‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 9 august, 2024
23.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriGuvernul a alocat 3 milioane de lei pentru depozitarea și distribuirea motorinei din România

Guvernul a alocat 3 milioane de lei pentru depozitarea și distribuirea motorinei din România

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Cabinetul de miniștri, a aprobat astăzi, 11 martie, Regulamentul privind stabilirea cuantumului de motorină din ajutorul umanitar extern acordat de către România, destinat agricultorilor afectați de seceta din anul 2020.

Documentul reglementează procesul de distribuire a ajutorului acordat de Guvernul României pentru compensația parțială a pierderilor suportate de producătorii agricoli în urma secetei hidrologice înregistrate la culturile de primăvară (porumb, floarea soarelui, mazăre, sfeclă de zahăr, soia, sorg, fasole, năut, lucernă, mălai, in, muștar și tutun).

Tot în ședința de astăzi, a fost aprobată alocarea a 3 milioane de lei din Fodul de rezervă al Guvernului pentru recepționarea, depozitarea și distribuirea motorinei.

‹ adv ›

Potrivit Hotărârii, banii vor fi utilizați pentru: 

  • serviciile de broker;
  • serviciile de recepționare, evaluare a cantității și calității, depozitare, păstrare, descărcare, încărcare, distribuire, de cazare și hrană a reprezentanților României împuterniciți să însoțească ajutorul umanitar;
  • serviciile de transbordare a vagoanelor-cisterne cu motorină în punctul feroviar de trecere a frontierei de stat moldo-române și lucrările de manevrare a acestora pe calea ferată a Republicii Moldova până la punctul de destinație;
  • lucrările de descărcare a motorinei din vagoanele-cisterne și pomparea ei în rezervorul de primire;
  • serviciile de transportare a motorinei către stațiile petroliere și distribuire beneficiarilor finali – agricultorilor afectați de secetă.

Menționăm că, distribuirea motorinei se va realiza conform deciziei Comisiei interdepartamentale pentru ajutoare umanitare.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›