‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 iulie, 2024
34.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRăzboi comercial? Rusia a respins aproximativ 60 de tone de mere moldovenești!

Război comercial? Rusia a respins aproximativ 60 de tone de mere moldovenești!

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Inspectorii „Rosselhoznadzor” nu au admis în Federaţia Rusă 2 loturi de mere proaspete în cantitate totală de 39 de tone, destinate consumatorilor din Moscova. 

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul rus al Sănătății, citat de Agenţia „INFOTAG”, fructele au fost stocate temporar pe teritoriul SRL „Art-Service Klinţî”, pentru investigaţii. La verificarea documentelor de transport, s-a găsit un certificat fitosanitar nevalabil, motivul pentru care încărcătura a fost returnată exportatorilor.

Un incident similar a avut loc la punctul de control rutier multilateral „Novîe Iurcovici” din regiunea Briansk. Prin acest punct, de asemenea, din Republica Moldova spre Moscova se îndrepta încărcătura cu mai mult de 19 de tone de mere. Și, în acest caz, în pachetul de documente de transport a fost descoperit un certificat fitosanitar nevalabil.

‹ adv ›

Potrivit sursei, de la începutul lunii septembrie, aproape zilnic, inspectorii „Rosselhoznadzor” găsesc încălcări la importul de fructe din Moldova în Rusia. De regulă, în fructe se depistează prezența dăunătorilor de carantină sau nereguli în documentele de însoţire a mărfii.

Rusia este cel mai mare consumator de fructe și legume din Moldova. Dreptul de a livra în Federația Rusă îl au aproximativ 300 de agenți economici din Republica Moldova.

 

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›