‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
11.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticole4 companii certificate ecologic din țară participă la expoziția Biofach 2020

4 companii certificate ecologic din țară participă la expoziția Biofach 2020

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Cereale, vinuri, fructe, nucifere, ceaiuri, ulei și alte produse agroalimentare ecologice autohtone vor fi în vizorul celor cca 50 de mii de vizitatori ale celei mai mari expoziții internaționale de produse ecologice BioFach 2020, care se desfășoară în orașul Nuernberg, Germania.

Este al treilea an consecutiv când membrii Asociației Patronale „Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” (MOVCA) participă la această expoziție dedicată produselor certificate ecologic. Aproape 3.300 expozanți din peste 140 țări ale lumii participă anual la BioFach.

Toate produsele expuse în cadrul acestei expoziții trebuie să fie în concordanță cu standardul ecologic european.

„Pe parcursul ultimilor trei ani, sectorul ecologic moldovenesc a făcut mari progrese în sensibilizarea populației pentru produsele pe care le dezvoltăm și procesăm. Mai mult ca atât, prin participarea anuală la BioFach, membrii noștri au stabilit relații care au dus la oportunități de export pentru produsele lor. Republica Moldova este semnatară a Acordului de Liber Schimb cu Uniunea Europeană, ceea ce impune autorităților moldovenești să armonizeze și implementeze normele legislative ale Uniunii Europene, inclusiv cele specifice agriculturii ecologice”, a spus Natalia Papuc, directorul executiv al MOVCA.

Printre cei care participă în anul curent la expoziție se regăsesc companii cum ar fi Prograin Organic, Biantti, Micu&Co, Equinox/Crama Domnească. În plus, MOVCA va reprezenta și ceilalți 70 membri ai săi în fața potențialilor clienți-vizitatori ai expoziției.

Participarea Asociației MOVCA la BioFach 2020 este susținută de Agenția de Investiții, CNFA (Farmer-to-Farmer) și proiectul „Suport Instituțional pentru Agricultura ecologică din RM”.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›