‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 iulie, 2024
34.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriZiua Naţională a Vinului se va desfăşura după un nou concept

Ziua Naţională a Vinului se va desfăşura după un nou concept

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Ziua Naţională a Vinului, ediţia 2013, se va desfăşura după un nou concept. Anunţul a fost făcut de Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Sărbătoarea va avea loc în zilele de 5 – 6 octombrie şi se va desfăşura cu sloganul „Respect pentru tradiţie, curaj în inovaţie”.

„Ziua Naţională a Vinului este o ocazie în plus pentru promovarea vinului moldovenesc și diversificarea piețelor de desfacere. Guvernul va depune în continuare eforturi pentru negocierea unui acces sporit pe piață atât cu partenerii tradiționali, cât și cu reprezentanți ai piețelor emergente pentru vinul moldovenesc”, a spus Bumacov. El a adăugat că în curând în Republica Moldova va fi lansat un brand naţional, care va fi atribuit celor mai bune mărci de vin.

‹ adv ›

Vicepreşedintele Asociaţiei producătorilor şi exportatorilor de vinuri din Moldova, Eugen Pâslaru, a menţionat că în anul curent sărbătoarea revine în Piaţa Marii Adunări Naţionale. „Ne-am propus să organizăm o sărbătoare care să promoveze cultura vinului și turismul vitivinicol. De aceea, în cadrul Zilei Naționale a Vinului vor fi organizate cursuri de degustare şi master class-uri, servirea vinului se va face în pahare produse special cu această ocazie, din plastic dur, au fost elaborate reguli deontologice ce vizează consumul moderat de produse vinicole.”, a spus Pîslaru.

Potrivit organizatorilor, la sărbătoare vor participa cca 35 de companii vinicole din Moldova, împărțite pe regiuni cu indicație geografică protejată (IGP) – Codru, Ștefan Vodă, Valul lui Traian și Divin.

 

‹ adv ›

 

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›