vineri, 19 aprilie, 2024
16.1 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeVIDEO. Recolte de 17 tone/ha în ferma lui Dorin Jardețchi cu noii hibrizi Pioneer,...

VIDEO. Recolte de 17 tone/ha în ferma lui Dorin Jardețchi cu noii hibrizi Pioneer, în sistem irigat

Recomandate

Recoltarea loturilor demonstrative marca Corteva din ferma lui Dorin Jardețchi, amplasată la Varnița, Anenii Noi a fost finalizată cu succes.

11 hibrizi de porumb, cu FAO 310 și până la FAO 540, printre care și câteva noutăți ce vor îmbogăți portofoliul Pioneer, au demonstrat recolte pe măsura așteptărilor, iar datorită acestora, fermierul spune că și-a ales alți hibrizi drept preferați în noul sezon.

„În anii anteriori, cu hibrizii Corteva obțineam 15-16 tone/hectar, iar în acest an am dezvăluit potențialul altor hibrizi, care ne pot oferi și recolte de 17 tone/ha. Astfel, în anul viitor, ne vom orienta spre aceștia, grupa de maturitate FAO până la 400”, menționează Dorin Jardețchi.

Tehnologia Corteva a fost aplicată atât în loturile demonstrative, cât și pe toată suprafața dedicată culturii porumbului, unde în acest an a fost semănat un singur hibrid – P9415. Terenurile au fost irigate.

Mai multe detalii despre gama de hibrizi recomandată pentru terenurile neirigate, cât și irigate ce vă pot oferi recolte înalte, aflați în video-ul realizat în timpul recoltării.

Corteva Agriscience
Corteva Agriscience
Corteva Agriscience combină experiențele unor companii cunoscute, precum DuPont Pioneer, DuPont Crop Protection și Dow AgroSciences.

Citește și ›

Advertoriale