miercuri, 19 iunie, 2024
20.5 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeVerben™ - fungicidul NR 1 din T1 în controlul bolilor la cereale păioase

Verben™ – fungicidul NR 1 din T1 în controlul bolilor la cereale păioase

Recomandate

Verben™ este cel mai nou și mai puternic fungicid special creat și lansat de Corteva Agriscience în 2022 pentru a asigura protecția cerealelor încă de la primul tratament din primăvară.

Un nou STAR în combaterea bolilor la culturile de cereale păioase!

Prin utilizarea lui Verben™ în primul tratament T1, beneficiem de puterea curativa și preventivă a celor două substanțe active conținute.

Având o plantă curată chiar din T1, putem optimiza schema tehnologică, fară a face rabat de la producție, deoarece planta va fi curată încă din primavară și va fi mai rezistentă în fața următoarelor valuri de infecție.

Protecția cerealelor începe din T1

Principalele boli care afectează puternic culturile de cereale păioase își fac apariția chiar din primăvară, cum ar fi făinarea, pătarea în ochi, septorioza, iar dacă factorii de mediu sunt favorabili și restul bolilor pot apărea mai devreme. 

O singură lovitură tuturor bolilor importante 

Fungicidul Verben™ este compus din două dintre cele mai bune substanțe active întâlnite la ora actuală (proquinazid și protioconazol).

Aceste două substanțe active au un efect sinergic, fiind puse în valoare și cu ajutorul formulării speciale create de Corteva, pentru a oferi maximul de putere chiar și la temperaturi scăzute, aderență, distribuție uniformă a substanțelor active și rezistență la spălare la o oră de la aplicare.

Prin folosirea lui Verben™ în T1 nu mai este nevoie să adăugam în pompă un alt fungicid, eliminând astfel riscul de fitotoxicitate, poluare și incompatibilitate.

În testele efectuate de Corteva, Verben™ a dovedit că poate fi amestecat fără a avea probleme de compatibilitate cu majoritatea produselor fitosanitare, fie ele regulatori de creștere, erbicide, fungicide sau insecticide, frecvent utilizate în T1.

Verben™ – cel mai bun în controlul făinării 

Verben™combate bolile specifice, inclusiv făinarea, chiar și la temperaturi reduse.

Testele efectuate de către Corteva au evidențiat faptul că, pe lângă absorbția rapidă în plantă chiar și la temperaturi sub 10 °C, Verben™ combate făinarea și septorioza foarte bine și rămâne activ datorită sinergiei celor două substanțe, chiar și la câteva săptămâni după aplicare. 

Datorita mobilității sale în plantă, chiar și la temperaturi scăzute, Verben™ acționează înainte ca simptomele să fie vizibile asupra hifelor miceliene care sunt deja prezente în planta de cultură.

Verben™ protejează cerealele păioase prin modul său de acțiune, atât curativ cât și preventiv. Prin formularea și sinergia celor două substanțe active, Verben™ deține controlul bolilor la toate culturile de cereale păioase și în special al făinării.

Vezi mai multe despre modul de acțiune al fungicidului Verben™:

Verben™ – o soluție antirezistență

Datorită celor două substanțe active, Verben™ este considerat o soluție viabilă într-un viitor în care clasa azolilor va fi dominantă și riscul de rezistență va fi unul foarte ridicat.

Prin utilizarea lui Verben™ acest risc este minimizat deoarece ambele substanțe active din Verben™ fac parte din două clase chimice diferite, ce au moduri de acțiune diferite, care vor impiedica crearea rezistenței bolilor.

Dozarea și utilizarea

La grâu se poate aplica de la stadiul de înfrățire până la înflorit (50% spice înflorite) BBCH 25-65, în doză de 0,6-1l/ha, doza medie recomandată fiind de 0,75l/ha.

Spectrul de combatere al lui Verben™ este foarte mare cuprinzând boli precum:

  • Erysiphe graminis- Făinarea
  • Septoria triticiSeptorioza
  • Septoria nodorumSeptorioza spicelor
  • Pseudocercosporella herpotrichoidesPătarea în ochi
  • Puccinia striiformis Rugina galbenă
  • Puccinia reconditaRugina brună
  • Pyrenophora teresSfâșierea frunzelor
  • Ramularia collo-cygniRamularia
  • Rhynchosporium secalisArsura frunzelor.

Prin utilizarea lui Verben™ încă de la primul tratament din primăvară, planta este protejată de bolile specifice cerealelor, fortificată și pusă în valoare, pentru a oferi producțiile cele mai mari și mai calitative.

Vezi rezistența la ploaie a fungicidului Verben™:

Adrian Ionescu, Category Marketing Manager Insecticide, Fungicide & Biologicals- Corteva Agriscience RO & MD.

Corteva Agriscience
Corteva Agriscience
Corteva Agriscience combină experiențele unor companii cunoscute, precum DuPont Pioneer, DuPont Crop Protection și Dow AgroSciences.

Citește și ›

Advertoriale