‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 iulie, 2024
25.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSpecialiștii de la ANSA au participat la un seminar pentru evaluarea capacității fitosanitare

Specialiștii de la ANSA au participat la un seminar pentru evaluarea capacității fitosanitare

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

În perioada 16 – 18 iunie 2015, specialiștii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au participat la un seminar axat pe problemele evaluării capacității fitosanitare, organizat de către Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

În prealabil au fost identificate trei module relevante pentru activitatea agenției: legislația fitosanitară națională, resursele instituție naționale de carantină și protecție a plantelor, riscurile fitosanitare.

În cadrul primului modul a fost studiată baza legislativă existentă în domeniul fitosanitar,  avantajele optimizării legislației fitosanitare pe termen mediu, identificarea lacunelor legislației naționale în domeniul fitosanitar.

‹ adv ›

La subiectul despre resursele disponibile pentru instituție naționale de carantină și protecția plantelor s-a analizat suficiența sau insuficiența resurselor financiare, umane, informaționale și impactul lor  asupra funcționalității instituției.

În contextul analizei riscurilor fitosanitare a fost evaluată situația actuală și eficiența activității instituție responsabile, au fost identificate obiectivele pentru îmbunătățire situației, problemele care există în acest domeniu, soluțiile optime  și modalitățile de îmbunătățirea.

La instruire au mai participa reprezentanții Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare,  Î.S. „Centrul de Carantină, Identificare, Expertize de Arbitraj şi Dezinfectare a Producţiei” și a Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›