miercuri, 24 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
HomepageAdvertoriale„Ziua câmpului ADAMA” ediția VI: Scheme de protecție și noi produse, prezentate la Mărăndeni

„Ziua câmpului ADAMA” ediția VI: Scheme de protecție și noi produse, prezentate la Mărăndeni

Recomandate

Al șaselea an consecutiv, compania Adama organizează în gospodăria SRL Agro-Papuros de la Mărăndeni, Fălești „Ziua câmpului ADAMA”. În cadrul evenimentului, au fost prezentate schemele de protecție pentru culturile de grâu, porumb, floarea soarelui și rapiță cu cele mai noi și performante produse incluse în portofoliul ADAMA. 

„Pentru al șaselea an consecutiv organizăm acest eveniment alături de partenerul nostru – SRL Agro-Papuros, căruia îi mulțumim pentru implicare. Loturile demonstrative sunt într-o stare foarte bună, iar astfel de rezultate sau poate chiar mai bune pot fi obținute de toți fermierii care optează pentru produsele ADAMA. Unul dintre principalele obiective ale companiei este de a construi parteneriate durabile cu fermierii și partenerii din lanțul de distribuție prin identificarea celor mai eficiente soluții, adaptate nevoilor specifice fiecărei ferme în parte”, a menționat în debutul evenimentului Gabriela Vila, director general ADAMA România și Republica Moldova. 

Gazda evenimentului, Mihail Goncearenco, director SRL Agro-Papuros, spune că ADAMA a devenit un partener de încredere pentru întreprindere datorită calității produselor, iar an de an organizarea loturilor demonstrative pentru testarea noilor produse și prezentarea schemelor de protecție îi oferă o satisfacție maximă. 

„Anul acesta este al șaselea an când găzduim „Ziua câmpului ADAMA”. Nu este ușor de făcut acest lucru, dar datorită specialiștilor iscusiți pe care îi avem în gospodărie și sub îndrumarea continuă a domnului Sergiu Panuța, am reușit împreuna să creăm aceste loturi demonstrative cu utilizarea produselor ADAMA și să avem ce arăta astăzi fermierilor”.

În funcție de situația din câmp, de bolile și dăunătorii pe care îi identifică, fermierul menționează că utilizează și testează majoritatea produselor din catalogul ADAMA. 

„La ziua de azi, culturile noastre arată foarte bine. Totuși, deja se remarcă insuficiența de precipitații. Realizăm că ceea ce nu putem schimba sau influența, sunt condițiile meteo și anume lipsa precipitațiilor la momentul potrivit.”

Sergiu Panuța, director Comercial și Tehnic ADAMA Moldova, a menționat încă o dată angajamentul companiei de a asigura fermierii cu produse de calitate, cu o eficiență sporită. 

„Am prezentat aici în gospodărie produsele de combatere a organismelor nocive. Împreuna am reușit să menținem sub control dăunătorii a 4 culturi: floarea-soarelui, rapiță, grâu și porumb, utilizând produse consacrate ADAMA. Am pezentat mai multe variante de aplicare și acțiune a erbicidelor, fungicidelor și a insecticidelor. Produsele noi care sunt înregistrate au fost testate, astfel demonstrând eficacitatea în condiții de câmp. Pe această cale, vreau să mulțumesc partenerilor din distribuție, pentru că doar împreună putem asigura inputurile necesare agricultorilor pentru a asigura recolte de calitate înaltă.”

Și partenerii din distribuție ADAMA au menționat rolul important al colaborării pentru asigurarea fermierilor cu produse de calitate în momentul potrivit. 

Victor Cucu, director, DiazChim:

„Avem o colaborare de peste șapte ani cu ADAMA, iar eficiența produselor demonstrată în fiecare fermă ne confirmă de fiecare dată necesitatea extinderii acestei colaborări. Anual, înregistrăm o creștere a vânzărilor produselor acestei companii, astfel încât la moment nu ne putem imagina o schemă de protecție la culturile de câmp sau multianuale fără produsele ADAMA. Practic, aceasta are acoperire cu produse pentru toate culturile cultivate în Moldova, ceea ne oferă flexibilitate maximă și siguranță în eficiența schemelor de produse propuse fermierilor”.

Alexandru Mocreac, director vânzări, C.Î. Agrostoc: 

„ADAMA este un partener de încredere de mai mulți ani. Mai mult ca atât, în acest an, am marcat o colaborarea fructuoasă, datorită eficienței înalte a produselor care fac tot mai mulți fermieri să opteze pentru acestea. Ținând de angajamentul ADAMA de a lansa produse și soluții noi, planificăm o intensificare a parteneriatului cu această companie. Avem mai multe loturi de testare a noilor produse, rezultatele intermediare deja sunt foarte bune, iar prețul produselor este la fel pretabil, lucru foarte important mai ales în această perioadă, anevoioasă pentru fermieri. Ce ține de importanța evenimentului, în câmp vedem rezultatele reale și cred că astfel de practici sunt foarte bune pentru fermieri”. 

Vitalie Țiganu, director general, Vadalex-Agro: 

„Colaborăm de ani buni cu ADAMA, incluzând produsele companiei în schemele de protecție pe care le recomandăm fermierilor. Vorbim de insecticide, erbicide și fungicide de o calitate superioară, la un preț bun pentru fermieri. Planificăm să dezvoltăm în continuare parteneriatul nostru pentru a atinge noi scopuri împreună. Astfel de evenimente sunt foarte importante, deoarece avem ocazia să apreciem noi produse și tehnologii, iar participând de fiecare dată ne convingem că ADAMA este partenerul nostru de încredere”.  

Igor Danii, administrator, Elitagrotehnologie:

„Compania ADAMA este partenerul Elitagrotehnologie de peste zece ani. Pe tot parcursul anilor, am obținut un feedback pozitiv din partea fermierilor, astfel încât produsele ADAMA se regăsesc tot mai des în schemele de protecție implementate de întreprinderile agricole din țară. Mizăm pe o colaborare la fel sau poate chiar mai productivă și în următorii ani”.

Saveli Boșneac, șef departament vânzări, Wetrade: 

„Practic, odată cu înființarea companiei noastre am început colaborarea cu ADAMA. Nu am avut niciodată obiecții de la fermieri privind eficiența sau calitatea produselor. Suntem bucuroși că avem un astfel de partener, mai ales că depozitul se află în apropiere, la București, astfel putem livra fermierilor produsele necesare în timp optim. Deseori, avem provocări cum ar fi apariția mai devreme a unor boli sau dăunători, iar acest lucru înseamnă că trebuie să acționăm rapid, iar aici ADAMA ne oferă această flexibilitate. Așteptăm să extindă portofoliul, astfel încât produsele ce nu mai pot fi utilizate să fie înlocuite cu altele, la fel de bune. Evenimentul organizat mi se pare foarte util, deoarece aici are loc un schimb deosebit de experiență. Apreciem mult efortul organizatorilor”. 

Fermierii prezenți la eveniment au menționat că an de an s-au convins de eficiența produselor ADAMA, astfel că acum acestea se regăsesc în schemele de protecție a culturilor proprii.

Liuba Guivan, agronomul companiei SRL Anvar-Com, s. Răuțel, Fălești: 

„Gospodăria noastră are în gestiune aproximativ 6000 de hectare, cultivăm grâu, orz, rapiță, floarea soarelui și porumb. Utilizăm produsele ADAMA de mai mulți ani și aplicăm toată gama de produse adică insecticide, fungicide și erbicide. Iar faptul că sunt înregistrate produse noi, ne determină să menținem un parteneriat durabil. 

Sunt produse în care avem încredere și care ne asigură recolte de calitate, dozele recomandate corespund în totalitate, ceea ce este foarte important pentru noi, agronomii. 

Țin să remarc că erbicidele ADAMA – au o eficiență înaltă asupra buruienilor și în același timp, acționează blând față de plantele din cultură. De asemenea, insecticidele de la ADAMA sunt printre preferatele noastre. Spre exemplu, Mavrik, deoarece pe lângă efectul bun care îl are asupra insectelor dăunătoare, este inofensiv pentru albine, fiind un piretroid de sinteză mai nou”. 

Revenim curând cu informații despre rezultatele loturilor de testare ale noilor produse ADAMA și recomandări privind utilizarea acestora. 

Adama
Adamahttps://www.adama.com/moldova/ro/
Cea mai mare companie de produse fitosanitare din lume cu o prezență neîntreruptă în Republica Moldova de peste 25 de ani!

Citește și ›

Advertoriale