marți, 9 aprilie, 2024
22.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeSoftGuard - soluția „Agarista Agricolă” pentru întărirea sistemului imunitar al plantelor

SoftGuard – soluția „Agarista Agricolă” pentru întărirea sistemului imunitar al plantelor

Recomandate

Orice cultură are nevoie de o imunitate și o dezvoltare normală în condițiile stresante provocate de factorii abiotici și fizici (seceta, temperaturi scăzute sau ridicate, influența negativă a pesticidelor).

Agarista Agricolă SRL vine în susținerea agricultorilor, cu un Biostimulator imunizator, pe bază de oligozaharid (chitosan) și potasiu de o calitate și eficacitate foarte înaltă, ce va oferi plantelor nu doar un aspect sănătos, calitativ, dar și cantitativ.

SoftGuard – este un îngrășământ organo-mineral pe bază de extract de alge marine, un complex echilibrat de macro și microelemente și oligozaharidă de chitosan.

Acesta este un îngrășământ de nouă generație cu efecte de prevenire a pătrunderii și dezvoltării bolilor în plante. Stimulează activ producția de substanțe responsabile pentru imunitate în organismul plantei.

Descriere:

SoftGuard – este un îngrășământ foarte concentrat pentru dezvoltarea și întărirea sistemului imunitar al plantelor, produs prin hidroliza enzimatică din alge marine bogate în proteine ​​și conține oligozaharide chitosan, polizaharide, glucozide, aminoacizi, betaine, macro și microelemente.

Previne pătrunderea infecției de boli, suprimă dezvoltarea agenților patogeni care au pătruns deja. Inhibă semnificativ efecteze atacului nematozilor, datorită producției de substanțe fitoalexine, lignine, etilenă în corpul plantei.

SoftGuard este o alternativă naturală la utilizarea pesticidelor chimice, care poluează mediul și dăunează sănătății umane.

Aproape întotdeauna, când plantele îmbătrânesc, imunitatea lor scade brusc. Aceste procese sunt vizibile în special la unele culturi legumicole. Când este introdus în pământ, Softguard inhibă dezvoltarea putregaiului rădăcinilor și stimulează creșterea sistemului radicular.

Aminoacizii din produsul SoftGuard sunt stimulatori de creștere pentru plante și oferă macro și microelemente de bază, care vor permite plantelor să se recupereze rapid după expunerea la diverși factori de stres.

Datorită activității de suprafață ridicate a lipidelor conținute în SoftGuard, volumul de umiditate evaporat din frunze este redus, astfel încât eficacitatea produselor de uz fitosanitar crește în perioada următoare.

Funcția imunostimulatoare a oligozaharidei de chitosan se datorează asemănării structurii sale moleculare cu structura membranei celulare.

Oligozaharida de chitosan are un efect benefic asupra imunității celulare. Eficient pentru diferite boli însoțite de imunitatea afectată a plantelor.

Întărește și protejează pereții celulari, accelerează vindecarea rănilor, stimulează creșterea și dezvoltarea plantelor. 

Avantaje SoftGuard:

  • Activează și întărește sistemul imunitar al plantei și, ca urmare, îi crește potențialul antistres.
  • Funcția imunostimulatoare a oligozaharidei de chitosan se datorează asemănării structurii sale moleculare cu structura membranei celulare.
  • Poligozaharida de chitosan are un efect benefic asupra imunității celulare.
  • Eficient pentru prevenirea diferitor boli însoțite de imunitatea afectată a plantelor.
  • Întărește și protejează pereții celulari, accelerează vindecarea rănilor, stimulează creșterea și dezvoltarea plantelor.
  • Când se aplică în sol, previne dezvoltarea putregaiului rădăcinilor și stimulează creșterea sistemului radicular al plantelor.
  • Este folosit pentru tratarea semințelor, creșterea toleranței plantelor la îngheț, stimularea înfloririi și legarea mai bună a fructelor, precum și pentru tratarea fructelor înainte de transportul și depozitarea pe termen lung.

Mod de aplicare:

Aplicarea foliară – pulverizarea frunzelor în doza de 1,0-1,5 l/ha, de 2-3 ori pe parcursul perioadei de vegetație la un interval de 10-15 zile. Plantele sunt tratate cu o soluție proaspăt preparată, asigurând umezirea uniformă a frunzelor.
Fertirigare: 2-3 l/ha concomitent cu irigarea. Se aplică de 2-3 ori pe sezon agricol cu un interval de 15 zile. Pentru combaterea nematozilor, 5-6 l/ha.

Tratarea semințelor cu SoftGuard  înainte de însămânțare prin prelucrarea semințelor într-o doză de 250-500 ml/10 litri apă. Temperatura soluției pentru tratarea semințelor – aproximativ 20°C. Acest tratament poate fi aplicat imediat înainte de semănat. 

Tratamentul rădăcinilor, folosit pentru tratarea sistemului radicular al răsadurilor și butașilor înainte de plantare în proporție de 1:100-200.

Aplicarea cu apă de irigare la plantare cu o soluție de îngrășământ în proporție de 1:800-1200 litri apă.

Agarista Agricola
Agarista Agricola
Agarista Agricola deserveşte peste 1000 de întreprinderi agricole din Republica Moldova, rezultatul perseverenţei şi muncii colective începând cu anul 1999.

Citește și ›

Advertoriale