Aurelia și Nicolae Vrancea din satul Mirești, raionul Hâncești dețin aproximativ 2 hectare de livadă de măr. Din 2005, de când au înființat propia plantație, an de an, cei doi antreprenori dădeau la suc o bună parte din roadă. Munceau destul de mult, investeau, dar toamna merele erau luate la procesare cu 70 de bani kilogramul.
Așa a luat naștere ideea de a înființa propria mini fabrică de producere a sucului de mere. Pentru a-și vedea visul împlinit cei doi soți au mers la lucru în străinătate.
Linia de procesare a merelor a fost cumpărată din România. Acolo unde au și vizitat un producător mic de suc, care i-a ghidat și i-a ajutat cu sfaturi despre pașii pe care trebuie să-i întreprindă.
Pentru această încăpere separată cei doi soți trebuie să scoată din buzunar în jur de un milion de lei. O parte din bani i-au adunat muncind în străinătate, dar sunt puțini. Motiv pentru care au apelat la un împrumut prin intermediul proiectului Livada Moldovei.
Antreprenoarea spune că a ales să se axeze anume pe producerea sucului natural de fructe și legume, din dorința de a contribui la schimbarea comportamentului consumatorului și al direcționa spre produse cât mai naturale. Gustul și proprietățile fac diferența, susține Aurelia.
Prima mini fabrică de producere a sucului din raionul Hâncești ar urma să fie gata în primăvara anului viitor. Aurelia Vrancea spune că cel mai greu a fost să treacă de etapele birocratice, până a-și vedea visul împlinit. Femeia este de părerea că asta e principala barieră pentru care mulți din cei plecați peste hotare renunță la ideea de reveni să-și construiască viitorul acasă.
Comentarii