‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
6.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri​ANSA își va extinde competențele începând cu anul 2017

​ANSA își va extinde competențele începând cu anul 2017

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) îşi va extinde competenţele începând cu anul 2017 şi va monitoriza nu doar calitatea produselor, dar şi a alcoolului, precum şi se va ocupa de protecția drepturilor consumatorilor. Despre aceasta a comunicat directorul ANSA, Gheorghe Gaberi, miercuri, la o masă rotundă unde a fost prezentat Raportul privind protecția consumatorilor și siguranța alimentelor în Republica Moldova, efectuat de către Fondul Est-European.

Potrivit agenţiei INFOTAG, Gaberi a spus că „ANSA se ocupă de siguranța alimentelor, dar de calitate răspunde producătorul, iar agenția va efectua controale cu mai multă atenție”.

Potrivit lui, „din 2017, în competența ANSA va fi inclusă și protecția consumatorului, precum și controlul calității alcoolului. Astfel, în noul an, competențele agenției se vor extinde. ”

„Anual, în diferite țări, Moldova exportă produse agroalimentare în sumă de 0,5 mlrd. euro și niciunul dintre clienții nu au avut plângeri, deoarece calitatea mărfurilor este verificată”, a spus Gaberi.

Reprezentantul Centrului de calitate și inofensivitate a produselor alimentare, Maria Bîzgu, a spus că, potrivit rezultatelor, ANSA reacționează la toate petițiile cetățenilor și întreprinde măsurile corespunzătoare.

Potrivit ei, „în primele nouă luni, în total au fost înregistrate peste o mie de petiții, dintre care doar 30% au fost cu privire la produsele alimentare. Acest procent este destul de mic. De asemenea, în acest an ANSA a efectuat mai mult de 11,7 mii de verificări”.

Bîzgu consideră că „agenția funcționează bine, dar, în ciuda acestui fapt, oamenii au nevoie să fie informați mai bine, să fie organizate mai multe campanii de informare, zile ale ușilor deschise”.

‹ adv ›

În cadrul mesei rotunde a fost prezentată informația cu privire la activitățile Agenției pentru Protecția Drepturilor Consumatorilor. Participanții au menționat că după schimbarea conducerii, agenția a organizat mai multe campanii de informare și mai bine a informat publicul cu privire la activitățile lor și despre activitatea desfășurată.

De asemenea, participanții recomandă cetățenilor Moldovei să fie mai atenți în alegerea produselor în ajunul sărbătorilor de iarnă.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›