‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 30 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUE va reduce suprafețele cu cartofi în 2021. Vezi care sunt cauzele

UE va reduce suprafețele cu cartofi în 2021. Vezi care sunt cauzele

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›


Organizația producătorilor de cartofi din Europa de Nord-Vest (NEPG) prognozează o scădere accentuată a producției europene de cartofi, din cauza cererii mici cauzate de noul tip de coronavirus. Pe lângă asta, și prețurile s-au micșorat considerabil, notează fruit-inform.com, citând agrarheute.com

În acest context, Organizația producătorilor de cartofi din Europa de Nord-Vest estimează că producătorii vor micșora cu aproape 15% suprafața semănată cu cartofi în primăvara anului viitor.

Conform datelor, recolta de cartofi în cele cinci țări principale producătoare din Europa de Vest, Belgia, Germania, Franța, Olanda și Marea Britanie, este estimată la 27,9 milioane de tone. Cantitatea este cu 4,5% sau aproximativ 1 milion de tone mai mult decât în ​​sezonul precedent.

Prețul mic, în prezent, și pentru cartofii procesați denotă o situație tensionată a pieței, notează sursa citată mai sus. Prețul pentru luna noiembrie este de 5,0 euro la 100 de kilograme, iar pentru aprilie 2021, este estimat la 6,50 euro la 100 de kilograme. Comparativ cu acum un an când era de 15,50 euro per 100 de kilograme – acesta este actualmente de aproximativ trei ori mai mic.

Mai mult decât atât, procesorii de cartofi au încă stocuri foarte mari de produse finite. Ceea ce ar însemna că la anul viitor vor reduce semnificativ volumul contractelor noi semnate cu producătorii de cartofi.

De menționat că, în ultimii 5 ani, cultivatorii de cartofi din europa de Nord-Vest și-au mărit suprafațele cultivate cu aproximativ 7,7%. În Franța, de exemplu, creșterea a fost cu aproape 14%, iar în Germania – cu 10%.

‹ adv ›

Situația pe segmentul de producere și comercializare a cartofului în UE este mai negativă decât previziunile făcute la începutul lunii octombrie, relatează analiștii olandezi.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›