‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
14.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri6 companii organice autohtone participă la „BioFach 2019”

6 companii organice autohtone participă la „BioFach 2019”

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Șase companii agricole din Republica Moldova certificate ecologic, care participă la „BioFach 2019” vor oferi potențialilor clienți din sute de țări un gust de produse alimentare ecologice moldovenești la cea mai mare expoziție de comerț cu produse ecologice din lume.

Companiile fac parte din cadrul unei delegații a Asociație Patronale „Alianța Lanțului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova” (MOVCA). Evenimentul care se desfășoară în perioada 13-16 februarie la Nürnberg, Germania va aduna 3,200 de expozanți de produse ecologice. Toate alimentele ecologice expuse la „BioFach„ trebuie să corespundă standardelor ecologice ale Uniunii Europene. MOVCA este o asociație non-guvernamentală care susține agricultura și produsele alimentare ecologice în Republica Moldova.

„Considerăm că în calitate de producători de produse ecologice relativ noi, producătorii ecologici ai Moldovei pot oferi clienților din întreaga lume atât prețuri, cât și calitate atractivă. Moldova are produse excelente de oferit clienților noștri și suntem hotărâți să livrăm cereale, fructe, nuci, vinuri și alte produse care corespund tuturor standardelor de producție ecologică”, a menționat Alexei Micu, director executiv al MOVCA.

Din componența delegației va face parte și Ela Malai, Doctor în științe, directorul adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și reprezentanți a institutelor de producere a semințelor – Selecția, Bălți și Porumbeni, precum și unul dintre pionierii agriculturii ecologice din Moldova, Boris Boincean,președinte MOVCA.

Companiile membre MOVCA care participă la BioFach 2019 sunt:

  • Prograin Organic SRL
  • AMG Kernel SRL
  • Vinurile Equinox (Crama Domneasca SRL)
  • Rose Line SRL
  • Natur-Perpetua SRL
  • Biantti (Ygrick-Group GȚ)

Participarea asociației MOVCA la „BioFach” 2019 este susținută de Agenția de Dezvoltare din Lichtenstein (LED), People in Need Moldova și Agenția de Investiții a Moldovei. De asemenea, MOVCA beneficiază de asistență din partea proiectului „Cultivarea noilor frontiere în agricultură” (CNFA), finanțată de USAID.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›