‹ adv ›
miercuri, 23 septembrie, 2020
12 C
Chișinău

Utilajele de erbicidat autopropulsate Case IH Patriot – protecția sigură a recoltei

Recomandate

VIDEO. Primul complex de sere din lume încălzit de la o instalație de tratare a apelor uzate, construit în Marea Britanie

În 2019, Oasthouse Ventures a început implementarea unui proiect ambițios în valoare de 120 de milioane de euro, bani investiți în construcția...

Cum se face schimbul de terenuri agricole între doi proprietari

Procedura de schimb a terenurilor agricole între proprietari este similară cu cea de vânzare-cumpărare, doar că nu în schimbul banilor ci a...

Exportul de grâu din UE sub nivelul anului trecut

Potrivit datelor Comisiei Europene, țările UE, inclusiv Marea Britanie au exportat de la începutul anului 4,14 milioane de tone de grâu, în...

Piața mondială agricolă: oscilații bruște de prețuri, pe fondul pandemiei

Piața EuropeanăO reducere importantă a prețurilor a fost observată ieri pe toate piețele, atât pentru livrări fizice, cât...

Producătorii autohtoni participă la expoziția WorldFood Moscow

Producători și exportatori de fructe, membri ai Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe - Moldova Fruct, participă în perioada 22-25 septembrie la...

Deficit de cartof pe piața Federației Ruse. Prețul acestuia ar putea crește considerabil

Din cauza condițiilor climatice, dar și a situației pandemice din lume, Rusia a înregistrat, în acest an, un deficit de cartof, principala...

În agricultura modernă, unde cantitatea și calitatea producției agricole depinde direct de eficiența procesului de protecție a plantelor, fermierii impun cerințe stricte pentru utilajele de erbicidat aflate în exploatare. Este un lucru firesc, căci executarea necorespunzătoare a acestui procedeu tehnologic poate duce la arsura plantelor cauzată de cantitatea excesivă a substanțelor chimice, sau la eficiența redusă a preparatelor extrem de scumpe.

Ca efect – combaterea nesatisfăcătoare a buruienilor, bolilor sau a dăunătorilor pe un câmp sau altul. Mai bine de 25 de ani, compania Case IH (SUA) oferă fermierilor și marilor întreprinderi agricole din întreaga lume o soluție excelentă pentru protecția plantelor – utilaje de erbicidat autopropulsate seria Patriot.

O remarcă importantă: utilajele de erbicidat autopropulsate reprezintă o soluție tehnologică pentru marile întreprinderi agricole care gestionează de la 1,5-2,0 mii ha de terenuri agricole. În tendința de a reduce costurile de producere, administratorii acestor întreprinderi pun accent pe productivitate și calitate pentru a atinge un echilibru optim între costuri și venituri.

În acest context, unul din avantajele utilizării utilajelor de erbicidat autopropulsate în cadrul gospodăriilor mari este posibilitatea de a executa un volum mare de lucru în termen scurt – ca de exemplu tratarea a cca 400 – 600 ha de culturi agricole în doar o zi. Datorită specificului proiectării, astfel de utilaje pot lucra și în câmpurile unde plantele sunt în faze târzii de dezvoltare cu o înălțime ce depășește 1 – 1,5 m.

Automatizarea și digitalizarea avansată a procesului de lucru, permite monitorizarea și ajustarea în timp real a parametrilor tehnologici (viteza de deplasare, presiunea în rampă, starea tehnică a duzelor, activarea/dezactivarea automată a secțiilor rampei în conformitatea cu datele GPS etc.). Și toate acestea, cu siguranță și confort sporit pentru operator. Seria de utilaje pentru erbicidat autopropulsate Case IH Patriot sunt dotate cu toate avantajele respective.

În Republica Moldova, seria Patriot este reprezentată de trei modele: 3230 (220/236 CP, rezervor 3020 litri, lăţime rampă 30 m), 3330 (250/270 CP, rezervor 3785 litri, lăţime rampă 30 m) și modelul de Top a seriei – 4430 (325/356 CP, rezervor 4542 l, lățime rampă 36 m).

Vedeți ce spun administratorii a două întreprinderi agricole importante din țară despre factorii care i-au determinat să achiziționeze varianta de Top a seriei Patriot – modelul 4430.

Alexei Chiriac, directorul întreprinderii agricole Climăuțanul-Agro SRL, raionul Donduseni:

Am o experiență îndelungată în exploatarea echipamentelor agricole specializate, în special a celor din clasa Premium. Prin urmare, am viziuni clare referitor la ce stă în spatele utilajelor produse de branduri cu renume mondial. Aici mă refer la divizarea aspectului practic – eficiența reală în câmp, de tot ce poate fi atribuit la așa numitele „manevre de marketing”.

Analizând piața utilajelor agricole din Republica Moldova pe segmentul utilajelor de erbicidat autopropulsate și comparând mai multe modele de Top, am ajuns la concluzia că utilajele Case IH Patriot au o superioritate incontestabilă în raportul preț/funcționalitate. În special, mă impresionează opțiunile precum autonomia fiecărei secțiuni – capacitatea de dezactivare automată la necesitate; rampa extrem de fiabilă cu suspensie independentă pe paralelogram. Construcția acesteia permite să menții distanța de la sol mereu constantă în procesul de lucru în pofida denivelărilor prezente în câmp, pentru a exclude loviturile de sol al secțiunilor laterale și multe altele.

„Am achiziționat modelul Patriot 4430 în primăvara lui 2015. Până atunci am avut în exploatare de câțiva ani un alt utilaj autopropulsat, cu aceeași lățime a rampei de 36m, însă produs de o altă companie bine cunoscută pe plan mondial. Pot constata faptul că a fost un utilaj bun, cu avantajele și dezavantajele sale, dar semnificativ mai scump din toate punctele de vedere inclusiv la întreținere. Pe măsura extinderii suprafețelor agricole, a devenit necesar achiziționarea unui utilaj nou, performant. Am ales modelul de Top Patriot 4430 produs de către compania Case IH (SUA). Investiția inițială din punct de vedere financiar a fost una mai mică, iar timpul a demonstrat că și costurile de deservire au fost pe cât se poate de reduse. Fiabilitatea și eficiența noului utilaj a fost la cel mai înalt nivel. Lățimea rampei la Patriot 4430 de 36m a fost un parametru tehnic extrem de important pentru noi”.

Până la achiziția noului utilaj autopropulsat, întreprinderea noastră a elaborat și practicat sistemul de logistică care prevedea optimizarea la maxim producerea și livrarea în câmp a soluției de lucru. Alimentarea a două unități cu volumul similar a rezervorului durează nu mai mult de 10-20 de minute – în funcție de preparatele chimice utilizate.

Drept urmare, datorită vitezei mari de deplasare a utilajelor autopropulsate de la un câmp la altul, vitezei înalte de stropire – 16-18 km/h, realimentării rapide – 10-20 de minute, obținem productivitatea necesară. În sezon, Patriot 4430 prelucrează aproximativ 21-25 mii ha de terenuri agricole.

„Apropo, recent am început a folosi mai intensiv îngrășăminte lichide în ciclul tehnologic. Astfel, analizăm posibilitatea achiziționării unui pulverizator suplimentar în viitorul apropiat”.

Oleg Zabica, directorul întreprinderii agricole Valenagro Com SRL, raionul Florești:

„Culturile de câmp din gospodăria noastră sunt cultivate în prezent pe o suprafață de 9 mii de hectare. În conformitate cu standardele Moldovei, este o suprafață mare. În 2018, s-a ajuns la concluzia că a venit momentul de a achiziționa primul utilaj de erbicidat autopropulsat. De ce am ales modelul Patriot 4430? Dacă pe scurt – datorită fiabilității ridicate, mobilității și productivității”.

Patriot 4430 are o gardă la sol suficientă pentru a accesa câmpurile în care înălțimea plantelor deja nu mai permite folosirea utilajelor convenționale – a celor tractate. Mai mult, lățimea rampei este de 36 de metri și cuprinde o gamă largă de opțiuni – de la automatizarea completă a procesului de administrare a soluției, până la GPS navigare. Și toate astea într-un singur utilaj agricol modern. Avem performanță înaltă chiar și la o viteză de lucru de peste 12 km/h. Fiabilitate sporită – utilajul lucrează în cadrul întreprinderii noastre deja al treilea sezon, nu există nici o reclamație cu privire la aspectul tehnic și tehnologic.

„De remarcat este faptul că în gospodăria gestionată, marea parte a utilajelor autopropulsate sunt de fabricație Case IH (SUA). Când a apărut necesitatea achiziționării unui utilaj de erbicidare autopropulsat, am studiat cu atenție propunerea anume acestui producător pentru a menține uniformitatea parcului de tehnică și comoditatea serviciului de logistică: piese de schimb, servicii de mentenanță și preț preferențial. Menținem relații colegiale foarte bune cu distribuitorul local Case IH – compania Agroprofi. Specialiștii Agroprofi mereu au dat dovadă de loialitate și profesionalism înalt în momentele în care ne ciocnim cu probleme de ordin tehnic și nu doar”.

Important să menționez că înainte de achiziționarea modelului Patriot 4430, am analizat cu atenție opiniile proprietarilor locali, care exploatează asemenea utilaje. Ca și „ultima picătură” în procesul de luare a deciziei în favoarea modelului de Top – Patriot 4430 – a fost rezervorul suficient de mare, care este tocmai convenabil din punctul de vedere al posibilităților noastre de alimentare. În general, sunt mulțumit. Problema productivității procesului de protecție a plantelor a fost rezolvată „cu rezervă”, pentru mulți ani înainte.

AgroProfi WT
AgroProfi WThttp://agroprofi.md
AgroProfi - dealer oficial al companiilor producătoare de tehnică și utilaje agricole: Case IH, Maschio Gaspardo, Vaderstad, Bobcat, Gregoire Besson în Moldova.

Citește și ›

Advertoriale

Promoție: Cumpărați un tractor Belarus și obțineți o reducere de până la 50% pentru un agregat

În ajunul sezonului de toamnă, Agropiese TGR oferă clienților săi condiții favorabile pentru achiziționarea tractoarelor Belarus, produse în anul 2019.

Recolta bună de floarea soarelui este o tehnologie complexă

Pe data de 10 septembrie anul curent, a fost efectuată recoltarea florii soarelui de pe lotul demonstrativ organizat în cadrul SRL „Agro...
00:02:57

VIDEO. DANISTAS-Plant: Recolte bune de floarea soarelui cu hibrizii Pioneer, chiar și în acest sezon

Compania DANISTAS-Plant, unul dintre liderii din țară la capitolul recolte de floarea soarelui în ultimii 3 ani, se bucură de recolte bune...

La tractorul Lovol 1104 se anunță preț special

Dealerul Lovol în Moldova, compania Conagromaș anunță preț special la toate tractoarele Lovol 1104. Promoția este valabilă în limita stocului disponibil.

Pune-ți afacerea în agricultură pe upgrade cu ofertele avantajoase AgroFabrica

La Mobiasbanca – OTP Group finanțăm afacerile în agricultură și oamenii cu viziune din spatele acestora, pentru că noi credem în viitorul...

ORFEU, WDG – singurul insecticid sistemic omologat în Moldova pentru tratarea semințelor de grâu, orz, floarea soarelui și porumb

IMEXAGRO pentru sezonul de toamnă 2020 vine în ajutorul fermierilor cu un produs absolut nou Orfeu, care reprezintă singura soluție pentru tratarea...

Garantează-ți împrumutul la FinComBank cu producția agricolă din stoc

Dacă ești în căutarea unei surse de finanțare pentru a procura îngrășăminte, chimicale, combustibil, să plătești pentru utilaje, tehnică agricolă, arenda terenului...