sâmbătă, 22 iunie, 2024
18.9 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeProtecția eficientă a porumbului de buruieni cu produse de la compania Avgust

Protecția eficientă a porumbului de buruieni cu produse de la compania Avgust

Recomandate

Cele mai eficiente scheme pentru protecția culturilor de câmp cu produsele companiei Avgust au fost prezentate de specialiștii companiei AgroDoctor în cadrul Zilei câmpului, organizată tradițional în orășelul Tvardița, raionul Taraclia.

Evenimentul a adunat mai mult de 50 de producători de cereale din partea de sud a Republicii Moldova, care au apreciat rezultatele din gospodăria „Angro Traiding” și au participat activ la atelierul de instruire în cadrul căruia oaspeții din Federația Rusă au prezentat produsele companiei Avgust, dar și principalele caracteristici ale acestora.

În debutul evenimentului, Ivan Roşior, reprezentantul companiei Avgust în Moldova, a ținut să amintească că Ziua câmpului organizată în regiunea de sud a devenit una tradițională, iar producătorii din această zonă aplică cu multă încredere produsele și se bucură de recolte bogate.

„Ziua câmpului, pe care am organizat-o și în acest an în orășelul Tvadrița din sudul republicii, alături de compania AgroDoctor, care este distribuitorul oficial, a devenit una tradițională. Cu părere de rău, nu am reuşit să prezentăm platformele demonstrative cu mazăre, floarea soarelui şi orz, deoarece în anul curent, din cauza condițiilor climaterice, aceastea deja au fost recoltate. Câmpurile gospodării „Angro Traiding” au fost însămânțate cu mai mulți hibrizi de porumb la care au fost aplicate 3 scheme de protecţie cu produse deja cunoscute ca Dublon Gold, Dublon Super, Balerina și un nou ierbicid Eghida, SC (mezotrion, 480 g/l). Am încercat combinaţii noi, cu o eficienţă înaltă pentru a corespunde cerinţelor fermierilor, dar ţinem cont şi de posibilitățile fiecărui client în parte. Schemele de protecție sunt aplicate în dependenţă de problemele din câmp. Seminarul a fost organizat în zona de sud, deoarece în această zonă sunt cultivate practic toate culturile, inclusiv şi cele din grupa I, pentru a oferi informaţia necesară fermierilor de aici şi pentru a fi mai aproape de ei. Ne propunem nu doar să vindem produse, dar şi să monitorizăm cum se dezvoltă planta şi ce schimbări sunt, pentru a ajunge împreună până la recoltare. Prezentăm soluţii eficiente şi pentru zonele în care persistă arşiţa, seceta sau umiditatea. Fermierii au putut vedea direct în câmp cum acţionează fiecare erbicid, sunt şi sectoare pe care nu au fost administrate erbicide. Fermierii din sudul Moldovei cunosc produsele companiei Avgust, deoarece în aceşti 16 ani de când suntem pe piaţa am început anume cu zona de sud”, a menționat reprezentantul companiei Avgust în Moldova.

Cosârev Serghei, şeful Departamentului marketing al companiei Avgust din Federația Rusă, a menționat, pentru Agrobiznes, că producătorii prezenți au avantajul de a se convinge direct de eficiența produselor incluse în schemele de protecție, dar și să realizeze un schimb de experineță cu colegii care au aplicat deja produsele Avgust.

„Vizităm destul de des Republica Moldova, am fost practic în toate regiunile, inclusiv şi Transnistria. Scopul vizitelor noastre este de a prezenta compania şi produsele noastre producătorilor din ţară, în mod deosebit dorim să atragem atenția asupra faptului cum trebuie aplicate produsele noastre şi ce rezultate pot fi obţinute. Câmpul demonstrativ vorbește de la sine, iar fermierii prezenți pot aprecia eficiența substanțelor aplicate în diverse condiții climaterice. Recomand produsele companiei Avgust, deoarece aplicate corect acestea oferă maximă protecţie şi recolte înalte”, a remarcat oaspetele din Federația Rusă, Cosârev Serghei.

Dmitrii Belov, șeful Departamentului pentru dezvoltare produselor al companiei Avgust din Federația Rusă, a spus că de fiecare dată când vine în Moldova se bucură să constate că producătorii aplică cu încredere întreg spectru de produse de uz fitosanitar și sunt mulțimiți de recoltele obținute.

„Țin să remarc că o importanţă deosebită o are suportul tehnic oferit de compania AgroDoctor, astfel producătorii sunt asiguraţi. Cele mai corecte recomandări le pot oferi specialiștii care activează în zonă, pentru că ei monitorizează și știu cel mai bine situația din câmp, problemele cu care se confruntă fermierii. Câmpul demonstrativ însămânțat cu porumb prezintă rezultate deosebite, mai ales luând în considerație condiţiile climaterice din acest an. Pot afirma cu încredere că acestea au o eficiență de 100%”, a concluzionat Dmitrii Belov.

Iurie Ghilaș, directorul companiei AgroDoctor, distribuitorul oficial al companiei Avgust, a afirmat că fiecare eveniment organizat contribuie la dezvoltarea bazei de clienți, care sunt mulțumiți de colaborarea cu compania AgroDoctor, iar succesul depinde, în cea mai mare parte, de recoltele fermierilor.

„Seminarul organizat în partea de sud a republicii, în orășelul Tvardița a devenit un eveniment tradițional, care an de an adună tot mai mulți producători interesați de rezultatele obținute de fermierii care fac parteneriat cu AgroDoctor. Zona sudică este o zonă unde noi suntem lideri la capitolul vânzarea produselor de uz fitosanitar. La moment, colaborăm cu 350 de gospodării și ne propunem să extindem numărul acestora. În mare parte, colaborăm cu producătorii de cereale. Fermierii din zona de sud sunt responsabili, urmează recomandările specialiștilor și reușesc să înregistreze recolte destul de bune. Suntem alături de fermieri, monitorizăm situația din câmp și le oferim cele mai potrivite soluții. Compania AgroDoctor acordă suport tehnic, altfel spus nu se aplică nici un tratament fără a vedea situația direct din câmp. În anul 2019, vom prezenta 6 produse deja înregistrate destinate culturilor de câmp. În calitate de companie distribuitoare avem rezultate pozitive datorită recoltelor pe care reușesc să le obțină beneficiarii noștri”, a adăugat directorul companiei AgroDoctor.

Gheorghe Staev, manager vânzări pentru zona de Sud a Moldovei, a remarcat că fiecare fermier trebuie să înțeleagă că pentru a avea recolte înalte trebuie să aleagă cea mai eficientă schemă de protecție a culturilor.

„Suntem prezenți la câmpul demonstrativ al gospodăriei „Angro Traiding”, unde au fost semănați atât hibrizi de selecție bulgară, rusă, cât și din Moldova. Un moment destul de important, sau poate chiar cel mai important este elaborarea schemei pentru protecția plantelor, care în cazul dat a fost realizată cu produsele companiei Avgust. Am prezentat trei scheme diferite, dar după câte se observă toate au fost eficiente. Cel mai bine s-a manifestat preparatul Dublon Super, care combate practic întreg spectru de buruiene. Schemele propuse sunt direcționate pentru a soluționa diferite probleme din câmp. În cazul îmburuienării puternice propunem o schemă, iar dacă câmpul e relativ curat propunem o altă combinație. Producătorii din sudul republicii aleg produsele Avgust, având încredere în calitate, aceștia cunosc practic toate pesticidele propuse de companie. Rezultatele de pe acest câmp sunt foarte bune. Recomand tuturor producătorilor să apeleze la timp la ajutorul specialiștilor, deoarece uneori poate fi prea târziu. Tratamentele efectuate corect și la timp oferă rezultate pe potrivă”, a mai remarcat Gheorghe Staev.

Pavel Pascal, directorul SRL „Angro Traiding”, gazda evenimentului, a spus că datorită colaborării și respectării tuturor recomandărilor specialiștilor de la compania AgroDoctor a reușit să arate câmpuri cu recolte de invidiat.

„Deţinem 160 de hectare de teren agricole, dintre care 50 de hectare de porumb, 40 de hectare de floarea soarelui şi pe suprafeţe mai reduse grâu, orz, mazăre. Lucrez împreună cu compania Avgust de 12 ani, sunt mulţumit de calitate şi colaborare. Schemele de protecție prezentate au demonstrat un rezultat destul de bun. Lotul demonstrativ a fost constituit din 22 de hibrizi diferiți, printre care și hibrizi de la Institul „Porumbeni” și țin să remarc că toți arată recolte înalte. Prognozez o recoltă de minim 10 tone de porumb, chiar presupun că vor fi 15 tone. Recomand fermierilor să acorde o atenţie deosebită calităţii incontestabile a produselor. Anul acesta, chiar şi în condiţii de secetă, produsele de la Avgust s-au manifestat foarte bine”, a adăugat Pavel Pascal.

În același context, Afanasie Ilici, agronomul șef al unicului colhoz din Republica Moldova „Pobeda”, a comunicat că nu-și permit să experimenteze cu produse ieftine, pentru că așteaptă recoltele un an întreg și aplică doar produse de la Avgust, pe care le cunoaște încă de la lansarea pe piața din Republica Moldova.

„Gospodăria noastră are o activitate diversificată și deține 6300 de hectare. Anul acesta am semănat 3000 de mii de hectare cu culturi de toamnă, 1300 de hectare de floarea soarelui și 1700 de hectare de porumb. Totodată, avem în gestiune și ferme zootehnice de oi, capre, vaci. La fel, disunem de vii și livezi, însă nu avem suficiente brațe de muncă. Producem hibrizi de semințe de grâu și orz pe care le realizăm pe piața din Federația Rusă și în Moldova. Colaborăm cu AgroDoctor de la lansarea acestora pe piață. Nu avem dreptul să riscăm, de aceea am ales produsele companiei Avgust. Suntem mulțumiți de cum lucrează produsele de uz fitosanitar și vom colabora și în continuare cu compania Avgust”.

Serghei Stoianov, SRL „Trans Aidar”, recomandă tuturor producătorilor care cultivă culturi cerealiere să utilizeze doar produse de la compania Avgust, care oferă produse de calitate la un preț rezonabil, ori pentru fiecare fermier acest raport contează cel mai mult.

„Prelucrăm 2500 de hectare, în raport de 70% avem culturi de toamnă. Semănăm rapiță, porumb, mazăre, floarea soarelui, grâu, orz care sunt tratate cu produsele companiei Avgust. Lucrăm cu această companie de 4 ani, suntem mulțumiți, nu avem probleme cu eficiența acestora în câmp. După raportul preț-calitate este un raport destul de potrivit, fiecare fermier își poate permite să achiziționeze produse de la Avgust și să le aplice pentru a recolta roade înalte și a obține și un profit. Recomand fermierilor să încerce aceste produse, să le aplice în câmp și să se convingă de eficacitatea acestora, sunt sigur că nu vor regreta”, a concluzionat fermierul.

Nicolai Dimitrov, SRL „Vin Los” din raionul Taraclia, susține că cheia succesului reprezintă, în primul rând, suportul tehnic acordat de specialiștii companiei AgroDoctor, reieșind din situația din câmp.

„Deținem circa 100 de hectare pe care creștem grâu, orz, porumb, floarea soarelui. Utilizez produsele Avgust de 9 ani și sunt mulțumit de cum funcționează acestea. Deseori, mă consult cu specialiștii AgroDoctor și aceștia îmi oferă cele mai bune sfaturi și recomandări. În acest an, sper să obțin rezultate bune, nu mai mici decât în anii precedenți. Aplic întreg spectru de produse de la Avgust și pot spune cu certitudine că atât fungicidele, erbicidele, cât și insecticidele arată o eficiență înaltă”, a concluzionat producătorul.

Compania Avgust este cel mi mare producător de produse de uz fitosanitar din Rusia. Deja, de ani buni Avgust este pe primul loc pe piața din Federația Rusă la capitolul produselor pentru protecția plantelor. Totodată, compania dispune de cea mai modernă bază de producție și o subdiviziune științifică solidă. De menționat că, produsele Avgust oferă posibilitatea de a efectua lucrări complexe de protecție a întregului spectru de culturi agricole în orice regiune și condiții pedoclimatice.

Advertorial
Advertorialhttps://agrobiznes.md/publicitate
Conținut sponsorizat de parteneri (P)

Citește și ›

Advertoriale