marți, 16 aprilie, 2024
26.6 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeSyngenta vine cu un portofoliu complet și cu noutăți importante pentru cultura de floarea-soarelui...

Syngenta vine cu un portofoliu complet și cu noutăți importante pentru cultura de floarea-soarelui în sezonul 2024

Recomandate

Pentru sezonul agricol 2024, Syngenta vine în întâmpinarea fermierilor cu un portofoliu complet de hibrizi de floarea-soarelui, atent selecționați și adaptați condițiilor pedoclimatice din Moldova.

Fermierii pot alege atât hibrizi linoleici cât și high oleici, pentru fiecare tehnologie de erbicidare în parte: Clearfield®, Clearfield®Plus sau Express™, iar marea noutate a sezonului reprezintă lansarea tehnologiei A.I.R.™ și a hibridului SY Futura AR – primul hibrid înregistrat pentru cultivare în noua tehnologie A.I.R.™ de la Syngenta.

SY Futura AR

sy futura
sy futura

SY Futura AR – hibrid semitimpuriu, cu toleranță ridicată la Plasmopara helianthi M9 și Orobanche cumana rasa F.

A.I.R.™ vine de la „ALS Inhibitor Resistant” (în română, rezistent la inhibitori ALS) și scoate în evidență inovația mult căutată de producători, asigurând o toleranță robustă la erbicidele calificate A.I.R.™ atât pe bază de imazamox, cât și tribenuron-metil, cum ar fi Listego® Pro și Express™, două dintre cele mai eficiente soluții de control al buruienilor la cultura de floarea-soarelui.

Pentru segmentul high oleic, recomandăm fermierilor să aleagă hibrizi cu un potențial ridicat de producție, cel puțin la nivelul celor mai buni hibrizi linoleici, așa cum sunt Talento și SY Experto.

talento floarea soarelui

În acest sezon, Syngenta lansează și primul hibrid high oleic în tehnologia Express™, hibridul Subeo HTS. Astfel, compania își propune să redefinească standardele de producție în segmentul high oleic Express™.

subeo hts
floarea soarelui subeo

Subeo HTS este un hibrid mijlociu cu toleranță la toate rasele de mană cunoscute în Moldova, potențial foarte mare de producție confirmat în loturile de testare din țară și conținut foarte bun în ulei și acid oleic.

În portofoliul destinat tehnologiei Clearfield® Plus, îmbunătățim constant toleranța la mană. Propunerea specialiștilor noștri pentru acest sezon este hibridul SY Onestar CLP, care prezintă toleranță genetică la toate rasele de mană cunoscute în Moldova.

Pe lângă toleranța la mană, hibridul SY Onestar CLP, vine și cu o foarte bună adaptabilitate la arealul țării noastre, cu un potențial genetic de producție foarte mare și cu un profil de toleranțe la boli foliare foarte bun.

Rezultatele de excepție obținute în culturile comerciale, dar și în diferite testări independente din Moldova fac din hibridul SY Onestar CLP o alegere potrivită pentru fermieri. 

sy onestar
onestar hibrid

Pentru segmentul Express™ oferta Syngenta cuprinde hibrizi deja consacrați, așa cum sunt Sumiko HTS și Subaro HTS, hibrizi care dovedesc în fiecare sezon, prin rezultatele obținute în fermă, în special datorită armoniei dintre potențialul genetic productiv, toleranță la boli foliare și mană, precum și stabilitate în diferite condiții de cultură.

Pe lângă aceștia, au fost lansați în ultimele două sezoane hibrizi noi: Suomi HTS și Sureli HTS, care păstrează caracterele generale ale hibrizilor Syngenta în ceea ce privește productivitatea și toleranțele la boli și la care este îmbunătățită toleranța la lupoaie. 

Suomi HTS este un hibrid timpuriu, cu talie medie, poziție semierectă a calatidiului, masă hectolitrică mare și profil foarte bun de toleranță la boli foliare. 

Sureli HTS este un hibrid semitardiv, cu un impresionant potențial de producție și o bună toleranță la cădere și frângere.

sureli
hibrizi de floarea soarelui syngenta

Toleranța genetică la mană reprezintă o prioritate în programele de cercetare Syngenta și o caracteristică importantă a hibrizilor atunci când se decide lansarea acestora în piață.

Pentru că presiunea de mană este din ce în ce mai mare, recomandăm fermierilor alegerea unor hibrizi cu toleranță genetică la toate rasele de mană cunoscute în Moldova.

Mai exact, recomandăm toți hibrizii Syngenta din segmentul Express™; toți cei din segmentul high oleic: SY Experto, Talento și Subeo HTS; hibrizii SY Onestar CLP și SY Michigan CLP din segmentul Clearfield®Plus precum și SY Futura AR pe tehnologia A.I.R.™. Toți acești hibrizi se regăsesc în oferta noastră comercială pentru sezonul 2024.

Avantajul de a avea un portofoliu mare de hibrizi cu rezultate foarte bune și dorința de a ne adapta cât mai mult oferta nevoilor agronomice din Moldova vin și cu o responsabilitate din partea specialiștilor noștri în a-i îndruma pe fermieri către alegerea cea mai bună. 

Pentru recomandări personalizate și alegerea hibridului potrivit puteți să contactați reprezentantul Syngente din regiunea dvs.

  • Zona Nord: Vitalie Ursachi, tel.: 069 108 576
  • Zona Centru: Victor Camerzan, tel.: 061 230 330
  • Zona Sud: Vicor Timotin, tel.: 061 088 030
Syngenta
Syngenta
Syngenta este una dintre cele mai mari companii de agribusiness din lume având reprezentanţe în peste 90 de țări.

Citește și ›

Advertoriale