miercuri, 19 iunie, 2024
17.7 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeSeminare specializate pe pomicultură organizate de compania Bioprotect în Nordul Moldovei

Seminare specializate pe pomicultură organizate de compania Bioprotect în Nordul Moldovei

Recomandate

În perioada 6-7 februarie, 2024, în zona de Nord a R. Moldova, compania Bioprotect a organizat seminare specializate pe pomicultură axate pe diverse aspecte ale tehnologiei de întreținere și protecție a plantațiilor pomicole, factori cheie care trebuie cunoscuți și realizați de fermierii care doresc să obțină o cultură reușită, cu fructe de calitate.

Printre prezentările de referință s-a numărat cea susținută de Dr., conf. univ. Ananie Peșteanu, care a captat audiența cu informații valoroase despre cele mai bune tehnologii de cultivare a culturilor pomicole, despre alegerea corectă a soiurilor de perspectivă, tipurile de livezi, a lucrărilor tehnologice de tăieri pentru formarea coroanei și de rodire, metodele optime de întreținere și lucrare a solului, irigarea corectă a plantațiilor pomicole precum și tratamentele chimice de rărire.

Această prezentare, a fost completată de o sesiune informativă susținută de Artur Jachymczak din partea companiei Intermag din Polonia, care a dezvăluit detaliile programului tehnologic de fertilizare Intermag și a evidențiat modul în care acesta contribuie la îmbunătățirea calității fructelor, oferind soluții practice în baza proceselor tehnologice ale fermierilo din Polonia, pentru îmbunătățirea productivității și rentabilității plantațiilor pomicole.

Un alt moment cheie al seminarului a fost prezentarea principalelor programe de tratamente de protecție recomandate de către agronomii consultanți Bioprotect, care au pus accentul pe strategiile și practicile optime pentru a proteja plantațiile pomicole împotriva bolilor și dăunătorilor, asigurând astfel o producție sănătoasă și de calitate.

Evenimentele organizate de Bioprotect au reprezentat o oportunitate valoroasă pentru profesioniștii din domeniul pomiculturii de a împărtăși cele mai bune practici în domeniu.

Angajamentul continuu al companiei Bioprotect față de dezvoltarea sectorului pomicol a fost evident în cadrul evenimentelor, oferind un mediu propice pentru îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților profesionale ale participanților.

Bioprotect
Bioprotecthttps://bioprotect.md
Înființată în anul 2003, compania Bioprotect a devenit un distribuitor important pe piața de inputuri agricole şi servicii necesare practicării agriculturii moderne și eficiente.

Citește și ›

Advertoriale