marți, 16 aprilie, 2024
24.2 C
Chișinău
HomepageBlogPrimii speakeri ai Conferinței AgTech 2024

Primii speakeri ai Conferinței AgTech 2024

Recomandate

Pe 5 martie 2024, punem în dezbatere cele mai tari trenduri în agricultură alături fermieri și companii de top, experți regionali în cadrul celei de-a cincea ediție a Conferinței AgTech.

Primul panel „Agricultura Digitală și Tehnologia – Pionierii Transformării” promite o experiență deosebită în cadrul căreia veți afla despre:

Prima fermă complet digitalizată din România

Prima fermă complet digitalizată din România. Andrei Brașovean va împărtăși aspectele integrării tehnologiilor digitale în cadrul companiei Frizon Group din România un model de succes în integrarea tehnologiei.

andrei brasovean

Ferma viitorului

În contextul discuțiilor despre necesitatea reducerii costurilor, Sergiu Istratii, key account manager Unisolar va aduce în fața participanților Conferinței Agtech Moldova perspectiva „Fermei viitorului” și va detalia avantajele investiției în energia regenerabilă.

sergiu istratii

Speakerul va relata mai multe despre inovațiile în agrivoltaice și de ce anul 2024 reprezintă momentul ideal pentru construcția unei centrale fotovoltaice.

De asemenea, va prezenta publicului experiența complexului ORHCOJDOI, pentru care Unisolar a implementat conceptul „Fermei viitorului”, dezvăluind toate detaliile acestui proiect.

Combina New Holland, Twin Rotor – câștigâtoarea medaliei de aur la Agritechnica 2023

Continuând în aceeași notă inovatoare, vor fi relatate mai multe despre combina New Holland cu tehnologia Twin Rotor, distinsă cu singura medalie de aur de la Agritechnica 2023.

Această tehnologie reprezintă vârful de lance în mecanizarea agricolă, oferind soluții avansate pentru optimizarea recoltării.

Mai multe detalii despre tehnologia câștigătoare și principiul de lucru al acesteia va prezenta Mihail Crocmazan, Compania Vadalex-Agro, dealer oficial New Holland în Republica Moldova.

Prima cramă digitală din Moldova

Nu în ultimul rând, Serghei Rizov va aduce în discuție transformarea digitală în viticultură, prezentând prima cramă digitalizată din Moldova, Vinăria Rizov.

Alte subiecte de interes în cadrul Conferinței

  • Gestionarea afacerilor și reducerea costurilor: Panelul 2 va aborda teme cruciale precum integrarea surselor regenerabile de energie în ferme, gestionarea eficientă a terenurilor agricole și investițiile inteligente în fermele zootehnice.
  • Optimizarea irigării: Discuțiile din Panelul 3 se vor concentra pe tehnologii inovative pentru irigații, nutriția plantelor și soluții de desalinizare a apei, evidențiind importanța optimizării resurselor de apă.
  • Adaptarea la schimbările climatice: O sesiune dedicată va explora soluții adaptate schimbărilor climatice, inclusiv utilizarea feromonilor pentru reducerea pesticidelor și monitorizarea digitală a dăunătorilor.
  • Susținerea inovațiilor în agricultură: Ultimul panel va discuta despre sursele de suport pentru inovații în agricultură, oferind o platformă pentru schimbul de idei și colaborări.

În zona de expoziție veți avea ocazia să discutați mai multe despre produse biologice și feromoni pentru controlul dăunătorilor, agricultura carbonului, surse de finanțare a inovațiilor și multe altele.

Conferința AgTech este o oportunitate unică de a învăța de la cei mai buni, de a crea o rețea sustenabilă și de a contribui la formarea viitorului agriculturii în Moldova.

Înregistrare la eveniment

Dacă încă nu ați reușit să vă înregistrați, o puteți face pe acest link și participa gratuit datorită partenerilor acestui eveniment.

Alăturați-vă grupului oficial de Viber al evenimentului pentru a fi la curent cu detaliile organizatorice. 

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Despre noi