vineri, 21 iunie, 2024
14.4 C
Chișinău
HomepageAdvertorialePROAQUA TRIO - adjuvant cu rol de corectare a durității și pH-ului apei

PROAQUA TRIO – adjuvant cu rol de corectare a durității și pH-ului apei

Recomandate

În contextul agriculturii moderne, calitatea apei utilizate pentru pregătirea soluțiilor de lucru este esențială pentru eficiența aplicării produselor de protecție a plantelor și a îngrășămintelor foliare.

PROAQUA TRIO, un produs distribuit exclusiv de Bioprotect, corectează pH-ul și reduce duritatea apei, oferind astfel o soluție eficientă pentru optimizarea acestor procese.

Rolul sărurilor în eficiența tratamentelor

Sărurile dizolvate în apă, precum cele de calciu și magneziu, pot avea un impact negativ asupra eficacității produselor de protecție a plantelor.

PROAQUA TRIO leagă aceste săruri în compuși organo-minerali, care sunt ușor absorbiți de plante.

Această acțiune neutralizează efectele negative ale apei dure și previne formarea depozitelor (precipitațiilor), care pot obstrucționa echipamentele de pulverizare și reduce eficiența tratamentelor aplicate.

Scăderea pH-ului și stabilitatea soluțiilor

PH-ul apei joacă un rol crucial în stabilitatea soluțiilor de lucru. PROAQUA TRIO scade pH-ul, ceea ce contribuie la stabilizarea soluțiilor și la creșterea eficacității acestora.

Soluțiile stabile au o capacitate mai mare de a păstra activitatea substanțelor active din produsele de protecție a plantelor, asigurând o aplicare mai eficientă și uniformă.

Dozele recomandate de PROAQUA TRIO

Apă cu duritate medie: 100 ml la 100 litri de apă (concentrația soluției 0,1%).

Apă cu duritate mare: 200 ml la 100 litri de apă (concentrația soluției 0,2%).

Îmbunătățirea amestecurilor și eficacității

Un alt avantaj al PROAQUA TRIO este îmbunătățirea amestecului și eficacității îngrășămintelor foliare și a produselor de protecție a plantelor.

Adjuvantul reduce tensiunea superficială a soluției, ceea ce asigură o acoperire mai bună și o absorbție mai eficientă de către plante.

Acest lucru este esențial pentru asigurarea unei protecții complete și uniforme a culturilor.

Prevenirea reacțiilor nedorite

Reacțiile chimice nedorite dintre ionii din apă și nutrienții din îngrășămintele foliare sau substanțele active din produsele de protecție a plantelor pot duce la formarea de compuși inactivi sau precipitați.

PROAQUA TRIO previne aceste reacții, menținând astfel integritatea și eficacitatea soluțiilor de lucru.

Impact economic și ecologic

Aplicarea PROAQUA TRIO nu doar îmbunătățește eficacitatea produselor de protecție a plantelor, ci și contribuie la minimizarea dozelor necesare.

Acest lucru are un impact economic semnificativ, permițând fermierilor să utilizeze doza minimă omologată, ceea ce duce la economii de costuri și diminuarea impactului asupra mediului.

Utilizarea PROAQUA TRIO reprezintă un pas esențial pentru maximizarea eficacității tratamentelor agricole și protejarea investițiilor în culturi sănătoase și productive.

Bioprotect este distribuitorul oficial al produselor Intermag în Republica Moldova.

Bioprotect
Bioprotecthttps://bioprotect.md
Înființată în anul 2003, compania Bioprotect a devenit un distribuitor important pe piața de inputuri agricole şi servicii necesare practicării agriculturii moderne și eficiente.

Citește și ›

Advertoriale