FOTO: alterthess.gr

Potrivit datelor prezentate al AIPA, numărul dosarelor recepționate în anul curent este în creștere cu 10% față de perioada similară a anului precedent. Astfel, începând cu 1 februarie și până în prezent, au fost recepționate 566 dosare de solicitare a sprijinului financiar în sumă de 92,3 milioane de lei.

Valoarea investițiilor efectuate de producătorii agricoli este în ascensiune așa cum valoarea subvențiilor solicitate în perioada de referință s-a majorat cu 60% sau 36 milioane de lei. Totodată, s-a constatat că cele mai multe dosare recepționate de Oficiile Teritoriale ale AIPA au fost pentru submăsurile privind: stimularea investițiilor în procurarea tehnicii şi utilajului agricol (316 dosare), suma subvenției solicitate constituie 31,8 milioane de lei sau 35% din totalul subvențiilor solicitate.

Un alt domeniu primordial în care s-au solicitat subvenții ține de stimularea investițiilor în înființarea plantațiilor multianuale, inclusiv defrișarea celor neproductive(115 dosare), suma subvenției solicitate constituind 16,4 milioane de lei.

De asemenea, producătorii agricoli și-au dat interesul pentru  efectuarea investiţiilor în dezvoltarea infrastructurii postrecoltare şi procesare, depunând 43 de solicitări a sprijinului financiar, în sumă de 30,8 milioane de lei.

La moment, au fost autorizate spre plată 202 dosare sau 36% din totalul dosarelor recepționate, în sumă totală de 17,6 milioane de lei. Amintim că, data limită de recepționare a dosarelor de solicitare a sprijinului financiar pentru subvențiile clasice, este 31 octombrie al anului 2019.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here