duminică, 19 mai, 2024
11.1 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeCel mai mare exportator de vinuri îmbuteliate din Moldova și-a prezentat activitatea la Forumul...

Cel mai mare exportator de vinuri îmbuteliate din Moldova și-a prezentat activitatea la Forumul Moldova–Romania: Capital Bridges

Recomandate

Conducerea Grupului de Vinării Purcari a fost invitată să participe la Forumul Moldova – România: Capital Bridges, eveniment dedicat oportunităților din piața de capital din ambele țări.

În cadrul forumului a fost prezent Vasile Tofan, partener principal la Horizon Capital, precum și Președintele Consiliului de Administrație al Grupului de Vinării Purcari, și Eugen Comendant, COO-ul Grupului de Vinării Purcari.

Evenimentul de la București a găzduit Prim-miniștrii celor două state, reprezentanți ai Bursei de Valori București, cele mai mari și active companii din România și Moldova, precum și persoane notorii din domeniul de investiții. 

Eugen Comendant, COO-ul Grupului de Vinării Purcari, a evidențiat activitatea și reușitele companiei:

„Grupul de Vinării Purcari este cel mai mare exportator de vinuri îmbuteliate din Moldova, iar din februarie 2018 este listat la Bursa de Valori București. De la listare până acum, veniturile Grupului Purcari au crescut cu 75%, iar recent a fost inclus în FTSE Global Index. În același timp, Château Purcari este cea mai premiată vinărie din lume în anul 2021, obținând 333 de medalii la cele mai prestigioase competiții internaționale de vinuri”.

Grupul de Vinării Purcari se listează la Bursa de Valori București, fiind prima și unica vinărie din Europa de Est care a intrat în competiția de la bursă. În România, aceștia au reușit să devină lideri de piață pe segmentul premium, cu o cotă de 30%. 

La finalul evenimentului, toți oaspeții au avut parte de o degustare a vinurilor Château Purcari.

Forumul Moldova – România: Capital Bridges este primul eveniment de nivel înalt dedicat promovării oportunităților din piața de capital din cele două țări.

Pe agenda discuțiilor forumului s-au aflat teme de actualitate internațională, precum implementarea de politici favorabile pentru dezvoltarea climatului investițional și de afaceri, întărirea legăturii dintre piețele de capital din cele două țări și bunele practici de preluat în contextul statutului Republicii Moldova de țară candidată la Uniunea Europeană. 

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale