vineri, 24 mai, 2024
13.3 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeVIDEO. Semănătoarea Primera DMC la semănat direct în cadrul GȚ Gologan Serghei: „Rezultatele vorbesc...

VIDEO. Semănătoarea Primera DMC la semănat direct în cadrul GȚ Gologan Serghei: „Rezultatele vorbesc de la sine”

Recomandate

Semănătoarea Primera DMC de la AMAZONE cucerește tot mai multe întreprinderi agricole din țară, printre care se numără și GȚ Gologan Serghei, situată în satul Pohărnicei, Orhei.

În 2023, semănătoarea a fost utilizată pentru însămânțarea grâului de toamnă, iar în această primăvară a culturilor de porumb, floarea-soarelui și mazăre, demonstrând o adaptabilitate și eficiență impresionantă.

„Anul trecut am achiziționat semănătoarea Primera DMC 6000, reușind să semănăm direct cu ea grâul, după floarea-soarelui, iar rezultatele pe care le vedem pe câmpuri vorbesc de la sine. Grâul arată foarte bine. Cu această semănătoare minimalizăm lucrările, reducem implicarea lucrătorilor și așteptăm recolte mai înalte datorită evitării golurilor, amplasarea uniformă a seminței, obținând o uniformitate la răsărire”, menționează Serghei Gologan.

Caracteristici de apreciat ale Semănătoarei Primera DMC

Primera DMC se distinge prin versatilitatea sa, fiind potrivită pentru suprafețe mari, cu lățimi de lucru variind de la 3 m până la impresionanta dimensiune de 12 m.

Poate fi folosită în diferite tehnologii: Directă (No-Till), pe teren minim lucrat (Mini-Till) și Convențională (cu lucrarea solului), adaptându-se astfel la diverse condiții de teren și necesități ale fermierului.

Unul dintre cele mai inovative aspecte ale semănătorii Primera DMC este brăzdarul unic de tip daltă, testat în peste 100.000 de situații, care reduce semnificativ pierderile prin evaporare și oferă o precizie superioară în depunerea și încorporarea semințelor.

Acest brăzdar este special conceput pentru a minimiza perturbarea solului, facilitând astfel o germinare uniformă și rapidă a semințelor.

Prin plasarea ţintită a îngrășămintelor minerale direct în rigolă, plantele tinere beneficiază de un start viguros, accesând mai ușor resursele de apă din adâncime și devenind mai rezistente la condiții de secetă severă.

Capacitatea mare a buncărului, de până la 13.000 de litri, împreună cu sistemul inteligent de alimentare, permite efectuarea însămânțărilor pe suprafețe extinse fără necesitatea realimentării frecvente, ceea ce economisește timp și reduce costurile operaționale.

Eficiență și control

Semănătoarea este echipată cu sisteme moderne de control, precum ISOBUS pentru operare ușoară și monitorizare exactă, și unitatea de dozare electrică care ajustează automat viteza de însămânțare pentru a optimiza dispersia semințelor.

Aceste caracteristici asigură o calibrare precisă și o eficiență maximă în timpul lucrărilor pe câmp.

Pentru mai multe detalii, accesează agromotorpremium.md – dealerul exclusiv AMAZONE pe teritoriul Republicii Moldova.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale