‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 iulie, 2024
32.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriULTIMA ORĂ! Vinurile din Republica Moldova vor putea fi exportate nelimitat în Uniunea Europeană

ULTIMA ORĂ! Vinurile din Republica Moldova vor putea fi exportate nelimitat în Uniunea Europeană

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Comisia Europeană a decis să liberalizeze piaţa europeană pentru vinurile moldoveneşti în avas, fără să mai aştepte avizarea şi semnarea Acordui de liber schimb.

Sunt vinuri de calitate care încep să devină din ce în ce mai cunoscute, a declarat comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş pentru publika.md.

„Avizarea acestui Acord de liber schimb şi ratificarea lui ar putea să dureze un an sau doi şi ca să nu mai pierdem timpul şi să permitem într-un timp cât mai scurt vinului moldovenesc să aibă acces neîngrădit pe piaţa europeană fără limită de cantitate, fără cotă, Comisia Europeană a luat această decizie. În următoarele săptămâni, nu mai mult de câteva luni cred, vom primi avizul şi din partea Consiliului de Miniştri ai UE şi ai Parlamentului European. Am avut deja contacte cu lideri din Parlamentul European ca să rog grăbirea acestui proces de adoptare”, a declarat Dacian Cioloş.

‹ adv ›

Comisarul european pentru Agricultură a mai spus că vinul moldovensesc care ar urma să fie vândut pe piaţa europeană nu va mai avea îngrădiri nici de ordin tarifar şi nici de ordin cantitativ.

„Trebuie respectate doar normele calitative sau normele de siguranţă alimentară, dar sunt aceleaşi norme care se aplică pentru toate ţările europene, aici nu sunt probleme pentru că producătorii de vin din Moldova ştiu care sunt aceste norme”, a mai adăugat oficialul european.

Potrivit oficialului, Comisia Europeană a confirmat că nu au fost identificate până acum probleme de ordin sanitar în ceea ce priveşte vinurile moldoveneşti. „Sunt vinuri de calitate care încep să devină din ce în ce mai cunoscute. După părerea mea, din punct de vedere strategic, economic, această decizie ar permite investitorilor moldoveni şi străini care vor să investească în industria vinului din Moldova să o facă având şi această perspectivă a pieţei potenţiale, pieţei europene pentru vinurile moldoveneşti”, a subliniat Dacian Cioloş.

‹ adv ›

 

 

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›