‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 iulie, 2024
24.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriTiraspolul introduce taxe speciale pentru produsele lactate din Moldova și Ucraina

Tiraspolul introduce taxe speciale pentru produsele lactate din Moldova și Ucraina

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Guvernul Transnistriei a adoptat o rezoluție cu privire la introducerea de taxe speciale pentru produsele lactate din Republica Moldova și Ucraina, informează Ria Novosti, citată de Agrobiznes.

Inițiatorul acestei decizii, pretinsul vice-ministru al dezvoltării economice din regiune, Dmitri Boltrușko, a explicat necesitatea introducerii taxelor prin situația critică a industriei.

Potrivit acestuia, în urma devalorizării hrivnei ucrainene și a leului moldovenesc, prețul produselor lactate importate în Transnistria a scăzut mult, ce a cauzat produsele locale să devenină necompetitive.

‹ adv ›

„Dacă nu vom întreprinde careva măsuri, producătorii autohtoni nu vor putea să se dezvolte, prin urmare, circa 20 de mii de oameni ar putea rămâne fără locuri de muncă. Într-un un an – un an și jumătate riscăm să ajungem într-o situație când va fi necesar să asigurăm importul a 100% de produse lactate. Dar deja la prețuri mai mari, deoarece inflația va atinge nivelul devalorizării”, a spus Boltrușko.

Această deciziue a guvernului nistrean de a impune taxe speciale pentru produsele lactate are scopul de a egala prețurile produselor importate și autohtone. Produsele locale sunt mai scumpe cu 10-25%.

De asemenea, este planificată introdcerea unor taxe pentru apa mineral și cea dulce, dar și pentru unele produse de patisserie.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›