‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 iulie, 2024
24.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCantitate mare de vinete expusă la pieţele din regiuni. Cât costă un kilogram?

Cantitate mare de vinete expusă la pieţele din regiuni. Cât costă un kilogram?

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

În ultimele 2-3 săptămâni, piaţa din Bălţi a fost suprasaturată cu vinete. Toată producţia expusă spre comercializare este de origine autohtonă, crescută în raioanele de nord ale ţării. Mai bine de jumătate din producţia respectivă este vândută de către producătorii agricoli din raioanele Floreşti, Râşcani, Edineţ, Briceni, Drochia.

Vinetele sunt de calitate înaltă, proaspete, bine calibrate, cu un aspect exterior atrăgător, ambalate în saci de plasă, iar cererea este medie. Conform operatorilor prezenţi pe piaţă, cele mai mari vânzări se fac în ajunul zilelor de piaţă, când intermediarii de la pieţele din raioanele vecine, cumpără producţia agricolă angro, informează portalul Agravista.

În dependenţă de dimensiuni şi calitate, preţul de comercializare a vinetelor variază între 2,00 şi 5,00 lei/kg. Comparativ cu aceiaşi perioadă a anului 2012, s-a înregistrat o diminuare a preţului mediu cu 25%, influenţat de creşterea ofertei de producţie respectivă în această perioadă. Conform producătorilor agricoli prezenţi pe piaţă, în anul curent condiţiile climaterice au fost favorabile pentru obţinerea unei roadă bogate de vinete.

‹ adv ›

Vinetele se comercializează pe toate pieţele agricole monitorizate din ţară. Cel mai mare preţ – 6,00 lei/kg a fost înregistrat la piaţa din Ungheni. La Chişinău şi Cahul producţia respectivă s-a vândut la preţul mediu de 4,00 lei/kg.

Recent, pe pieţele din Ucraina (Copani şi Lvov) vinetele au fost comercializate la preţul de 2,15 UAH (3,37 lei/kg) şi corespunzător 3,00 UAH (4,71 lei/kg), iar la piaţa din Bronishe (Polonia) cu 0,67 EUR (11,40 lei/kg).

În următoarele 1-2 săptămâni, mari schimbări în evoluţia preţurilor de comercializare a producţiei respective nu se aşteaptă.

‹ adv ›

 

 

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›