‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 15 iulie, 2024
41.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriConferinţă dedicată Zilei profesionale a medicului veterinar din Moldova

Conferinţă dedicată Zilei profesionale a medicului veterinar din Moldova

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

O conferinţă consacrată Zilei medicului veterinar din Republica Moldova va fi desfăşurată vineri, 14 mai, începând cu 14:00, în mediul online.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Republicană a Medicilor Veterinari din Moldova în conlucrare cu Programul USAID Farmer-to-Farmer, implementat în ţara noastră de CNFA Moldova.

O prezentare valoroasă axată pe antibiorezistența microbiană va fi prezentată în context de expertul Chika C. Okafor de la Universitatea Tennessee din SUA, în calitate de voluntar al Programul USAID Farmer-to-Farmer.

‹ adv ›

Organizatorii conferinţei vor aborda aspecte legate de prevenirea sau atenuarea rezistenţei la antibiotice, stabilirea reacţiilor adverse şi a cauzelor ce le provoacă, metodele de detectare şi control al reziduurilor de antibiotice etc. 

La conferinţă vor participa reprezentanţi ai fiecărei subdiviziuni teritoriale a Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor,  ai CNFA Moldova. Totodată, sunt invitaţi să asiste toţi doritorii medici veterinari, cadre didactice, stiințifice şi studenți.

Această zi profesională va fi  marcată în fiecare an pe 15 mai, după ce pe 10 iulie 2020 Parlamentul a adoptat Legea privind organizarea şi exercitarea profesiei de medic veterinar.

‹ adv ›

Documentul prevede, între altele, crearea în ţara noastră a Colegiului Medicilor Veterinari cu statut de organizație autonomă, apolitică, nonprofit şi din care să facă parte toţi profesioniştii din acest domeniu. 

Pentru informaţii suplimentare: Nicolae Starciuc, președintele Asociației Republicane a Medicilor Veterinari din Moldova, Tel.: 079277666, [email protected]

Pentru informaţii suplimentare referitoare la participarea expertului Farmer-to-Farmer: Nadejda MOCANU, directorul CNFA Moldova, Tel.: 069260005, [email protected].

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›