Majoritatea absolută a cititorilor Agrobiznes apreciază faptul că străinii sau apatrizii nu vor putea în continuare să dobândească drept de proprietate asupra terenurilor cu destinaţie agricolă sau din fondul forestier, conform proiectului noului Cod funciar elaborat de autorități.

Un material la tema aceasta am publicat marți, 10 aprilie, iar la scurt timp am hotărât să facem un mic sondaj în care ne-am propus să aflăm părerea cititorilor noștri.

Rezultatele acestuia le prezentăm mai jos:

Astfel, 449 (77%) dintre respondenți au votat că sunt de acord ca statul să nu permită străinilor să cumpere terenuri, iar alți 58 (10%) vor ca din actualul Cod funciar să fie scoase și toate „portiţele” prin care la moment străinii pot să preia legal terenuri agricole. 69 dintre participanții la sondaj (12%) sunt de părere că liberalizarea pieței funciare ar permite atragerea de investiții străine în sectorul agricol. 6 persoane (1%) s-au pronunțat neutru.

Articolul în care se vorbește detaliat despre noile prevederi din Codul funciar s-a bucurat de o atenție sporită din partea publicului, fiind unul dintre cele mai accesate materiale din ultimele 7 zile (850 de vizualizări la momentul scrierii acestui subiect).

În total, la sondaj au participat 582 de persoane.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here