joi, 23 mai, 2024
29.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeVIDEO. Recoltarea celui mai performant hibrid de rapiță Pioneer - PT303 Sclerotinia Protector, în...

VIDEO. Recoltarea celui mai performant hibrid de rapiță Pioneer – PT303 Sclerotinia Protector, în ferma Climăuțanul-Agro

Recomandate

Corteva Harvest Day a surprins peste o sută de fermieri prezenți la eveniment cu o recoltă de excepție obținută pentru noul hibrid de rapiță Pioneer – PT303 Sclerotinia Protector.

Hibridul inovativ, unic în Europa, cu un grad sporit de rezistență la Sclerotinia, productivitate excelentă și caractere agronomice superioare va deveni preferatul în multe ferme din țară în noul sezon, potrivit agricultorilor prezenți la eveniment.

Alexei Chiriac spune că, pentru peste 600 de hectare cultivate cu rapiță a optat pentru genetica Corteva care, de altfel, în condițiile unei tehnologii realizate ca la carte, oferă recolte demne de apreciat.

„Rapița este o cultură care necesită investiții importante, însă oferă și recolte pe măsura acestora. Pentru o solă de 110 hectare pe care am cultivat hibridul PT303 recolta medie obținută de pe 100 de hectare a fost de peste 5,4 tone, iar suprafețele unde am oferit o atenție sporită fertilizărilor au oferit peste 6,5 tone/hectar. Acest lucru ne confirmă potențialul ridicat al hibrizilor. Este importantă respectarea tuturor verigilor tehnologice și realizarea în momentul optim a tuturor tratamentelor”, specifică Alexei Chiriac.

O lucrare care nu poate fi neglijată, mai ales în contextul suprafețelor extinse cultivate cu rapiță în ultimii ani, este tratarea semințelor. Alexei Chiriac a optat pentru tratamentul cu insecticidul Lumiposa® – ce oferă o protecție eficientă împotriva dăunătorilor cheie ai rapiței, inclusiv musca cruciferelor.

Totodată, ținând cont de necesității culturii în azot, pentru asigurarea cantității necesare, a fost realizat tratamentul cu bacteria Metylobacterium symbioticum, conținută în produsul Corteva UtrishaTM.

Bacteria ajută planta de cultură să crească capacitatea fotosintetică și să absoarbă, fixeze azotul din atmosferă, aducând până la 70-80 kg azot substanță activă per hectar.

Despre alte particularități ale tehnologiei și detalii despre Corteva Harvest Day aflați în video-ul realizat în cadrul evenimentului.

Video Agrobiznes
Video Agrobizneshttps://agrobiznes.md/productie-video
Producție video realizată de echipa Agrobiznes (P)

Citește și ›

Advertoriale