‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 15 iulie, 2024
37.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCastraveţi din recolta a doua din sere. Cât costă un kilogram la pieţele din...

Castraveţi din recolta a doua din sere. Cât costă un kilogram la pieţele din regiuni

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Pe 5 septembrie curent, pe piaţa din Ungheni au fost expuse loturi noi de castraveţi din recolta a doua din sere. Produsul a fost de calitate înaltă, calibrat, ambalat în lădiţe de plastic şi lamele. Comercializau producători de legume mici şi mijlocii din raionul Ungheni.

Preţul de comercializare oscila între 8,00 şi 13,00 lei/kg. Castraveţii mai mascaţi se vindeau cu 8,00 lei/kg, cei mărunţei – cu 13,00 lei/kg, preţul mediu fiind de 10,00 lei/kg.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut preţul a rămas la acelaşi nivel, iar faţă de 1 august 2013 preţul a crescut cu 3,00 lei/kg.

‹ adv ›

Pe piaţa din Chişinău preţul mediu de comercializare a castraveţilor este de 9,00 lei/kg şi este la nivelul anului precedent, iar faţă de luna august curent a crescut cu 64%.

Pe piaţa din Bălţi preţul este de 11,00 lei/kg ( + 1,00 lei/kg faţă de anul trecut şi +83% faţă de începutul lunii august); la Cahul – 8,00 lei/kg (+2,00 lei/kg faţă de anul trecut şi la nivelul lunii precedente); la Edineţ – 9,00 lei/kg (-40% faţă de anul trecut şi de 2,2 ori mai mare ca în luna august).

Pe pieţele din România (Constanţa şi Galaţi) castraveţii se comercializează cu 1,50 şi respectiv 1,30 RON/kg, iar pe pieţele din Ucraina preţurile sunt următoarele: la Odesa şi Ismail – 4,00 UAH/kg şi la Kotovsk – 8,00 UAH/kg.

‹ adv ›

Producătorii de legume susţin că preţurile se vor majora, deoarece nu este un volum mare de castraveti, iar cei de import vor avea un preţ mai mare decât cel autohton.

Sursa:  Agravista

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›