sâmbătă, 25 mai, 2024
23.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeProtejarea livezilor și viilor de acarieni: avantajele acaricidului Longas

Protejarea livezilor și viilor de acarieni: avantajele acaricidului Longas

Recomandate

În sezonul 2023, agronomii din Moldova au început să folosească un nou produs de combatere a acarienilor în podgorii și livezile de măr – acaricidul Longas.

Longas a fost elaborat de ALFA Smart Agro. Principalul său avantaj este eficiența mai mare a tratamentului, datorită controlului acarienilor în toate stadiile de dezvoltare (ou-larvă-pupă-imago).

Longas este un acaricid de nouă generație. Are o formulare unică, fiind singurul preparat de pe piața moldovenească care combină hexitiazox (180 g/l) și abamectină (70 g/l). 

De ce este important să se monitorizeze toate etapele de dezvoltare a acarienilor?

Colonia de acarieni este aproape întotdeauna mixtă. Motivul pentru aceasta este că dăunătorul trece prea repede de la un stadiu de dezvoltare la altul.

Primăvara, de îndată ce temperatura aerului crește la +12 … +15°C, femelele fecundate ale acarienilor ies din locurile de iernat. În 2-3 săptămâni, femelele de acarieni depun 100-150 de ouă.

Apoi, la fiecare 10-20 de zile, începe să se dezvolte o nouă generație de acarieni. Ca urmare, generațiile se suprapun; ouăle, larvele reînviate, nimfele și adulții din generații diferite se găsesc simultan pe frunze.

Cum acționează Longas?

Oamenii de știință de la ALFA Smart Agro nu au combinat hexithiazox și abamectină din întâmplare. Interacțiunea lor este cea care asigură o eficacitate maximă împotriva tuturor stadiilor de dezvoltare a acarienilor. 

Hexitiazox, este un ingredient cunoscut pentru acțiunea sa activă ovicidă și larvicidă. 

Abamectina este o substanță naturală obținută din produsele metabolice ale bacteriei Streptomyces, excelentă împotriva acarienilor adulți.

Acaricidul Longas are acțiune de contact și translaminară. Acest lucru înseamnă că:

  1. controlează acarienii de pe suprafața frunzei;
  2. ucide dăunătorii de pe fața inferioară a frunzei, unde sunt cei mai abundenți.

Unul dintre ingredientele ALFA Smart Agro (abamectina) se acumulează în mezofilul frunzelor în rezervoare speciale din care este eliberat treptat. La rata maximă și în timp, efectul protector al abamectinei durează până la 4 săptămâni, chiar și împotriva larvelor care au apărut după aplicare.

O altă componentă (hexitiazox) este eficientă timp de până la 50 de zile. Acțiunea sa translaminară este chiar mai puternică decât cea a abamectinei, care este esențială pentru un control eficient al acarienilor pe partea inferioară a frunzei. 

Cum să lupți cu acarienii atunci când este cald?

Căldura prelungită din lunile de vară favorizează reproducerea intensivă a acarienilor. Pe vreme caldă și uscată, în doar 7-8 zile, larvele trec prin toate stadiile și devin adulți.

Longas controlează eficient acarienii chiar și la temperaturi critice ale aerului (+35°C). Datorită efectului de knockout, populația de dăunători este redusă instantaneu. 

ALFA Smart Agro este unul dintre principalii producători ucraineni de produse de protecție ale culturilor și microfertilizatori. O serie de inovații ALFA Smart Agro sunt prezentate în Moldova. 

Gama de produse ALFA Smart Agro poate fi găsită pe acest link.

  • Reprezentant comercial în Republica Moldova, Panfili Dorin.
  • Contacte: +37361132696.
  • Adresa: Moldova, mun. Chișinău.
  • E-mail: [email protected].
ALFA Smart Agro
ALFA Smart Agrohttps://alfasmartagro.com
ALFA Smart Agro este un producător de top de produse de protecție a plantelor și microfertilizatoare, unul dintre primii 5 lideri de pe piața ucraineană.

Citește și ›

Advertoriale