinii timp de 10 minute, după care eliminați jumătate din apă prin duze.

Desfaceți capacele de golire de la capetele lancelor de stropit și eliminați diferența de 200-400 l apă. Desfaceți duzele și sitele și spălați-le într-o găleată. Alimentați rezervorul cu 400-800 l de apă curată și adăugați 2-4 l de PESTICLEAN.

Cu agitatorul pornit, recirculați agentul de curățire timp de 15 minute, spălați interiorul rezervorului folosind o duză rotativă la 360 de grade, după care eliminați jumătate din lichid prin corpurile duzelor, iar cealaltă jumătate prin capetele lancelor de stropit.

Pentru mai multe detalii, accesați bioprotect.md – distribuitorul produselor Intermag în Moldova.

Bioprotect
Bioprotecthttps://bioprotect.md
Înființată în anul 2003, compania Bioprotect a devenit un distribuitor important pe piața de inputuri agricole şi servicii necesare practicării agriculturii moderne și eficiente.

Citește și ›

Advertoriale