miercuri, 17 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău

Apicultură

Meseria de apicultor se adresează în primul rând acelor persoane care doresc să capete aptitudini și competențe profesionale în domeniul apicol, atât pentru creșterea albinelor, cât și pentru întreținerea acestora.

Floricultură

Cultivarea și aranjarea florilor constituie o meserie frumoasă, o adevărată artă! Fiecare din noi este un creator al frumosului. Este important să deprindem priceperile necesare pentru a ne valorifica aceste aptitudini.

Video Ș.P. Bubuieci

Info

Despre Ș.P. Bubuieci

Istoria Școlii Profesionale Bubuieci

Își are începutul la 13 august 1970, prin Ordinul 57 R al Comitetului de Stat al învățămîntului profesional tehnic și Asociația Republicană Moldovenești cu denumirea inițială de Școală Profesională nr.12, scopul cărea a fost pregătirea muncitorilor calificați pentru gospodăriile agricole și legumicole. Drept întrepindere de bază au fost întărite gospodăriile agricole “Stoianovca”, “Chișiniovschi”, “Varnița”, etc.

De-a lungul perioadei de activitate școala a fost supusă unui șir de restructurări. La 20.07.1984 conform Ordinului Nr.70 Școala Nr.12 se reorganizează în Școala 47. În anul 1990 Școala a fost restructurată în filiala 45, la 20 august 1997 conform Hotărârii Guvernului Republicii Moldova Nr.795 a fost numită Școala de Meserii Nr.4. Ultima reorganizare a avut loc în anul 2015, ca parte a reformei învățământului profesional tehnic, desfășurată de Ministerul Educației, cu sprijinul Uniunii Europene, Școala a fost reorganizată din Școală de Meserii în Școală Profesională, ceea ce i-a oferit noi perspective de dezvoltare.

Instituția este specializată în domeniul servicii și agricultură. Pregătește specialiști la meseriile: bucătar, cofetar, controlor-casier, vânzător, vânzător produse alimentare, floricultor, apicultor.