joi, 18 aprilie, 2024
8.3 C
Chișinău

Meserii Colegiul Agroindustrial Grinăuți

Tehnologia produselor animaliere

Specialitatea Tehnologia produselor de origine animală vizează pregătirea specialiştilor în una din principalele ramuri ale industriei alimentare - industria de procesare a laptelui.

Tehnologia alimentației publice

Tehnologia produselor alimentaţiei publice vizează pregătirea cadrelor pentru activitatea organizatorică şi de dirijare a proceselor tehnologice în unităţile de alimentaţie publică şi cofetărie la prepararea produselor culinare, de cofetărie şi patiserie.

Mecanizarea agriculturii

Mecanizarea agriculturii vizează pregătirea tehnicienilor în domeniile mecanizării proceselor de producţie agricolă, organizării întreţinerii tehnicii, diagnosticării şi reparaţiei tractoarelor, automobilelor, maşinilor agricole şi a utilajului agricol.

Video Colegiul Agroindustrial Grinăuți

Info

Despre Colegiul Agroindustrial Grinăuți

Informație utilă

Colegiul Agroindustrial "Gheorghe Răducan" din satul Grinăuţi este una dintre cele mai vechi instituţii de învăţămînt din Republica Moldova. Colegiul Agroindustrial din Grinăuţi este o instituţie de învăţămînt mediu de specialitate de stat, care asigură pregătirea cadrelor pentru activitatea cu caracter aplicativ în domeniile agriculturii şi industriei alimentare. Colegiul dispune de două blocuri de studii cu două etaje cu o suprafaţă totală de 3652 m2. Clădirile aparţin patrimoniului statului şi sînt gestionate conform legislaţiei în vigoare. Blocurile sînt proiectate pentru activităţi didactice şi includ săli pentru studii, sală sportivă, bibliotecă cu sală de lectură, teren sportiv. Sala de sport are o suprafaţă de 130 m2, 2 vestiare şi o încăpere auxiliară ce corespunde cerinţelor procesului de instruire. Condiţiile normale de instruire, muncă, trai şi odihnă a elevilor şi personalului didactic este un criteriu important ce influienţează asupra procesului educaţional. Cabinetele, laboratoarele şi atelierul didactic sunt înzestrate cu material didactic şi utilaj necesar. Colegiul dispune de o clădire cu 16 apartamente şi cîteva case de locuit. Unele din ele sunt aprovizionate cu apă potabilă şi canalizare. O parte din cadrele didactice locuiesc în satele vecine la o distanţă de 2-4 km. Cantină este asigurată cu apă rece şi caldă, canalizare, mobilier, plită de gaz şi veselă.