După ce, acum aproape o lună în urmă, ministra agriculturii, Georgeta Mincu, a menționat că, cheltuielile pentru întreținerea unui student la Universitatea Agrară de Stat din Moldova (UASM) se aliniază celor de la universitățile din Occident, aceasta a solicitat administrației UASM să optimizeze cheltuielile. În acest context, circa 500 de angajați ai instituției nu au primit salariile timp de două luni.

„În jur de 500 de angajaţi, dintre care, 400 sunt personal tehnic şi în jur de 130 sau 150 sunt cadru didactic, nu au primit salariu. Noi am reţinut plăţile la salarii, nu toate două luni, ci gradual, pentru a responsabiliza inclusiv contabilitatea”, a spus Georgeta Mincu, ministrul agriculturii.

Rectorul UASM, Liviu Volconovici, a prezentat ministrului planul de optimizare solicitat. Potrivit acestuia, aproximativ 130 de funcţii urmează să fie lichidate.

„Săptămâna aceasta am decis împreună cu rectorul să reducă în jur de 130 de poziţii. Vor fi reduse din 10 noiembrie pentru că urmează personalul să fie înştiinţat. Să fie comasate cumva funcţiile”, a spus Georgeta Mincu, ministrul agriculturii.

Rectorul UASM a spus că, probleme ar putea apărea deoarece unii din angajați nu au fost preîntâmpinați în termenii prevăzuți de legislație. Prin urmare, unii angajaţi vor fi demiși în cel mult o lună. Asta, deşi legea prevede ca ei să fie anunţaţi cu cel puţin două luni înainte ce urmează să fie eliberaţi din funcţii.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here